07 Май 2019, 12:42
atanas.georgiewv написа:Ситуацията е че съм болен от сифилис , всичко започна с малка раничка на пениса отидох на лекар на 17ти мин месец пуснах изследвания взеха натривки от раничката всичко излезе негативно след 13 дни на 30 направих нови изследвания в друга лаборатория която е до кабинета на лекаря ми и излезе сифилис TPHA++++ RPR+++ titrona 1;1280 e 3,19 и лекарката каза че със сигурност съм болен и ме почна с антибиотици, притесненията ми са да не съм болен с хив понеже тя ми каза че вървят "ръка за ръка със сифилиса" правих изследвания излязоха негативни и каза, че трябва да минат поне 3 месеца, а аз направо си умирам всеки ден не мога да ям да спя помогнете ми моля ви...
09 Май 2019, 20:18
Dr Violina Todeva написа:atanas.georgiewv написа:Ситуацията е че съм болен от сифилис , всичко започна с малка раничка на пениса отидох на лекар на 17ти мин месец пуснах изследвания взеха натривки от раничката всичко излезе негативно след 13 дни на 30 направих нови изследвания в друга лаборатория която е до кабинета на лекаря ми и излезе сифилис TPHA++++ RPR+++ titrona 1;1280 e 3,19 и лекарката каза че със сигурност съм болен и ме почна с антибиотици, притесненията ми са да не съм болен с хив понеже тя ми каза че вървят "ръка за ръка със сифилиса" правих изследвания излязоха негативни и каза, че трябва да минат поне 3 месеца, а аз направо си умирам всеки ден не мога да ям да спя помогнете ми моля ви...
Здравейте!
За съжаление ще трябва да направите тестовете в необходимите срокове! По принцип не е задължително заразяването със сифилис да е обвързано и с хив, но все пак направете теста, защото ако контактът е рисков така ще сте сигурен в резултата.
С уважение,
д-р Тодева
28 Май 2019, 22:25
02 Юни 2019, 13:06
02 Юни 2019, 19:57
12 Юни 2019, 10:44
Dobromir написа:Здравейте, д-р Тодева! Благодаря за отговора. Пусках си микробиология на еякулат октомври и всичко беше отрицателно. Чувствителността продължава, зачервяването и болката след секс си остава.. Към какъв специалист и къде мога да се насоча?
12 Юни 2019, 10:53
AtanasGeorgiew написа:здрвейте бях болен от сифлис и ми дадоха да пия 15 дни антибиотик след това отидох при лекаря ми и той каза, че не е нужно да правим пак изследвания и антибиотика бил достатъчен, обаче реших да си пусна в лаборатория и ми показа положителен 18единици на Клиа тест , пуснах и пълна кръвна картина там абсолютно всичко е в норми което ми е странно при положение че съм имал вирус в кръвта? Какво да правя?
12 Юни 2019, 11:26
V>S написа:Здравейте .
Преди 2 години всеки месец получавах свиване на кожата на пениса,като след много мазене с канестен и накрая Микомакс андибиотик преди година това спря, но малко преди това ми излезе червено петно на кожата под главичката на пениса. Затова петно Уролога ме прати на кожен лекар, и първо няколкодена за херпес преди да ми излязат резултатите , след това кожния лекар каза че са гъбички и ми исписа Зилаин за 1 месец.Помогна кожата спря да е червена но остана леко подпухнала,като го спрях на 3 седмица защото се обринах. Минаха 2 месеца кожата беше с нормален цвят но подпухнала.Март същото зачервяване се появи както и няколко други.През тези 2 години съм правил всевъзможни изследвания,кръв ,урина ,еакулат,.В крайна сметка след натривка излезе че имам Е.коли и ентерокок на кожата(нямам в урината и кръвните изследвания са чисти).Беше ми изписан антибиотик за 5 дена и Браунол, за 10 дена петната изчезнаха и отново за 10 дена се появиха.Последно ми каза да се мажа 10 дена и 10 дена почивка и така да ги въртя докато не изчезнат.
Искам да попитам според вас това адекватно лечение ли е, бихте ли предложили нещо друго и ако се сетите за някакви съвети към лечението .
Благодаря!!!
13 Юни 2019, 04:11
17 Юни 2019, 12:12
V>S написа:Добре , ще ви ги пратя на имейл.Надявам се да е удобно за вас!