Супер храни, здравословно пазаруване, качествени и полезни продукти, начин на хранене
Правила на форума
Добави отговор

Re: Кои са най-безвредните съдове за готвене?

01 Юни 2015, 14:43

Много се втелясвате вече с тея съдове, в каквото и да сготвите от по-голямо значение е какво слагате в тигана.

02 Юни 2015, 13:29

А някой да е чувал да има скара, която е с керамично покритие да речем, всичките са само с тефлон, тези по-новите, или на плоча тя пак е с тефлоново покритие, не че съм се втелявал особено много, ама от любопитство. :roll:

02 Юни 2015, 14:17

miron написа:А някой да е чувал да има скара, която е с керамично покритие да речем, всичките са само с тефлон, тези по-новите, или на плоча тя пак е с тефлоново покритие, не че съм се втелявал особено много, ама от любопитство. :roll:

Не може да няма, но ще е доста скъпа, затова пък винаги можеш да използват барбекю на дървени въглища, които също не са полезни.

03 Юни 2015, 12:06

Май наистина не са полезни, дори четох че е доста вредно да се готви на въглища и затова го избягвам.

05 Юни 2015, 10:08

fawla написа:Май наистина не са полезни, дори четох че е доста вредно да се готви на въглища и затова го избягвам.
И това ли е истина? Не знаех, че се води и този тип готвене вредно! :shock:

10 Юни 2015, 11:37

Вземе си хубав керамичен тиган, подобен тип тава, едно, че се мият лесно и не залепват, второ, че са и наистина по-здравословни, пък и изглеждат много красиво :)

17 Юни 2015, 12:12

Разбрах, че ако тефлонът не е наранен и надраскан, то той не е вреден, само ако се наруши цялостта му. Така е и с всеки друг съд за готвене. :)

04 Яну 2017, 13:07

miron написа:Разбрах, че ако тефлонът не е наранен и надраскан, то той не е вреден, само ако се наруши цялостта му. Така е и с всеки друг съд за готвене. :)

и аз така си знам, но с взех керамичен тиган, готвя сн его и съм по-спокойна, на тефлона, колкото и да е скъп и модерен все залепва по него, не знам защо! Май не е чак толкова качествен, за колкото го водят.

04 Яну 2017, 15:40

От както се появиха керамичните готвя в такива, имам тиган с каменно покритие, избирам тях най-често и съм спокоен какво ям.

04 Яну 2017, 15:58

Никога не съм подбирала, вземам си най-евтините съдове в магазина, сякаш другите като струват по 50-100 лева ще са много по-добри, ако не се грижиш добре за тях все ще се развалят, много ясно
Добави отговор
Отиди на страница: 1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14