Проблеми със слуха и шум в ушите - мнения и въпроси

В този раздел на нашия форум можете да задавате въпроси, свързани с болести на ушите, носа и гърлото (УНГ), да споделяте мнения и да получите съвет.

Re: Проблеми със слуха и шум в ушите - мнения и въпроси

Мнениеот Катя.Каменова » 22 Ное 2019, 10:09

Имам операция на ухото имам изкуствено тъпънче текло ми е 27 години сложих капки за уши и од 7месеца не тече имам замайване и треперим как мога да го одпуша
Катя.Каменова

Мнениеот Dr Dimitrova » 22 Ное 2019, 19:03

Здравейте!
От описанието вие имате хроничен процес в ухото.След типманопластика, ако е била успешна ,трябва да се отминали всичките симтоми.
Не трябва да исползвате самостоятелно капки за уши.Някои от тях не са предназначени за подобни проблеми.
Обърнете се към клиниката в коята е извършена оперативната намеса за да ви консултират и в зависмост от ситуацията да се вземе решение за комбинирана терапия.
Поздрави и лек успешен ден.
Dr Dimitrova

Мнениеот Доротея.Георгиева » 06 Фев 2020, 20:10

Здравейте!
И аз съм с подобни проблеми. От Октомври 2019г насам. Работех в детска градина и замествах във всички групи, смея да твърдя, че обичах работата си, но едновременно се скъсвах от нерви, притеснения и чак до сънища го докарвах. Края на октомври се разболях от УЖ грип. Заглъхнаха ушите, кашлица, хрема и т.н. На следващият ден още към 11 бяхме отишли в Кауфланд, на излизане реших да занеса количката до мястото и.. иии о, вървях, бътах я и както едвам чувах със заглъхналите си уши изведнъж направо изпаднах като в безтегловност, замаяна. Изключително трудно ми е да опиша това състояние. Чувстваш се като в сапунен балон и виждаш и чуваш хората как ти говорят и какво правят, но не можеш да го асимилираш, до толкова си неадекватен. В този момент и следващите такива поредици, аз се паникьосвам естествено, почва едно лудо сърцебиене и започвам да се движа рязко навсякъде от паника. След преминаването му имам силен шум в ушите и болки в главата, отпадналост, но съм напълно адекватна. Това състояние в този ден се повтори сигурно поне 4 пъти, като вечерта беше най-дълго за около 30тина минути. Бях в спешното, казаха ми че е от обезводняване, в следващите дни пиех вода като побъркана, но уви, кръвното ми се мереше на половин час, включително и по време на пристъпите, но си беше напълно нормално. Изследвания за кръвна захар и още куп подобни изследвания, нищо! В следващата седмица пристъпите станаха по-редни през ден, през два, докато се изчистиха на 1 седмица. Постоянно си казвах, че е от внушение, междувременно напуснах работа и започнах да работя от вкъщи като графичен дизайнер. Подчертавам- работя страшно много с компютър. В момента стоя по минимум 10 часа на компютъра и не съм сигурна дали и това не допринася допълнително. В крайна сметка си помисли, че всичко е минало, но уви, след месец отново се случи, по-леко но се случи, от паниката - сърцебиене- треперене на ръце и т.н.
Вмъквам, че изключително лесно и системно имам хрема, която от своя страна води до кашлица. Според личния доктор е на алергична основа, не се зае от какво. Бях на преглед при специалист Уши, нос, гърло, в продължение на месец и половина, той ме наблюдава и сподели, че просто няма идея от какво се случва всичко това. Посетих и Отоневролог, който ме накара да правя конкретни движения, от които да разбере дали имам проблем с вестибуларният апарат, направи ми изследване на слуха и установи, че проблем няма с вестибуларният апарат, но лявото ми ухо е започнало да не чува, не много, но не чува, отдаде го на това, че имам изкривена носна преграда от лявата страна и веднага искаше да ме хоспитализира. По същото време специалист Уши Нос Гърло, сподели, че изкривяването е изключително малко и незабележимо и не ми създава никакви проблеми и в никакъв случай не е наложителна операция, освен по мое желание. Идея нямам какво се случва вече! Не знам към кого да се обърна, какъв специалист да потърся, почвам да си мисля, че полудявам! Съжалявам за фермана, но не знам колко изчерпателна трябва да бъда, за да ме разбере, някой и да ми сподели решение или насока. Благодаря предварително!
Доротея.Георгиева

Мнениеот Доротея.Георгиева » 06 Фев 2020, 20:12

Само добавям, че преди година и нещо имах отит на едното ухо заедно с гъбична инфекция и перфорация на тъпанчето. Всеки който ме прегледа, казва, че е добре ухото.
Доротея.Георгиева

