24 Окт 2011, 16:02
qproin написа:Торта с маскарпоне и течен шоколад
3 бр. готови блатове (шоколадови)
500 г сирене Маскарпоне
200 мл сладкарска сметана
4 с.л. захар
4-5 с.л. течен шоколад
1/2 ч.ч. готово кафе
100 г ядки за украса (аз използвах печени бадеми)
сметана от флакон за украса (или разбивате 200 г сметана)
Разбиваме сметаната на пухкав крем. Разбиваме маскарпонето с 3 с.л. захар и към него добавяме сметаната, като объркваме внимателно до хомогенизиране.
Слагаме първия блат и го навлажняваме с 1/3 от кафето. Отгоре разстиламе 1/3 от сметановия крем. Слагаме втория блат и него също навлажняваме с половината от останалото кафе. Намазваме с предварително затопления течен шоколад. Отгоре разстиламе половината от останалия млечен крем. С третия блат постъпваме както с първия. Намазваме цялата торта с маскарпоне и сметана. Смиламе ядките и украсяваме тортата по ръба. Отгоре шприцоваме сметанови розички.
Преди консумация е добре тортата да престои 1 нощ в хладилника.
24 Окт 2011, 21:04
Margo написа:qproin написа:Торта с маскарпоне и течен шоколад
500 г сирене Маскарпоне
4 с.л. захар
4-5 с.л. течен шоколад
1/2 ч.ч. готово кафе
Разбиваме сметаната на пухкав крем. Разбиваме маскарпонето с 3 с.л. захар и към него добавяме сметаната, като объркваме внимателно до хомогенизиране.
Слагаме първия блат и го навлажняваме с 1/3 от кафето. Отгоре разстиламе 1/3 от сметановия крем. Слагаме втория блат и него също навлажняваме с половината от останалото кафе. Намазваме с предварително затопления течен шоколад. Отгоре разстиламе половината от останалия млечен крем. С третия блат постъпваме както с първия. Намазваме цялата торта с маскарпоне и сметана. Смиламе ядките и украсяваме тортата по ръба. Отгоре шприцоваме сметанови розички.
Кой ти оставя такава торта една вечер в хладилника![]()
Дай снимка да знам какво да сънувам тази нощ
![]()
25 Окт 2011, 23:04
valiart написа:Margo написа:qproin написа:Торта с маскарпоне и течен шоколад
500 г сирене Маскарпоне
4 с.л. захар
4-5 с.л. течен шоколад
1/2 ч.ч. готово кафе
Кой ти оставя такава торта една вечер в хладилника![]()
Дай снимка да знам какво да сънувам тази нощ
![]()
Аууу, супер е тортичката!:) Записвам си рецептата, лесна, лесна колкото си искаш, а толкова вкуснааа, ммм:)
25 Окт 2011, 23:17
26 Окт 2011, 22:52
26 Окт 2011, 23:40
08 Ное 2011, 11:26
08 Ное 2011, 11:51
08 Ное 2011, 19:11
22 Ное 2011, 12:02
delinda написа:
Това е моята лична рецепта, знам я от баба.
Освен това има бонус освен, че е вкусен кексът носи и щастие.
Винаги, когато го направя се случва нещо хубаво. Опитайте го ГАРАНТИРАМ ви, че ще ви се случи нещо ....
2 яйца
1 ч.ч. захар
1/2 Олио
1 ч. вода
2 ч. брашно + сода (една лъжичка)
1/2 Орехи
Течен шоколад (по избор, може и сладко)
Яйцата и захарта се разбиват. Добавя се олиото на. Брашното и содата се смесват и се добавят. Сладко (или шоколад) се разбърква с водата и се добавя към общата смес. Прибавят се накрая и орехите. Готовата смес се пече на 180 градуса.