Ползвате ли пелени за многократна употреба?

Искамe бебе - бременност, моментът на раждането, майчинство, проблемно забременяване и ин витро, осиновяване и приемна грижа

Ползвате ли пелени за многократна употреба?

Мнениеот Fancy » 13 Май 2014, 12:28

Привет, мами! С наближаването на термина ми се замислям по-често за първоначалния пакет, който трябва да приготвя за родилното. И се сетих за нещо, което май не сме обсъждали тук - пелените за многократна употреба! 
 :idea:

Имам доста въпроси относно тях, но като за начало да ви попитам, колко от вас са ползвали пелени за многократна употреба и каква марка са те?! :?
Като започнем с това, че идеята е особено еко, понеже не мога да си представя броя на памперсите (само за България), които се изхвърлят годишно и свърша с това, че според мен това е един от най-естествените начини за отглеждането на едно здраво бебче!
 ;)
Че много пране ще има, ще има, но да ви питам по колко пъти на ден се сменят пелените на новородено, както и искам да знам (понеже четох за различни системи пелени) от коя сте доволни и защо?!
 :roll: Ако се сетите за някой въпрос, който не съм засегнала, моля да ме допълвате!!! :idea:
Fancy

Re: Ползвате ли пелени за многократна употреба?

Мнениеот LEILA » 13 Май 2014, 12:34

Често съм говорила с приятелки за многократните пелени, но когато разбрах, че ще имам близнаци бързо се отказах от тази идея... тооолкова пране щеше да има, а и смяната им мисля, че е доста по-бавна :?
LEILA

Мнениеот pepa1974 » 19 Май 2014, 18:13

Мислила съм по въпроса, но пък водата, която ще се изхаби при прането и химикалите, които ще се използват под формата на прах за пране, не мисля че са в полза на екологията и ми се струва, че е повече въпрос на мода.
pepa1974

Мнениеот LEILA » 26 Май 2014, 16:33

pepa1974 написа:Мислила съм по въпроса, но пък водата, която ще се изхаби при прането и химикалите, които ще се използват под формата на прах за пране, не мисля че са в полза на екологията и ми се струва, че е повече въпрос на мода.

Има си съвременни прахове за пране, които са от 90 до 100% разградими, а така или иначе се пере по-често, когато си имаш бебок, дали ще пуснеш 4 пелени отгоре не е кой знае какво.. така, че когато става дума за екология, тук бият пелените за многократна употреба, по моята логика
можеш ли да си представиш количеството изхвърлени памперси само на твоето бебе, докато е вече нямало никаква нужда от тях и съответно ресурса, който е изхабен за изработката му и след това за унищожението :roll:
LEILA

Мнениеот pepa1974 » 28 Май 2014, 15:23

LEILA написа:
pepa1974 написа:Мислила съм по въпроса, но пък водата, която ще се изхаби при прането и химикалите, които ще се използват под формата на прах за пране, не мисля че са в полза на екологията и ми се струва, че е повече въпрос на мода.

Има си съвременни прахове за пране, които са от 90 до 100% разградими, а така или иначе се пере по-често, когато си имаш бебок, дали ще пуснеш 4 пелени отгоре не е кой знае какво.. така, че когато става дума за екология, тук бият пелените за многократна употреба, по моята логика
можеш ли да си представиш количеството изхвърлени памперси само на твоето бебе, докато е вече нямало никаква нужда от тях и съответно ресурса, който е изхабен за изработката му и след това за унищожението :roll:

