от mikal » 24 Авг 2014, 16:18
Здравейте, доктор Тодева! Аз съм на 20г. Бях на море, плувах в морето, а знаете нашето черноморие не се слави с чиста вода, та 1 седмица след това кожата на пенса ми почна да се напуква, да бъде някак лепкава, леко зачервена. Въпроса ми към вас е дали е възможно да съм прихванал някаква бактерия от водата като е.коли, понеже съм имал подобен проблем с тази бактерия на пениса. Тогава бяха ме лекували с фусидин крем , а след това и антибиотик ципробай. Изчистих бактерията, но не след дълго пак се появиха симптомите, леко мъскане на кожата, суха, лепкава, отидох на лекар отново микробиология и се оказа, че имам стафилококи ауреус, изписаха ми гентамицин 15 дни , след това имаше леко подобрени, но пак подобните симптоми, отидох на контролен пак микробиология и се оказа стафилококи haemolyticus , изписаха ми Зинат и пак гентамицин за мазане, висичко отшумя. Отидох на море края на юли и след 1 седмица както ви казах се появи напукването на кожата, суха ,лепкава. Възможно ли е да сум прихванал бактерия от морската вода като е.коли?