Тук може да зададете въпроси и да споделите мнения за проблеми с Вашата кожа.
Правила на форума
Заключена

Re: Полово предавани болести - онлайн консултация с венеролог

24 Авг 2014, 11:30

IDimitrov написа:Здравейте,искам да попитам когато мжена рпави ан мъж френска лубов с презерватив какви за болестите с които жената може да зарави мъжа.Благодаря предварително
Пзодрави

Здравейте, IDimitrov!

След като използвате презерватив риск от предаване на инфекции е много нисък, освен ако нямате разраняване или не се скъса презерватива.

С уважение,
д-р Тодева

24 Авг 2014, 16:18

Здравейте, доктор Тодева! Аз съм на 20г. Бях на море, плувах в морето, а знаете нашето черноморие не се слави с чиста вода, та 1 седмица след това кожата на пенса ми почна да се напуква, да бъде някак лепкава, леко зачервена. Въпроса ми към вас е дали е възможно да съм прихванал някаква бактерия от водата като е.коли, понеже съм имал подобен проблем с тази бактерия на пениса. Тогава бяха ме лекували с фусидин крем , а след това и антибиотик ципробай. Изчистих бактерията, но не след дълго пак се появиха симптомите, леко мъскане на кожата, суха, лепкава, отидох на лекар отново микробиология и се оказа, че имам стафилококи ауреус, изписаха ми гентамицин 15 дни , след това имаше леко подобрени, но пак подобните симптоми, отидох на контролен пак микробиология и се оказа стафилококи haemolyticus , изписаха ми Зинат и пак гентамицин за мазане, висичко отшумя. Отидох на море края на юли и след 1 седмица както ви казах се появи напукването на кожата, суха ,лепкава. Възможно ли е да сум прихванал бактерия от морската вода като е.коли?

25 Авг 2014, 11:13

mikal написа:Здравейте, доктор Тодева! Аз съм на 20г. Бях на море, плувах в морето, а знаете нашето черноморие не се слави с чиста вода, та 1 седмица след това кожата на пенса ми почна да се напуква, да бъде някак лепкава, леко зачервена. Въпроса ми към вас е дали е възможно да съм прихванал някаква бактерия от водата като е.коли, понеже съм имал подобен проблем с тази бактерия на пениса. Тогава бяха ме лекували с фусидин крем , а след това и антибиотик ципробай. Изчистих бактерията, но не след дълго пак се появиха симптомите, леко мъскане на кожата, суха, лепкава, отидох на лекар отново микробиология и се оказа, че имам стафилококи ауреус, изписаха ми гентамицин 15 дни , след това имаше леко подобрени, но пак подобните симптоми, отидох на контролен пак микробиология и се оказа стафилококи haemolyticus , изписаха ми Зинат и пак гентамицин за мазане, висичко отшумя. Отидох на море края на юли и след 1 седмица както ви казах се появи напукването на кожата, суха ,лепкава. Възможно ли е да сум прихванал бактерия от морската вода като е.коли?

Здравейте, mikal!

Трудно е да се каже каква е инфекцията в момента. Най-добре е отново да посетите Вашия лекар и да се вземе секрет за микробиология? Вие практикувате ли анален или орален секс. Много често причината за толкова чести инфекции се крие в това, особено в съчетание с по-прилепнал препуциум към главичката на пениса.

