lini_leni написа:Успех!Като се размрази леда, съответно водата е студена и брашното се разтваря супер лесно, след което като направиш рядка кашичка пробвай да изсипеш във врялата манджа, та да видим как ще се сбие пак... поне при мен се получава всеки път, не зная ти с колко леви си
А момичето с две десни ръце може ли да бъде малко по-снизходително към не толкова надарените, м?
Пипи, не става дума за близки температури, просто спецификата на брашното и нишестето е такава, че се "спичат" моментално при контакт с вряла течност. Ако си правила крем нишесте, знаеш, че нишестето се разбърква с малко студена вода и тогава при непрекъснато бъркане се изсипва в горещото мляко/вода.
Тук е същата работа. Като изсипеш студената кашичка във врялото ядене, брашното в кашичката се загрява по-бавно, не веднага и се предотвратява "спичането" и образуването на бучици.