MaLkA_sLaDoRaNa написа:За съдове, направени от здравословни материали, се сещам за такива от неръждаема стомана, глинени и с каменно покритие. При глинените трябва да се внимава при тези, които са емайлирани, защото емайлът може да съдържа олово. За мен неръждаемите са си ок, само не трябва да се чистят с абразивни препарати и гъби.
miron написа:Разбрах, че ако тефлонът не е наранен и надраскан, то той не е вреден, само ако се наруши цялостта му. Така е и с всеки друг съд за готвене. :)
Lyomi написа:Най-евтините съдове веднага си проличава, че са такива. То не е до поддръжката им, а до материала, от който са направени. Купих си една евтина тенджера, която ми трябваше само заради размера си и затова реших да не давам много пари за нея. Съжалих сто пъти, като готвя в нея, всеки път ми загаря яденето, не знам какъв е този материал, от който е направена.
YoLindi написа:Аз си купих един керамичен тиган или по-скоро покритието му е такова и забелязвам, че има парченца, много дребни, които сякаш са се отронили от това покритие. Явно самнителна работа е този тиган.
Назад към Здравословно хранене
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта