08 Юли 2014, 16:30
18 Авг 2014, 12:48
21 Авг 2014, 11:59
Shiraya написа:Здравейте д-р Тодева.
Имам псориазис вулгарис, от доста години използвала съм най различни мазила за тялото и скалпа но без ефект. По тялото нямам много само на гърба няколко петанца, но на скалпа е доста повече мажа се с Еуцерин уреа лосион 10% и кортикостероиди Клобедерм маз и крем.. Шампоан Т-гел за псориазис от Англия. Интересува ме дали има нови лекарства за скалпа,сърбежа е непоносим. Или нещо да ми препоръчате като витамини или лосион,защото Еъцерина почна да не ми действа повече.
Благодаря ви предварително.!
25 Авг 2014, 19:48
28 Авг 2014, 13:29
Shiraya написа:Здравейте д-р Тодева,
Използвам повечето Клобедерм за скалпа докато изчезнат петната и пърхота после продължавам с Еуцерина ,имам на окосмената част на главата най много. Покрива почти целия ми скалп.От скоро почнах да използвам шампоан Здраве актив против пърхот за чувствителен скалп.Имам доста по малко по тялото и отказах да се занимавам и с тях.![]()
Хубав ден.
02 Сеп 2014, 09:18
02 Сеп 2014, 13:24
тинката написа:Здравейте и аз съм със същия проблем -псориазис на скалпа.Интересувам се от това салицилово масло,от къде мога да го намеря,звънях на няколко аптеки но не го предлагат и как се процедира с него.
21 Окт 2014, 10:40
23 Окт 2014, 13:32
Shiraya написа:Здравейте,
Шампоана който използвам е T/Gel® Therapeutic Shampoo на Neutrogena. На мен ми помага само за сърбежа, сестра ми също има псориазис но при нея е доста повече 90% засегнато цялото и тяло и скалпа ,след като почна да използва шампоана всичките плаки на главата изчезнаха.Явно на всеки влияе различно.А освен това си порачвам и едно олио за скалпа който успокоява и маха лиуспите казва се DOO GRO Stimulating Growth Oil.
Не посещавам дерматолог. Последния път ми препоръчаха море и плаж и да се пробвам да правя деца .Никакви лекарства не ми изписаха.
В един сайт споменават за едно хапче което помагало за ПСО,вие знаете ли нещо повече ? Ще ви изпратя линк към страницата : https://psoriasis.org/advance/otezla-he ... m_campaign
Забравих да кажа че почнах да използвам шампоана на ДЮКРЕ КЕРТИОЛ P.S.O. Няма никаква промяна и ефект за сега.![]()
Можеби се чудите защо не използвам горе споменатия шампоан и олио при положение че ми помагат.Използвам ги но са малко скъпички с доставката до БГ . и гледам да не използвам едни и същи неща.
Успех на всички.
27 Ное 2014, 14:01