slaveyko_deyanov написа:Доктор Тодева ,аз се казвам Славейко и съм на 17 години.Точно преди месец и половина ми направиха операция ,която на английски се казва Circumcision, а причината беше стесняване на кожичката.Всички конци одавна паднаха и всичко зарастна.Искам да ви попитам време ли е вече да започна да издърпвам кожата от ствола на пениса ,която е доста надиплена по него обратно върху главичката, както правех преди операцията или още е рано?Аз се опитах ,като прехвърлих кожата от ствола върху главичката,но след като я пуснах тя веднага се смъкна и надипли обратно зад главичката .Чудя се защо кожата не може да се задържи върху главичката за да я покрие,да не би да избързвам?Притеснявам се обаче ,защото вече месец и половина главичката е постоянно оголена .До колкото зная , главичката винаги трябва да се покрива с кожичката ,защото ако се оставя оголена се уврежда.Това вярно ли е?В болницата не ми казаха абсолютно нищо относно това ,кога трябва да започна да връщам кожата.Закъснял ли съм и трябва по- настойчиво да издърпвам надиплената кожа от ствола за да се задържи върху главичката?Моля ви посъветвайте ме, какво да направя?
Здравейте, slaveyko_deyanov!
Трябва да уточните поведението си с лекуващия лекар! При този тип операции има различен подход на отстраняване на кожичка и в някои от случаите главичката остава напълно оголена!
С уважение,
д-р Тодева