С уважение,
д-р Тодева

10 Сеп 2014, 18:39

Д-р Тодева ,здравейте!Казвам се Страхил и съм на 17 години.Проблемът ми се състои в това ,че кожичката която покрива главичката на половия ми член е доста дълга и той изглежда ,като детски.Нямам проблем със забелването,отворът на кожичката не е тясен,просто тя е дълга.Тази година ще навърша 18 години и мисля да се подложа на обрязване ,за да се оттърва от досадната и напълно ненужна кожичка.Навсякъде в Интернет пише ,че освен по –добра хигиена ,половия член има по-добър естетичен вид.Вярно ли е това според Вас ,на какво мнение сте вие по този въпрос ?Наистина ли члена ми ще изглежда по-добре ,ако се махне кожичката?Зная ,че става дума за оперативна намеса и има доза индивидуалност ,но аз питам за мнението Ви по принцип.Вие сте млад кожен специалист и не на последно място сте дама ,поради което мнението Ви е безкрайно важно за мен.Въпреки ,че визията не е най-важна ,все пак е от голямо значение ,а и аз все още нямам приятелка и това е особено важно за мен от психологическа гледна точка.Изказвам предварителни благодарности и се надявам на искренно мнение!
Изпращам Ви снимка на имейла,за да добиете по-ясна представа за състоянието .Ако прецените ,че е по удачно ,очаквам отговора Ви и на моят имейл.

12 Сеп 2014, 14:55

Здравейте, доктор Тодева! Проблема ми е следния, от скоро кожата на пениса около главичката ми е суха и напукана, дали бионект крем или пантенол крем са подходящи? Според вас какъв крем е подходящ?

15 Сеп 2014, 12:24

strahin4o написа:Д-р Тодева ,здравейте!Казвам се Страхил и съм на 17 години.Проблемът ми се състои в това ,че кожичката която покрива главичката на половия ми член е доста дълга и той изглежда ,като детски.Нямам проблем със забелването,отворът на кожичката не е тясен,просто тя е дълга.Тази година ще навърша 18 години и мисля да се подложа на обрязване ,за да се оттърва от досадната и напълно ненужна кожичка.Навсякъде в Интернет пише ,че освен по –добра хигиена ,половия член има по-добър естетичен вид.Вярно ли е това според Вас ,на какво мнение сте вие по този въпрос ?Наистина ли члена ми ще изглежда по-добре ,ако се махне кожичката?Зная ,че става дума за оперативна намеса и има доза индивидуалност ,но аз питам за мнението Ви по принцип.Вие сте млад кожен специалист и не на последно място сте дама ,поради което мнението Ви е безкрайно важно за мен.Въпреки ,че визията не е най-важна ,все пак е от голямо значение ,а и аз все още нямам приятелка и това е особено важно за мен от психологическа гледна точка.Изказвам предварителни благодарности и се надявам на искренно мнение!
Изпращам Ви снимка на имейла,за да добиете по-ясна представа за състоянието .Ако прецените ,че е по удачно ,очаквам отговора Ви и на моят имейл.

Здравейте, strahin4o!

След като нямате здравословен проблем решението дали да се подложите на оперативно лечение е изцяло Ваше.
Не може да се посочат някакви норми или стандарти по които да изглежда човек. Имайте предвид, че всеки е уникален и не може да влезе в общи стереотипи.

С уважение,
д-р Тодева

15 Сеп 2014, 12:31

georgi_pg написа:Здравейте, доктор Тодева! Проблема ми е следния, от скоро кожата на пениса около главичката ми е суха и напукана, дали бионект крем или пантенол крем са подходящи? Според вас какъв крем е подходящ?

Здравейте, georgi_pg!

Каква е причината за сухотата и напукванто? Колко често се измивате и с какво?

С уважение,
д-р Тодева

12 Окт 2014, 12:18

Здравейте!
Искам да попитам за заболяването порфирия -тежка форма. Предава ли се по полов път? Може ли момчето да зарази момичето?
Благодаря!!!

12 Окт 2014, 15:46

beki111 написа:Здравейте!
Искам да попитам за заболяването порфирия -тежка форма. Предава ли се по полов път? Може ли момчето да зарази момичето?
Благодаря!!!

Здравейте, beki111!

Порфириите са разнородна група от заболявания, но не се предават по полов път!

С уважение,
д-р Тодева

17 Окт 2014, 20:15

Имате ли мнение за препарата Сетразин и ползата от него при лечение на микоплазми?
Заключена
Отиди на страница: 1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 59