Мнениеот Dr Dimitrova » 08 Фев 2020, 12:48

Здравейте!
За да се даде коректен отговор трябва да се получи пълната информации по вашия случай.
Ако няма видими проблеми в ухото,това не означава че няма нарушения на еластичноста на тъпанчето и неговата подвижност.Тинитусът може да бъде предизвикан от много причини.Обърнете се към невролог и отоневролог да може да ви помогнат.
Поздрави!
Dr Dimitrova

Мнениеот Vlad123 » 17 Мар 2020, 14:20

Здравейте Др. Димитрова
Преди около месец и половина имах силна хрема за около 4 дни при което ми се налагаше през 7,8 минути да издухвам носа си.
И след едно такова силно издухване на носа получих запушване на ухото сякаш нещо ми се залепи в ухото. Отидох дори и в бърза помощ,но не можаха да ми кажат какво ми е и да ми го отпушат. На другият ден от самосебе се беше поотпушило но ми се появи един постоянен шум в ухото. Отидох при GPто и ми изписа спрей mometasone furate за 4 седмици по две впръсквания във всяка ноздра сутрин и вечер. Нямам подобрения а вече минава пета седмица. И сега го чувам и дори става все по осезаем постоянно в тиха среда,а и не само в тиха като песен на птици и водопад...
Имате ли отговор и бихте ли ме насочили какво да предприема като вече звънях на GPто и в обстановката на коронавируса ми казаха че не приемат пациенти а само спешни случаи до края на месеца. Живея в чужбина
Vlad123

Мнениеот Vlad123 » 17 Мар 2020, 14:24

Здравейте Др. Димитрова
Преди около месец и половина имах силна хрема за около 4 дни при което ми се налагаше през 7,8 минути да издухвам носа си.
И след едно такова силно издухване на носа получих запушване на ухото сякаш нещо ми се залепи в ухото. Отидох дори и в бърза помощ,но не можаха да ми кажат какво ми е и да ми го отпушат. На другият ден от самосебе се беше поотпушило но ми се появи един постоянен шум в ухото. Отидох при GPто и ми изписа спрей mometasone furate за 4 седмици по две впръсквания във всяка ноздра сутрин и вечер. Нямам подобрения а вече минава пета седмица. И сега го чувам и дори става все по осезаем постоянно в тиха среда,а и не само в тиха като песен на птици и водопад...
Имате ли отговор и бихте ли ме насочили какво да предприема като вече звънях на GPто и в обстановката на коронавируса ми казаха че не приемат пациенти а само спешни случаи до края на месеца. Живея в чужбина
Vlad123

Мнениеот valentin » 24 Мар 2020, 14:43

Здравейте, на 42г. съм и имам шум в ушите под формата на бучене. Същото го имах в по-малка степен преди 2-3 години след прекарана тежка хрема. Бях на лекар УНГ тогава и ми изписа Тебокан и Милгама. След около 5-6 месеца симптомите постепенно изчезнаха трайно. Имам увреда на слуховия нерв на едното ухо вследствие на двойна заушка през 1986г. Обяснението на лекаря е че нерва атрофира и предизвиква това бучене. Година и нещо нямах никакви проблеми, докато септември 2019 имах оново хрема която отново предизвика това. Веднага започнах с Тебокан и Милгама и нещата се успокоиха. Последните два месеца обаче ту се появява ту спира шума като последните две седмици шума зачести особено нощно време. Винаги когато съм, и го имам когато си отворя устата шума изчезва, а отскоро забелязах че изчезва и при направа на тик на главата. Всичко това много ме подлудява. Не мога да се наспивам. Моля да ми кажете какво да направя за подобрение?
valentin

Мнениеот gabi_95 » 25 Мар 2020, 21:58

Здравейте,от 2 години чувствам замайване,заглъхване на ушите,чувство за " тежка " глава,имам ускорен пулс,чувствам се неадекватна,имам проблем с паметта . Симптомите ми се засилват при ходене пеш,шофиране,тълпи с хора,големи магазини,силна или много слаба светлина,задушни места.При шофиране постоянно имам чувството,че глава ми тежи. В дните около и по време на менструацията симптомите се засилват.Каква може да е причината? Пила съм Бетасерк ,също и Кавинтон ,но нямам подобрение.Откакто за пръв път получих замайването,то беше на криза имам и друг проблем състоящ се при опит за заспиване да усещам сякаш ток преминава по тялото ми,и имам мускулни потрепвания доста често.Благодаря предварително...
gabi_95

Мнениеот Ангелов » 14 Апр 2020, 19:46

Здравейте на всички, Ще ви споделя един мой проблем. ИМАМ шум в ушите и понякога имам замаяност,всяка ще припадна ,безсилие.Но след 30 минути понякога час ми минава.Утре ще ходя на лекар ,преди съм ходил но нищо не намериха.Надявам се да ми намерят причината много е досадно.Смених си личния лекар. Като се върна в бг ще си направя изследване. Надявам се да ми помогнат.
Ангелов

ПредишнаСледваща

Назад към Уши, нос, гърло (УНГ)