Тук е мястото за въпроси, касаещи медицински и здравни теми, които споделяме помежду си.
26 Май 2015, 09:50
Kaya написа:Не бъдете толкова бурни през нощта, за да имате спокоен сън и да сте свежи после без да се налага да прекалявате със спането.

А то дано да се случва от това, ами да не е от друго, в повечето случаи хем се спи, хем и останалото
26 Фев 2016, 14:08
Преди бях доста поспалива, все не ми стигаше съня. А сега бързо се наспивам, още преди да е звъннала алармата сутрин и аз съм будна. Явно годинките си казват думата
12 Мар 2016, 12:22
По-скоро имам проблем с липсата на сън. Но май се свиква, защото когато имам възможност за повече, пак не спя дълго.
12 Мар 2016, 13:34
Neven498 написа:По-скоро имам проблем с липсата на сън. Но май се свиква, защото когато имам възможност за повече, пак не спя дълго.
Когато се настрои биологичния часовник трудно можеш да спиш по-дълго време, всиква се, Най-мнгоо разликата да е около 30 минути, рядко повече. За да наваксаш мисля, че трябва да страдаш от сериозно безсъние през другите дни.
14 Мар 2016, 13:16
Днес видях една статия, в която се казваше, че 6 часа били малко за оптимално наспиване. 8 били минималните за здравословно спане.
14 Мар 2016, 13:24
Neven498 написа:Днес видях една статия, в която се казваше, че 6 часа били малко за оптимално наспиване. 8 били минималните за здравословно спане.
Определено 8 часа са идеални, но аз спя по по-малко, около 5-6 часа на денонощие, а уикенда си наваксвам. :)
14 Мар 2016, 13:27
Многото спане по-скоро е някакъв период , който отминава, така мисля. И продължителността на съня се променя с годините.
18 Мар 2016, 12:33
Липсата на сън, особено нощния, има отражение и върху хормоналния баланс. Липсата му е допълнителен стресов фактор за организма.
18 Мар 2016, 13:52
renetka написа:Липсата на сън, особено нощния, има отражение и върху хормоналния баланс. Липсата му е допълнителен стресов фактор за организма.
А когато се прекалява с него не е ли отново голям и сериозен стрес за организма?
21 Мар 2016, 11:19
Мисля, че прекаляването не се нарича стрес, а мързел.