Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене
Правила на форума
Добави отговор

По каква рецепта приготвяте ябълковия щрудел?

26 Ное 2014, 14:34

Исках за Коледа да се опитам да направя малко по-различна от типичната вечеря за празника :!: Мислих към това да включа и ябълков щрудел, но такъв, който сама да съм приготвила!

Изглежда ми доста апетитен от снимките, които разглеждах, такъв се надявам да стане и моя
AppleStrudel.jpg
AppleStrudel.jpg (31.57 KiB) Прегледано 1131 пъти
По принцип много обичам плодови сладкиши, не зная как ще се справя с точенето и месенето, но се надявам да дадат добър резултат усилията ми :idea:

Много се надявам някой да може да ми подскаже рецепта, по която да приготвя хрупкав ябълков щрудел :!: до сега имам един опит зад гърба си, но не се получи точно това, което очаквах от ябълките тестото стана меко и всичко беше като сварено :(
Чакам интересни рецепти и някакви по-специални технологии, ако имате в приготвянето на ябълков щрудел! :!:

Re: По каква рецепта приготвяте ябълковия щрудел?

26 Ное 2014, 14:44

Миналата година бях намерила една много лесна и бърза рецепта, която правя често, но тази зима още не съм открила сезона на щрудела! Взимам от готовите кори за баница, които са точени и печени на сач, с тях става перфектно, едната кора я разстилам на плота, предварително съм налълцала ябълки, които съм задушила и леко карамелизирала със захарта, отделно разбирам едно яйце с малко захар вътре, купувам готови натрошени орехи и слагат от всичко, а да, добавям и масло, завивам на руло и пека във фурната, за около 20 мин. е готово :) :) Ако имам и някакъв конфитюр, който добре ще пасне на ябълките добавям и от него!

Re: По каква рецепта приготвяте ябълковия щрудел?

26 Ное 2014, 15:35

Много добре изглежда този щрудел на снимката! И аз ще си търся добра рецепта, макар че не ме бива изобщо в готвенето :mrgreen:

Re: По каква рецепта приготвяте ябълковия щрудел?

10 Дек 2014, 15:17

Преди 3 дена за първи път ядох щрудел, имаше само настъргани ябълки, изстискани от излишната вода, канела и захар, наръсваше се по намазнена кора и така :) Наръсваш захар, от плънката, завиваме на пликче, рулце или както ни харесва, печем и готово. Аз не го харесах, защото по принцип не обичам канела, но останалите бяха много очаровани :)

Re: По каква рецепта приготвяте ябълковия щрудел?

27 Апр 2015, 16:53

Ако точиш ти корите ще е дълга и широка, но пък става и много по-вкусно предполагам :idea: Сега се сещам, че имаше едни като домашни кори, печени на сач, те ще са идеални за различни видове щрудел, не, че има някакви философия, като тиквеника, но с канела :idea:

Re: По каква рецепта приготвяте ябълковия щрудел?

28 Апр 2015, 14:57

И аз съм чувала, че е по-добре корите да са по-дебели, с фино точените не става толкова добре. :)

Re: По каква рецепта приготвяте ябълковия щрудел?

28 Апр 2015, 14:58

Съвсем не е дълга и широка трябва само брашно, масло, яйца, супена лъжица оцет, половин щипка сол и водичка :idea: пропорции не мога да кажа, но си зависят най-вече от количеството ;)

Re: По каква рецепта приготвяте ябълковия щрудел?

28 Апр 2015, 15:06

ramimni написа:Съвсем не е дълга и широка трябва само брашно, масло, яйца, супена лъжица оцет, половин щипка сол и водичка :idea: пропорции не мога да кажа, но си зависят най-вече от количеството ;)

A Всичкото точене и всичко останало, да не е шега работа ? :)

Re: По каква рецепта приготвяте ябълковия щрудел?

30 Дек 2015, 11:38

Хайде пак му дойде сезонът, мислих да приготвя за Нова година... но с бутер тесто, просто защото ще ми е по-лесно и няма да си играя цял ден да точа и меся, вие какво ще кажете.

Re: По каква рецепта приготвяте ябълковия щрудел?

04 Яну 2016, 16:26

draga.mihova написа:Хайде пак му дойде сезонът, мислих да приготвя за Нова година... но с бутер тесто, просто защото ще ми е по-лесно и няма да си играя цял ден да точа и меся, вие какво ще кажете.

Ти сигурно вече си го направила, обаче я кажи, не стана ли доста мазно, бутер тестото на мен лично ми идва доста тежко и доста маслено, по-добре опрделено с готови точени кори, тип одрински са най-подходящи за щрудели. :)
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2, 3