Какви храни, които често изключваме от ежедневното меню, е добре да приемат децата, за да бъдат по-успешни в училище?

Супер храни, здравословно пазаруване, качествени и полезни продукти, начин на хранене

Re: Какви храни, които често изключваме от ежедневното меню, е добре да приемат децата, за да бъдат по-успешни в училище?

Мнениеот Kremiliya » 12 Авг 2015, 13:22

Защо само на рибата приписваме положителни качества, след като дори и бобовите храни са супер храна, само трябва да се научим да даваме правилните неща на децата, а по-малко кроасани, салами и боклуци. :)
Аватар
Kremiliya

Re: Какви храни, които често изключваме от ежедневното меню, е добре да приемат децата, за да бъдат по-успешни в училище?

Мнениеот Ваня Стойчева » 12 Авг 2015, 15:11

Оставете детето да яде каквото си поиска, ако сте ги научили правилно, децата ви няма да имат прпоблеми с избора на правилната храна :)
Аватар
Ваня Стойчева

Мнениеот Yunona » 13 Авг 2015, 11:21

Ваня Стойчева написа:Оставете детето да яде каквото си поиска, ако сте ги научили правилно, децата ви няма да имат прпоблеми с избора на правилната храна :)

Звучи страхотно, но истината е по-различна - дори най-правилно научените деца силно се влияят от връстниците си и за да не са различни от тях, започват често да посягат към нездравословната храна.
А и как да ги научим правилно, ако не ги ограничаваме от консумация на вредна храна?
Идеята ми е, че няма начин хем да ги научиш да ядат правилно, хем да ги оставиш да ядат каквото си искат :)
Yunona

Мнениеот Snejna » 13 Авг 2015, 11:25

Да се надяваме, че все в един момент ще им влезе в главата, но не е ли по-лошо да ги ограничаваме крайно и тайно да си купуват вреда храна и да я ядат скришом от нас, мен това повече ме притеснява, отколкото контролирано да даваме бейк ролс!
Аватар
Snejna

Мнениеот Jully » 13 Авг 2015, 13:24

Съгласна съм, Снежна, но как решаваме колко е полезно и в кой момент сме сигурни, че този път като сме забранили чипс след 2 часа тайно няма само да го яде? Нямам доверие на децата си, не особено голямо точно в това отношение.
Аватар
Jully

Мнениеот Nightmare » 18 Авг 2015, 11:26

Jully написа:Съгласна съм, Снежна, но как решаваме колко е полезно и в кой момент сме сигурни, че този път като сме забранили чипс след 2 часа тайно няма само да го яде? Нямам доверие на децата си, не особено голямо точно в това отношение.

А като им нямаш доверие защо им даваш пари за такива гнусотийки, а и обяснила ли си на децата до какво води това и защо не трябва да го ядат :roll:
Nightmare

Мнениеот rabotnata pchela » 02 Сеп 2015, 13:27

Ние забравяме май най-често да си хапваме плодове у нас, а това ще е от полза на бъдещия ми ученик, нали? :) трябва да си изградим навика да ядем ежеденвно такива неща си мисля.
Аватар
rabotnata pchela

Мнениеот silver933 » 02 Сеп 2015, 15:26

Ако не ви се ядат плодове наблягайте на смуутитата по-готини са за пиене ;)
Аватар
silver933

Мнениеот Jully » 03 Сеп 2015, 10:03

Nightmare написа:
Jully написа:Съгласна съм, Снежна, но как решаваме колко е полезно и в кой момент сме сигурни, че този път като сме забранили чипс след 2 часа тайно няма само да го яде? Нямам доверие на децата си, не особено голямо точно в това отношение.

А като им нямаш доверие защо им даваш пари за такива гнусотийки, а и обяснила ли си на децата до какво води това и защо не трябва да го ядат :roll:

Виж, според мен едно дете не бива да ходи без пари, най-малкото може да му се наложи такси да си хване, всичко може да се случи, както твърдят възрастните, това се отнася и за детето. :) Дъщеря ми се обажда и ме пита дали може да си вземе нещо допълнително за ядене, знае, че понякога ѝ позволявам, защото не искам да се получи тайно ядене без контрол, но съм била свидетел н амного случаи, в които родителите са безкрайно здравословни и гораничават детето, ат о тайно яде шоколад или друго. Не мисля, че е по-добре и по-полезно. :!:
Аватар
Jully

Мнениеот Lollipop » 03 Сеп 2015, 10:08

Това наистина е хубаво с обаждането. Аз също мисля, че по-добре малко и позволено, отколкото "уж изобщо". Дори и да не е със собствени пари, то стига да се почерпи от 10 странични деца и да удари по-голяма доза и от този с пакетчето. :roll:

А сега да ми кажете, дъщеря ми не иска да яде никакви риби, много трудно успявам да я накарам, яде само цаца, кеото не мога да кажа, че е запазила полезните си свойства, но обича различни морски дарове - скариди, калмари. Дали мога да компенсирам липсата на риба с подобни неща? :roll: Тази година ще е в първи клас и ми се иска вече много по-сериозно и организирано да я храня, за да ѝ е от полза и на нея.
Аватар
Lollipop

ПредишнаСледваща

Назад към Здравословно хранене