Така както са създадени вече разградими ненужни ролки от тоалетната хартия, със сигурност ще има и разградими пелени. Но аз гледам по-различно на проблема. Задълбочаваме се над отпадъците, за да опазим околната среда.Ок! Но не е ли по-добре в световен мащаб да се намали разхищението на ресурсите?За мен много по-съществен въпрос е този с храната например! Разхищава се страшно много храна -по целия свят и у нас.И вместо да се решава този проблем, се създава ГМО, храним се с пълни боклуци, разболяваме се, след това пък пълним джобовете на медицинската индустрия -омагьосан кръг.А за изработката на всички медикаменти и заместители на храни, дали пък не вредим на екологията?И вместо да се възползваме от тази ниша, българите спряхме да произвеждаме чисти продукти, спряхме да изнасяме и внасяме пълни боклуци от Китай, Турция, Гърция, а после нацията -дебела.За мен това е същественият проблем, а пелените за еднократна употреба със сигурност могат да се рециклират,докато не започнем да използваме разградими, само че у нас разделния боклук е само на приказки. В този смисъл пелените за многократна употреба са капка в морето.
pepa1974

Мнениеот penny » 05 Юни 2014, 14:53

pepa1974 написа:
LEILA написа:

Така както са създадени вече разградими ненужни ролки от тоалетната хартия, със сигурност ще има и разградими пелени. Но аз гледам по-различно на проблема. Задълбочаваме се над отпадъците, за да опазим околната среда.Ок! Но не е ли по-добре в световен мащаб да се намали разхищението на ресурсите?За мен много по-съществен въпрос е този с храната например! Разхищава се страшно много храна -по целия свят и у нас.И вместо да се решава този проблем, се създава ГМО, храним се с пълни боклуци, разболяваме се, след това пък пълним джобовете на медицинската индустрия -омагьосан кръг.А за изработката на всички медикаменти и заместители на храни, дали пък не вредим на екологията?И вместо да се възползваме от тази ниша, българите спряхме да произвеждаме чисти продукти, спряхме да изнасяме и внасяме пълни боклуци от Китай, Турция, Гърция, а после нацията -дебела.За мен това е същественият проблем, а пелените за еднократна употреба със сигурност могат да се рециклират,докато не започнем да използваме разградими, само че у нас разделния боклук е само на приказки. В този смисъл пелените за многократна употреба са капка в морето.

Разбира се, че има био пелени, но както и био принадлежностите за дамска хигиена са изключително скъпи.
А това, което разглеждаш като проблем съм, напълно съгласна съм с теб, но прекалено много се отдалечаваме от темата, а нали с капки се пълни морето, т.е. трябва да се започне от някъде, не искам да те обиждам, а и няма как понеже и аз съм българка, но това мислене си е типично нашенско :!:
penny

Мнениеот Rali_hr » 05 Дек 2014, 17:44

ДОбре, аз да ви питам как изобщо ги почиствате тези пелени и как наистина ги изпирате, че да станат пак бели? Аз парцал, който е добил мръсен цвят не бих сложила втори път на детето си, това значи или веднагическо пране на ръка, задръстени мивки, или пране постоянно, а и идеята да сложа пелената при дрехите на бебето, които дори не може да намачка.. :shock: мръсничко ми се вижда, природата да ме извинява... :mrgreen:
Аватар
Rali_hr

Мнениеот Kaya » 15 Дек 2014, 13:22

И аз се чудя как процедирате с почистването иначе ЕКО гледната точка е супер направо, само че практичната част ме интересува? :roll:
Ако си знаете цената, значи се е налагало да я казвате на някого.
Аватар
Kaya

Мнениеот Rali_hr » 21 Дек 2014, 15:00

Kaya написа:И аз се чудя как процедирате с почистването иначе ЕКО гледната точка е супер направо, само че практичната част ме интересува? :roll:

Ами, а де, обаче никой привърженик на еко пелените не се включва, на мен ми се виждат нехигиенични :)
Аватар
Rali_hr

Мнениеот Krum » 22 Дек 2014, 15:44

Ползвал съм ... като бебе. :mrgreen: :lol: :lol:
Сега с памперсите със сигурност е по-лесно за майките, но наистина не е много еко!
Аватар
Krum

Следваща

Назад към Бременност, раждане и майчинство