Кои са най-безвредните съдове за готвене?

Супер храни, здравословно пазаруване, качествени и полезни продукти, начин на хранене

Re: Здравословни съдове за готвене - какви да избера?

Мнениеот BeenieGal » 03 Окт 2016, 08:36

На чугунените им трябва много време да загреят и си представи какво става, ако си на ток. При тези с каменно покритие е обратното. Те действат на принципа на приготвяне на храна върху топли камъни и затова са здравословни.
Аватар
BeenieGal

Мнениеот MaLkA_sLaDoRaNa » 03 Окт 2016, 14:36

За съдове, направени от здравословни материали, се сещам за такива от неръждаема стомана, глинени и с каменно покритие. При глинените трябва да се внимава при тези, които са емайлирани, защото емайлът може да съдържа олово. За мен неръждаемите са си ок, само не трябва да се чистят с абразивни препарати и гъби.
MaLkA_sLaDoRaNa

Мнениеот ivoblinc » 04 Окт 2016, 09:14

MaLkA_sLaDoRaNa написа:За съдове, направени от здравословни материали, се сещам за такива от неръждаема стомана, глинени и с каменно покритие. При глинените трябва да се внимава при тези, които са емайлирани, защото емайлът може да съдържа олово. За мен неръждаемите са си ок, само не трябва да се чистят с абразивни препарати и гъби.

Защо не трябва да се чистят с такива неща? Ако е загоряла, как да се изчисти? За мен керамичните са най-добри и най-здравословни. Няма опасност са ти загори толкова храната.
ivoblinc

Re: Кои са най-безвредните съдове за готвене?

Мнениеот Lili_pili » 04 Яну 2017, 13:07

miron написа:Разбрах, че ако тефлонът не е наранен и надраскан, то той не е вреден, само ако се наруши цялостта му. Така е и с всеки друг съд за готвене. :)

и аз така си знам, но с взех керамичен тиган, готвя сн его и съм по-спокойна, на тефлона, колкото и да е скъп и модерен все залепва по него, не знам защо! Май не е чак толкова качествен, за колкото го водят.
Когато едно нещо се случи един път, не е задължително да се повтори, но случи ли се два пъти, то със сигурност ще има и трети път.
Аватар
Lili_pili

Мнениеот asdddwww » 04 Яну 2017, 15:40

От както се появиха керамичните готвя в такива, имам тиган с каменно покритие, избирам тях най-често и съм спокоен какво ям.
Аватар
asdddwww

Мнениеот svetlozara » 04 Яну 2017, 15:58

Никога не съм подбирала, вземам си най-евтините съдове в магазина, сякаш другите като струват по 50-100 лева ще са много по-добри, ако не се грижиш добре за тях все ще се развалят, много ясно
svetlozara

Мнениеот Lyomi » 05 Яну 2017, 11:58

Най-евтините съдове веднага си проличава, че са такива :lol: . То не е до поддръжката им, а до материала, от който са направени. Купих си една евтина тенджера, която ми трябваше само заради размера си и затова реших да не давам много пари за нея. Съжалих сто пъти, като готвя в нея, всеки път ми загаря яденето, не знам какъв е този материал, от който е направена.
Lyomi

Мнениеот Pipilota » 05 Яну 2017, 12:46

Lyomi написа:Най-евтините съдове веднага си проличава, че са такива :lol: . То не е до поддръжката им, а до материала, от който са направени. Купих си една евтина тенджера, която ми трябваше само заради размера си и затова реших да не давам много пари за нея. Съжалих сто пъти, като готвя в нея, всеки път ми загаря яденето, не знам какъв е този материал, от който е направена.

колко евтина? аз ползвам обикновена тенджера на Luigy Ferrero за 15 лева си я взех, 3 литра, страхотна тенджера, много ми е удобна,мие се лесно, нищо не ми е загаряло.
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Мнениеот YoLindi » 10 Яну 2017, 10:20

Аз си купих един керамичен тиган или по-скоро покритието му е такова и забелязвам, че има парченца, много дребни, които сякаш са се отронили от това покритие. Явно самнителна работа е този тиган.
YoLindi

Мнениеот silver933 » 14 Яну 2017, 11:25

YoLindi написа:Аз си купих един керамичен тиган или по-скоро покритието му е такова и забелязвам, че има парченца, много дребни, които сякаш са се отронили от това покритие. Явно самнителна работа е този тиган.

Не ми се е случвало, доста пари ли купи, ако е много евтин, ти сама можеш да си отговориш на въпросите що е така. У нас тигана с керамично подкритиебеше 40 лева, много съм доволен от него.
Аватар
silver933

ПредишнаСледваща

Назад към Здравословно хранене