Супер храни, здравословно пазаруване, качествени и полезни продукти, начин на хранене
28 Май 2015, 17:05
Bass написа:belleville написа:Bass написа:Тефлонът е доста вреден, btw. Обмисли го

Не вреди ли само ако е наранена цялостта му?

Еми да. Доста хора не са нясно, че като готвиш в тефлон е хубаво да ползваш от тия гумените шпатули или дървени лъжици. Като го ожулиш два пъти с метал и става негоден.

Имам тефлонова тенджера, в която е готвено само с дървени прибори и въпреки това вече не става, не е излющена, но се вижда на места как е паднал тефлонът, ама не съм чула някой да се е споминал точно от това, де
29 Май 2015, 07:59
Моите не са повредени и мисля да си ги ползвам, а и толкова рядко готвя в тефлон, имам си обикновени тенджери, алуминиеви ли какви са нямам идея, но ми вършат работа, сега ако кажете, че и те са вредни...
29 Май 2015, 08:14
Lollipop написа:Моите не са повредени и мисля да си ги ползвам, а и толкова рядко готвя в тефлон, имам си обикновени тенджери, алуминиеви ли какви са нямам идея, но ми вършат работа, сега ако кажете, че и те са вредни...
Аз също използвам обикновени, не мисля, че керамичните са кой знае колко качествени, особено на фона на това, че има тигани по 12лв.
29 Май 2015, 08:35
kauda написа:Lollipop написа:Моите не са повредени и мисля да си ги ползвам, а и толкова рядко готвя в тефлон, имам си обикновени тенджери, алуминиеви ли какви са нямам идея, но ми вършат работа, сега ако кажете, че и те са вредни...
Аз също използвам обикновени, не мисля, че керамичните са кой знае колко качествени, особено на фона на това, че има тигани по 12лв.

Е, те онези не подлежат на коментар просто, ако ще е такова, по-добре да е скъпия ми тефлон.
29 Май 2015, 08:52
Мхм... не знам вече с тея тенджери и чинии кое е по-доброто и кое е по-лошото. Затова в гювеча за най-сигурно.
30 Май 2015, 12:16
Ако съдя по цената най-големият хит за тигани и прочие с каменно покритие, а и изглеждат много яко!
30 Май 2015, 14:09
Lollipop написа:Ако съдя по цената най-големият хит за тигани и прочие с каменно покритие, а и изглеждат много яко!

Доста са скъпи обаче, но изглеждат трайни, на каменното покритие няма кое да се развали, както се случва с тефлона, а и се предполага, че няма да се издуват от топлината, което пак е характерно за другите тигани. Но са страшно скъпи, тиган струва към 100лв. По Коледа имаше промоция в Карфур и ме еяд, че не успях да си взема тиган тогава.
30 Май 2015, 19:05
Мда, до скоро си купувахме тефлон за по 100лв сега камък, следващото какво ще е?
Аз се чудя тези тигани, които ги слагат в печката какви са, дори сега в мастър шеф ги гледам - вземат тигана и го слагат в печката

ами дръжката му?
30 Май 2015, 20:14
Предлагам да си купим 1 тиган и да си го пускаме по куриер.

Но ще ядем в чист съд! И аз питам за тиганите в мастър шеф
30 Май 2015, 21:46
rabotnata pchela написа:Предлагам да си купим 1 тиган и да си го пускаме по куриер.

Но ще ядем в чист съд! И аз питам за тиганите в мастър шеф

Той ще ни излезе златен хаха

)
Но сега да се върнем на керамичните съдове, някой сеща ли се, дали има алтернатива на глинените съдове за тиган? Сач ли ще да е

На сач яйца не можем да си направим.