Тук можете да зададете въпроси по темата урология и нефрология, да се консултирате и да споделите мнения за здравни проблеми.
Добави отговор

Re: Проблеми с простатата - мнения и въпроси

29 Авг 2019, 11:42

Здравейте отново!
Изледвах C-Реактивния притеин който е в нормалната граница.
Но PSA има нещо притиснително:съотношението между свободния и тоталния (fPSA(free)/tPSA(total) е 15% при референтни стойности от над 25 %.
маркер fPSA 0.346ug/l
маркер tPSA 2.250ug/l
В понеделни съм при лични лекар за съвет и от там за направление.Проблема е че за от малък провенционален град който има само един уролог.
Има ли нещо притиснителнo в съотношение на свободния и тоталния PSA?

Здравейте,

Съотношението fPSА/tPSА може да бъде използвано като допълнителен показател за разграничаване на доброкачествени от злокачествени заболявания на простатата.

Мога ли профилактично да пия GREEN HEALTH LAB ПРОСТЕЙТ СЪПОРТ, за да избегна проблеми с простатата?

03 Сеп 2019, 12:08

На 46 години съм и напоследък все повече се притеснявам за проблема с простатата. За момента нямам изразени симптоми за заболяване, като болезненото или често уриниране, но си мисля, че трябва да взема привантивни мерки. Въпросът ми е кога трябва да започна да пия профилактично някакво лекарство? В интернет попаднах на GREEN HEALTH LAB ПРОСТЕЙТ СЪПОРТ , което всъщност представлява билков екстрат и се води хранителна добавка. Някой пробвал ли го е и може ли да сподели мнение? Мога ли да го пия профилактично за избягване на бъдещи проблеми с простатата?
Ако сте използвали друго и при вас е имало ефект, моля да споделите.

Re: Мога ли профилактично да пия GREEN HEALTH LAB ПРОСТЕЙТ СЪПОРТ, за да избегна проблеми с простатата?

03 Сеп 2019, 12:37

Вероятно ще имате полза от тази профилактика, но няма как да си спестите редовните прегледи при лекар след 50-те. Някои неща само лекар може да ви помогне.

Re: Мога ли профилактично да пия GREEN HEALTH LAB ПРОСТЕЙТ СЪПОРТ, за да избегна проблеми с простатата?

03 Сеп 2019, 13:27

CinemaFreak написа:Вероятно ще имате полза от тази профилактика, но няма как да си спестите редовните прегледи при лекар след 50-те. Някои неща само лекар може да ви помогне.

Много благодаря за мнението! Предполагам, че редовните прегледи при специалист няма как да ми се разминат, но се надявам да са само профилактични. Затова ми се иска да взема мерки преди възникването на проблема.

22 Фев 2020, 11:48

Здравейте. НА 55г съм. В рамките на месец ми се случи два пъти по време на сън да се подмокря. Отделно от това имам и болки в гърба. Работя като шофьор и по цял ден съм седнал. Други оплаквания нямам. В чужбина съм и не мога да посетя лекар. МОЛЯ за мнение и препоръки

25 Фев 2020, 18:06

Da piero написа:Здравейте. НА 55г съм. В рамките на месец ми се случи два пъти по време на сън да се подмокря. Отделно от това имам и болки в гърба. Работя като шофьор и по цял ден съм седнал. Други оплаквания нямам. В чужбина съм и не мога да посетя лекар. МОЛЯ за мнение и препоръки

Здравейте, Da piero!

За съжаление диагноза и лечение по интернет не може да се постави. Необходимо е да състоянието Ви да бъде диагностицирано от лекар. Дали имате проблем с простатата, с отделителната система или например неврологично увреждане и т.н. може да отдиференцира медицински специалист на база на симптоматиката, преглед и резултати от изследвания.

С уважение,
Медицински екип на "Фрамар"

22 Мар 2020, 17:23

Здр, от около година започнаха симптоми, първоначално започна с кръв и белтък в урината при рутинно изследване. След това болка в областта на простатата, след редица изследвания постоянно имам бактерии Ентерококи умерено количество. Вече 8-9 курса на лечение, и след седмица започва пак парене и дискомфорт в областта на главичката. И урината е тъмно жълта, което без да я изследвам знам че има кръв. Та въпроса ми е възможно ли е да е нещо друго освен бактериален простатит. Когато пия мурсалски чай леко ми облекчава, но за кратно време. Благодаря за всеки съвет, какво изследване или лекарство да използвам.

01 Апр 2020, 19:40

ARRADEV написа:Здр, от около година започнаха симптоми, първоначално започна с кръв и белтък в урината при рутинно изследване. След това болка в областта на простатата, след редица изследвания постоянно имам бактерии Ентерококи умерено количество. Вече 8-9 курса на лечение, и след седмица започва пак парене и дискомфорт в областта на главичката. И урината е тъмно жълта, което без да я изследвам знам че има кръв. Та въпроса ми е възможно ли е да е нещо друго освен бактериален простатит. Когато пия мурсалски чай леко ми облекчава, но за кратно време. Благодаря за всеки съвет, какво изследване или лекарство да използвам.

Здравейте, ARRADEV!

Други симптоми имате ли - например болка при полов акт / еякулация, болка при уриниране, често уриниране? Какви изследвания точно са Ви правени - кръв, урина, еякулат, ехография, простатно-специфичен антиген (PSA), и какви са резултатите?

С уважение,

11 Май 2021, 00:18

Здравейте, На 73г. съм, простатата ми е увеличена, както при повечето на моята възраст с ввсички произтичащи от това последствия (нощно ставане, слаба струя, чувство за остатъчна урина...) Посещавам уролог през година-две, предписват ми хапчета от типа на Тамсол и толкова. ПСА е в норма.Знам, че процесът е необратим, проявите ще се задълбочават, а годините ми ще се увеличават... и в един момент ще се стигне до операция. Питах лекари, но те отговаря уклончиво: в кой момент може да се счита, че вече операцията е наложителна, има ли обективен критерий, показател, или трябва да почна да слагам катетър, че тогава...? А ако тогава възрастта ми и съпътствъщите болести правят това все по-трудно, не е ли по-добре при някои стойности от изследванията операцията да се направи по-рано, докто съм "по-млад" и все още здрав? Моля за мнение, а може и някой да сподели опит, мъже сме и отърване няма...

12 Май 2021, 09:09

Здравейте, Panayot!

Преценката за начина на лечение се прави индивидуално при всеки отделен пациент в зависимост от тежестта на проявите, давността и прогресията на болестта, наличието на подлежащи рискови фактори, опасността от поява на усложнения, подлежащи заболявания и други. Обикновено не е на базата на един критерий.

Повече за проблема може да прочетете в статията: Хиперплазия на простатата МКБ N40

С уважение,
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2, 3, 4, 5, 6