29 Ное 2012, 21:33
02 Дек 2012, 19:52
ivanov1s написа:Здравейте д-р Тодева,
на 20 години съм.
Имам псориазис откакто се помня.
Първите спомени са ми от около 3-ти клас.
Тогава имах едно петно на корема с големина колкото монета от 10-20 стотинки.
От тогава има моменти с по-малко илис повече.
Преди 4 години когато започнах по-сериозно лечение имах добър ефект - нямах въобще петна (до тогава имах само по корема) - само кожата ми беше с малко по-тъмен цвят там където е имало псориазис.
Лекарствата сигурно са над 10-15 - всякакви - хапчета, мазила, шампоан.
другото което ми препоръчаха - да се къпя с вода с морска сол - мисля, че това доста помогна....
Поразредих вече тези процедури и през едно време спрях напълно....
сега отново имам проблем
по корема, гърба, на крака имам едно петно
много сериозно на главата - отпред по цялото чело до където започва косата, зад (тук доста и при двете ) и във ушите.
Според мен аз не съм тежък случай - въпреки, че имам доста петна.
Знам, че се влияе от стреса - тогава би трябвало е до сега да е изчезнал...
казаха ми да не приемам алкохол - не приемам
да не пуша - никога не съм пушил
свинско месо - спрял съм го
Какво бихте ми предположили?
Благодаря предварително
09 Яну 2013, 13:52
09 Яну 2013, 23:51
istinska13 написа:Здравейте, интересува ме лекарството дайвонекс, защо не се внася вече, беше много добро и без кортизон , внасят само дайвобет , но той е с кортизон, също и лекарството тазаротен /също без кортизон/ , но и то не се внася, изобщо има ли в момента някакво лекарство за псориазис на българския пазар, което обаче да е без кортизон, и имам предвид лекарство, а не кремове, емулсии или овлажняващи средства?Благодаря!
12 Фев 2013, 17:40
15 Фев 2013, 14:32
12 Май 2013, 15:35
14 Май 2013, 08:44
15 Май 2013, 17:24
Мама написа:Здравейте д-р Тодева,
дъщеря ми е на 9 години.Преди 5 месеца отключи псориазис за пръв път.Вярно ли е, че колкото по-рано се отключи, толкова по-тежко ще протича през годините?
Втория ми въпрос е - не трябва да приема никога кортикостероиди през устата, но аз не знам, кои лекарства ги съдържат?
Кларитин, Ериус и Фенистил, съдържат ли кортикостероиди?
08 Фев 2014, 14:20