Сандвич с домашен фалафел – помогнете да сътворя!

Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене

Re: Сандвич с домашен фалафел – помогнете да сътворя!

Мнениеот Mamacita » 03 Дек 2015, 12:35

svetlozara написа:При дюнерите вече има да, много с авкусни, правят ти всичко на място :)

Всъщност май не сте попадали на гадни фалафели, аз съм ииии след тази случка дълго не исках да опитвам, но пък по ресторантите има и добри попадения, ако знаят как да ги направят стават супер в добавка и с млечен сос - още по-добро :idea:
Mamacita

Мнениеот fawla » 03 Дек 2015, 14:07

А ако все пак решите да правите домашен, в малко олио ли се пържи или в повече?
Аватар
fawla

Мнениеот penny » 03 Дек 2015, 15:37

fawla написа:А ако все пак решите да правите домашен, в малко олио ли се пържи или в повече?

Като кюфте бе, те реално фалафелите са си кюфтета, просто няма какво толкова да им се приготвя, понеже пълнежа освен яйцето е сварен :idea:
penny

Мнениеот Lili_pili » 03 Дек 2015, 17:06

fawla написа:А ако все пак решите да правите домашен, в малко олио ли се пържи или в повече?

Гледай Джейми Оливър да ги прави в съвсем малко мазнина на тиган, така че сигурно така е правилно. :) И вътре нямаше яйце, а само подправки, нахут и боб :roll:
Когато едно нещо се случи един път, не е задължително да се повтори, но случи ли се два пъти, то със сигурност ще има и трети път.
Аватар
Lili_pili

Мнениеот Pipilota » 04 Дек 2015, 11:18

Веднъж се опитах да направя и беше пълен провал, сега не се решавам да пробвам пак. Правила съм кюфтета от леща и при тях ми се получи, не знам защо не се получи и с фалафела. :(
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Мнениеот zheleva212 » 04 Дек 2015, 13:16

Elica написа:Аз се пробвах да направя, но много ми се разпадаше, дали проблемът е, че не изчаках да истине, както при картофените кюфтета правя?

Или е било това, или е била много мокра сместа ти, ако е била по-влажна от необходимото, си можела да прибавиш 2-3 лъжици брашно (според количеството на цялата смес, така че да попием малко от влагата)
zheleva212

Мнениеот svetlozara » 23 Дек 2015, 17:30

Pipilota написа:Веднъж се опитах да направя и беше пълен провал, сега не се решавам да пробвам пак. Правила съм кюфтета от леща и при тях ми се получи, не знам защо не се получи и с фалафела. :(

Доста е трудно, трябва да не е май толкова фино и да се пържи с малко мазнина :)
svetlozara

Мнениеот YoLindi » 26 Дек 2015, 18:39

svetlozara написа:
Pipilota написа:Веднъж се опитах да направя и беше пълен провал, сега не се решавам да пробвам пак. Правила съм кюфтета от леща и при тях ми се получи, не знам защо не се получи и с фалафела. :(

Доста е трудно, трябва да не е май толкова фино и да се пържи с малко мазнина :)

Това няма нищо общо
YoLindi

Предишна

Назад към Рецепти и полезни съвети