Полово предавани болести - онлайн консултация с венеролог

Тук може да зададете въпроси и да споделите мнения за проблеми с Вашата кожа.

Re: Полово предавани болести - онлайн консултация с венеролог

Мнениеот Dr Violina Todeva » 28 Ное 2014, 15:54

slaveyko_deyanov написа:Доктор Тодева ,аз се казвам Славейко и съм на 17 години.Точно преди месец и половина ми направиха операция ,която на английски се казва Circumcision, а причината беше стесняване на кожичката.Всички конци одавна паднаха и всичко зарастна.Искам да ви попитам време ли е вече да започна да издърпвам кожата от ствола на пениса ,която е доста надиплена по него обратно върху главичката, както правех преди операцията или още е рано?Аз се опитах ,като прехвърлих кожата от ствола върху главичката,но след като я пуснах тя веднага се смъкна и надипли обратно зад главичката .Чудя се защо кожата не може да се задържи върху главичката за да я покрие,да не би да избързвам?Притеснявам се обаче ,защото вече месец и половина главичката е постоянно оголена .До колкото зная , главичката винаги трябва да се покрива с кожичката ,защото ако се оставя оголена се уврежда.Това вярно ли е?В болницата не ми казаха абсолютно нищо относно това ,кога трябва да започна да връщам кожата.Закъснял ли съм и трябва по- настойчиво да издърпвам надиплената кожа от ствола за да се задържи върху главичката?Моля ви посъветвайте ме, какво да направя?

Здравейте, slaveyko_deyanov!

Трябва да уточните поведението си с лекуващия лекар! При този тип операции има различен подход на отстраняване на кожичка и в някои от случаите главичката остава напълно оголена!

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
Специалист Дерматология, Венерология и Естетична Дерматология
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот envivo » 28 Ное 2014, 23:06

Здравейте,
Днес правих анален секс с приятеля си, но без презерватив. Търсих в интернет, но не мога да намеря материал относно това, какви болести е възможно да се предадат при анален секс от ректума на пасивния партньор върху пениса на другия, при положение, че пасивният не е осъществявал анален сексуален акт до момента без презерватив. Възможно ли е да ми кажете какви болести могат да се предадат по гореописания начин.
Благодаря.
envivo

Мнениеот eng.kiumurdjiev » 04 Дек 2014, 21:45

Д-р Тодева,до колкото зная в началото,след премахването на препуциума е нормално да усещам ,че главичката на пениса ми се допира и търка в гащите,защото тя все още не се е адаптирала към външната среда.Мога ли да се ориентирам по това усещане,относно етапа на адаптация?Означава ли това,че главичката се е напълно адаптирала, когато започна да не усещам абсолютно нищо при нейния контакт с бельото?Също така ,колко време ориентировъчно е необходимо за това?Изказвам предварителните си благодарности!
eng.kiumurdjiev

Мнениеот madam89 » 06 Дек 2014, 14:58

здравейте бих искала да ви питам за следния резултат от изследване. След като са направени изследванията , взет е хистологичен материал от пениса, резултатът е следният пенис- меки тъкани с огнищна фиброза и хиалуноза и хроничен грануломатозен възпалителен процес. Бихте ли ме посъветвали при кой специалист да се отиде за друго мнение, някой който да е специалист в областта урология или ако трябва да ме насочите към друг вид специалист. Предварително благодаря.
madam89

Мнениеот Dr Violina Todeva » 07 Дек 2014, 16:14

envivo написа:Здравейте,
Днес правих анален секс с приятеля си, но без презерватив. Търсих в интернет, но не мога да намеря материал относно това, какви болести е възможно да се предадат при анален секс от ректума на пасивния партньор върху пениса на другия, при положение, че пасивният не е осъществявал анален сексуален акт до момента без презерватив. Възможно ли е да ми кажете какви болести могат да се предадат по гореописания начин.
Благодаря.

Здравейте, envivo!

Най-често в случая на това което описвате е риска от инфекция от чревни бактерии!
Имайте предвид, че това, че не е осъществяван анален контакт, не означава че не е осъществена друга форма на сексуален контакт, така че в този случай при повече партньори винаги има риск от предаване на която и да е болест пренесена чрез полов контакт!
Ако имате притеснения посетете специалист!

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот Dr Violina Todeva » 07 Дек 2014, 16:20

eng.kiumurdjiev написа:Д-р Тодева,до колкото зная в началото,след премахването на препуциума е нормално да усещам ,че главичката на пениса ми се допира и търка в гащите,защото тя все още не се е адаптирала към външната среда.Мога ли да се ориентирам по това усещане,относно етапа на адаптация?Означава ли това,че главичката се е напълно адаптирала, когато започна да не усещам абсолютно нищо при нейния контакт с бельото?Също така ,колко време ориентировъчно е необходимо за това?Изказвам предварителните си благодарности!

Здравейте, eng.kiumurdjiev!

Не мога да отговоря на въпросите Ви с конкретни срокове, защото това е много индивидуално. Дори, когато спрете да усещате контакта с бельото това не означава, че в някои моменти няма да се появява периодично някакво усещане. Естествено с времето дискомфорта ще изчезне!

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот Dr Violina Todeva » 07 Дек 2014, 16:23

madam89 написа:здравейте бих искала да ви питам за следния резултат от изследване. След като са направени изследванията , взет е хистологичен материал от пениса, резултатът е следният пенис- меки тъкани с огнищна фиброза и хиалуноза и хроничен грануломатозен възпалителен процес. Бихте ли ме посъветвали при кой специалист да се отиде за друго мнение, някой който да е специалист в областта урология или ако трябва да ме насочите към друг вид специалист. Предварително благодаря.

Здравейте, madam89!

Можете ли да ми опишете как изглеждаше мястото, от което е направена хистология? Каква е локализацията? Напълно ли е отстранена цялото изменение?
Ако можете приложете снимка в някой от е-мейлите ми, защото предвид локализацията тук не е удобно!

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот natali20 » 15 Дек 2014, 14:09

Имам проблем,усещам непостоянен дискомфорт в гениталиите,чувство на изпотяване кожата ,покриваща главичката без реално да се поти ?! Мъж на 24 без други оплаквания и изменения.Какъв може да е проблема?Благодаря !
natali20

Мнениеот animoko » 15 Дек 2014, 17:27

Здравейте,

имам кандида, която се появява всеки месец след ментруация. Лекувах я с Клотримазол- глобули и Микомакс, но въпреки, че симптомите утихват на следващият месец след цикъл се появяват отново. Партньорът ми този месец също получи обрив. Моля да ми кажете какви медикаменти да използвам!
animoko

Мнениеот liliumm69 » 21 Дек 2014, 21:28

Здравейте! Пиша Ви защото имам въпрос който не ми дава мира от години. С мъжът ми сме заедно от 8 години, като през това време не сме имали други сексуални партньори. Преди 6 години ми се появи генитален херпес, който и до ден днешен не мога да разбера от къде се взе при положение че мъжът ми няма.За щастие от тогава до сега е рецидивирал само 1 път, преди около 2 години.Проблемът е че изчетохме страшно много литература за този херпес и почти на всякъде пише че се предава само по полов път. Как е възможно това нещо при положение че не съм била с друг мъж,а той не е заразен? Според гинеколога при който ходя е възможно да се е появил в следствие на шарка прекарана в детството ми. Моля ви кажете ми какво е вашето мнение?
Само да добавя, че на мъжът ми понякога се случва да му се появи херпес на устата, но никога не е имал генитален.
liliumm69

ПредишнаСледваща

Назад към Kожни и венерически болести