Помогнете ми - как да започна да се храня здравословно на работа

Супер храни, здравословно пазаруване, качествени и полезни продукти, начин на хранене

Здравословно хранене в офиса

Мнениеот metropolis » 11 Яну 2012, 17:51

Успявате ли да се храните здравословно, докато сте на работа? Как?
Arte et humanitate, labore et scientia.
Аватар
metropolis

Re: Здравословно хранене в офиса

Мнениеот ovagimyan » 01 Фев 2012, 15:33

На работа все нямаш време, бързаш или просто не ти се излиза от офиса, а и на близо, май няма нищо, което да е много здравословно... Няколко начина да подобрим храненето си в Офиса:
Създай си навик да изяждаш по няколко плода дневно. Дръж ги на бюрото си и ги изяж до края на работния ден. Това значително ще подобри храненето ти и твоето здраве и ще се въздържаш от хапване на нещо вредно.

Излизай от офиса – не стой в него целия ден. Планирай си излизане през обедната почивка, за да се разходиш, да подишаш въздух и да намериш време за обяд. Ако предварително планираш това, то няма да си изненадан от непланирани събития през почивката.

Смени кафето с чай. Макар кафето да има своите положителни страни, много от хората злоупотребяват с него през работно време и в края на деня се чувстват уморени, не подозирайки, че причината за това може да е в кафето...

Запаси се с пакетчета орехи, зърнени кълнове или крекери. Ако в офиса има хладилник, можеш да си вземеш протеинов йогурт или нещо месно. Така ще имаш достатъчно продукти да си направиш закуска и дори обяд.
:) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :)
ovagimyan

Мнениеот Memento » 02 Фев 2012, 11:50

Трудна работа е здравословното хранене в офиса, използвам всяка възможност да се храня извън него. Понякога няма как но се опитвам всячески да избягвам пакетирани тестени изделия, освен, че са сухи са и много вредни а и да не говорим за прахоляка който оставят след себе си.
Аватар
Memento

Мнениеот ivan33 » 08 Фев 2012, 10:20

Здравейте,

здравословно хранене в офиса - да, възможно е.

С пълноценна закуска, ще "изкарате" до обедната почивка :)

А за обяд, лично аз си приготвям сандвич, богат на протеин, "добри" въглехидрати и без пържено:

филийка (истински) пълнозърнест хляб - 2бр
варено яице - 1бр
кашкавал/сирене - един "слайс"
свеж зеленчук - краставица/листо маруля/листо от салата "айсберг"...

оформяте си сандвича и го консумирате по средата на работната смяна, което ви гарантира ситост до края на работният ден.

Не забравяйте и напитките - кафе, чай, вода :)
ivan33

Мнениеот Hristo » 08 Фев 2012, 16:27

Най-лесния въриант е да си поръчаш от някой ресторант.Друг вариант е да си донесем нещо от вкъщи,домашно приготвено"ммм". В краен случай винаги можем да си земем зкуска от закусвалнята наблизо или мазен дюнер.:D
Hristo

Мнениеот ogi-smile » 21 Фев 2012, 11:21

Да се храниш здравословно, правилно и умерено изглежда възможно само за хора, които нямат друг ангажимент, освен да се следят какво ядат.

Останалите, особено тези, които работим в офиси, допускаме всеки ден едни и същи грешки: четем материали за диети и отслабване и се чудим защо всеки сезон номерът на дрехите ни расте.

От този омагьосан кръг обаче има изход – просто не допускайте най-фаталните грешки в храненето. Ето кои са те:

Не закусвате

Оправданията "Нямам време сутрин да се разправям и със закуски", не са от полза за фигурата ви. Трябва да хапнете нещо, за да можете да изкарате до обяд.

Ако не ви се занимава с приготвянето на сандвичи вкъщи, изяжте поне едно кисело мляко. Добавете и една ябълка към 10 часа. За закуската не е нужно да прекарате до печката два часа. Нарязана шунка, кашкавал и нарязан хляб продават навсякъде.

Само трябва да ги подредите едно върху друго и да вместите консумацията им между кафето и потъването в работа.

Обядвате късно

98% процента от жените, са склонни първо да "умрат от глад" и чак после да се сетят, че трябва да се обядва. Това води след себе си зловещо преяждане на обяд, нарушаване на ритъма на тялото или поглъщане на безброй калории под формата на бисквитки, вафлички и други. Излизането за обяд трябва да го планирате така, че да съвпада с началото на огладняването.

Вечеряте обилно

Съвсем логично, след като не сте закусили и сте обядвали към 15.00 ч., идва ред на чаканата с нетърпение вечеря. Тя се превръща в пълна гастрономична оргия.

Вечерята вкъщи е един от малкото моменти, в които имате време да обърнете внимание на семейството си, но можете да сторите това и не само тъпчейки се.

Успеете ли да сложите ред в храненето си като избегнете тези най-най-основни грешки, като по чудо едни 3 килограма ще изчезнат от вас в рамките на месец.
Аватар
ogi-smile

Мнениеот krasko » 18 Апр 2012, 16:22

Не мисля, че е възможно! Работата ми е толкова напрегната и все бързам да свърша още нещо, и още нещо... Хапвам набързо и на крак - все сухи неща. Просто нямам време да се храня здравословно, а камо ли това да става в офиса :roll:
krasko

Мнениеот eleonora » 15 Май 2012, 15:37

Че то има ли такова? Нямам време сутрин да закусвам и хапвам 1-2 бисквити, колкото да не пия сутрешното си кафе на гладно. В офиса почти не ям - също поради липса на време, а ако случайно имам такова обикновено хапвам нещо набързо от близкия магазин. Все се каня да си нося сандвичи от вкъщи, но си оставам само със заканите :mrgreen: Добре, че си нося плодове и закъшвам с някоя ябълка или банан, че иначе лоша работа... Знам, че не е правилно, но ежедневието просто не ми го позволява и не, не се оправдавам с липсата на време! Аз също искам да седна на спокойствие и да хапна една топла супичка например, но пусто - все не ми се получава :roll:
eleonora

Мнениеот electra_edd » 21 Фев 2013, 10:57

Сравнително успявам. Излизам да хапвам навън. Старая се тази храна да е добра и не се тъпча след обяд с десертчета. И по 1 чаша ЗЕЛЕН ЧАЙ след обяд.
electra_edd

Мнениеот monster » 21 Фев 2013, 11:04

Мит или реалност е? Има дни, в които се замислям за здравословен обяд, приготвям си сандвич с пълнозърнест хляб и сиренце и си го хапвам пред компютъра в офиса...Тези дни обаче са като лунните фази - веднъж седмично :lol:
Най - често нагъвам солети, бейк ролс и подобни нездравословни гризинки...
monster

Следваща

Назад към Здравословно хранене