Проблеми с надбъбречни жлези онлайн консултация ендокринолог

Тук можете да зададете въпрос по ендокринология и болести на обмяната на веществата, да споделите мнения за проблеми с жлезите с вътрешна секреция.

Re: Проблеми с надбъбречни жлези онлайн консултация ендокринолог

Мнениеот Dr Stella Yordanova » 10 Фев 2021, 23:20

vanya2 написа:Много благодаря за отговора Ви!
Имах един период, в който отслабнах лесно и на моменти имах ускорен пулс, без това да е свързано с някакъв стрес. Тогава ходих на кардиолог и неговото заключение беше, че не е от сърцето и не е от щитовидната жлеза и остава да е "стрес". Няколко месеца по-късно стана това изчезване на менструацията (редовна и без проблеми дотогава). Тогава посетих гинеколог и не се откри причина. Изписа ми дуфастон и сайкъл баланс, но нямаше ефект. Цикъла се върна от самосебе си, макар все още малко нередовен.
Това, което се чудя, е дали този период на отслабване и ускорен пулс може да е било хиперфункция на надбъбречните жлези, щом не е щитовидната жлеза.
А сега пулса ми е нисък (понякога пада и до около 50), често ми е уморено и/или твърде студено - тези неща не са постоянни обаче, отвреме-навреме са. Това не са нови неща за мен, по-рано съм се консултирала за тях (включително и с ендокринолог) и са ми казвали, че умората е нещо като лека депресия, а зиморничевостта - спазъм на кръвоносните съдове.
Иска ми се да разбера какви хормони може да са се променили в онзи период, когато всякакви депресии бяха изчезнали, сутрин ставах пълна с енергия (нещо нетипично за мен). Дали е възможно да са били надбъбречните жлези, щом всичко друго се отхвърли като вариант - това е единият ми въпрос. А другият е - щом ниския пулс, умората и по-ниска телесна температура не са постоянни - това означава ли, че със сигурност са на психична/стресова основа? Защото много често наистина се случват следствие на негативни емоции. Казвате, че ако има проблем с хормоните на щитовидната жлеза, това няма как да е само понякога, а само стресовите хормони могат да варират така в рамките на дни, даже часове?

Уважаема vanya2,
съжалявам, но не мога да отговоря на нито един от въпросите Ви. За да се постави диагноза е необходимо всяка хипотеза да се потвърди с доказателства от проведени изследвания. Щом по време на оплакванията Ви не са установили какво Ви е, не виждам как само по неясни описния очаквате да изкажа мнения. Проблемите с надбъбречните жлези не изчезват току така и смятам, че предположението Ви е неправдоподобна.
Не съм психиатър и не мога да давам мнение за стресови реакции и депресия, но не мисля, че нисък пулс, ниска температура и т.н. са характерни реакции на стрес.
Посетете лекар за да Ви прегледа и назначи изследвания според моментното Ви състояние.
Dr Stella Yordanova
 
Мнения: 1210
Регистриран на: 26 Окт 2011, 16:42

Предишна

Назад към Ендокринология и болести на обмяната

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта