s_ivelina написа:Здравейте!
Мъжът ми е с псориазис,искам да Ви питам ,какво е мнението на лекарството Неопсорал.
и какви трябва да са изследванията кръвната картина,показатели които трябва да се изследват..ходихте при ревматолог и му казаха,че има полиартрит.всички стави го болят.а личната не му дава направление за дерматолог,праща го на кожен..ужаас..
това е нелечимо заболяване и всички знаем..има биологични медикаменти,инжекции които струват 2000лв и да платени от касата..няколко вида са..под лекарско наблюдение трябва да е всичко..Споделете мнението Ви..на колко време трябва да се прави почивка с Неопсорал.3 месеца се пие.Благодаря!
Здравейте, s_ivelina!
Няма проблем Вашия съпруг да приема Неопсорал, но това е средство с ограничен ефект и е добре да се комбинира с подходяща диета и локално лечение! По принцип Неопсорал се приема поне три месеца без прекъсване. При добро повлияване курса може да е и повече от три месеца!
Трудно ми е да Ви дам конкретни насоки, защото не съм запозната със състоянието на Вашия съпруг!
За да бъде изписано съвременно лечение Ви е необходима консултация с кожен лекар. Естествено при ангажиране на стави е много важно и участието на специалист ревматолог!
С уважение,
д-р Тодева