Как да си помогнем да спазим обещанието си за добра фигура

Хранителни режими за регулиране на тегло, видове диети, хранене при заболявания

Re: Как да си помогнем да спазим обещанието си за добра фигура

Мнениеот rabotnata pchela » 09 Яну 2015, 16:17

Пожелавам ви успех, за щастие, аз нямам много за сваляне - само 2-3 кг и честно да си призная, не мисля да се подлагам на диета, смятам да съм на принципа когато стане, но ако положението стане трагично, благодарение на любимото ми сладко, на бързо ще се присъединя към вас ;)
Аватар
rabotnata pchela

Мнениеот Kremiliya » 09 Яну 2015, 17:01

Мили момичета, аз отново си обещах да отслабна. Качила съм повече от 30кг. с които сега трябва да се разделя! Наистина се нуждая от солидна подкрепа и помощ! :cry:
Аватар
Kremiliya

Мнениеот Snejna » 09 Яну 2015, 17:41

Най-добре е ако се окаже, че и семейството ви ви подкрепя иначе е трудно вие да сте на диета, докато те хапват от любимата ви храна. Трябва да имате сериозна връзка и разбирателство, Креми, особено при теб, след като имаш толкова килограми за сваляне. Аз съм минала през този ужас, сега искам още поне 10 да сваля и се надявам да успея, но с многото килограми ми трябваше голяма подкрепа :)
Аватар
Snejna

Мнениеот S_Milenska » 09 Яну 2015, 17:59

Охо, клуб на слабеещите ли ще си правим, супер!!!!!!!! Давайте идеи за диети де!
Аватар
S_Milenska

Мнениеот Burborino » 09 Яну 2015, 19:10

Snejna написа:Най-добре е ако се окаже, че и семейството ви ви подкрепя иначе е трудно вие да сте на диета, докато те хапват от любимата ви храна. Трябва да имате сериозна връзка и разбирателство, Креми, особено при теб, след като имаш толкова килограми за сваляне. Аз съм минала през този ужас, сега искам още поне 10 да сваля и се надявам да успея, но с многото килограми ми трябваше голяма подкрепа :)

Toooчно така! Сещам се за едно предаване, което гледам за едни мноооого дебели хора по 200+ кг. И си спомням точно за историята на една от жените. Тя иска да отслабне, но не получава никаква подкрепа там където най-много й трябва. Вкъщи! Мъжът й постоянно я саботира.
Естествено 5-10-20-30 кг не са като да трябва да свалиш 200, НО когато има подкрепа и от семесйтвото е много по-добре. Така покрай слабеенето на един от семейството е съвсем реално да се промени режимът на хранене на всички. Което пак си е добре.

Malina написа:Аз не харесвам диети, нито 90 дневната, при нея забелязах огромен йо-йо ефект, но може да съм в грешка и при всеки да действа различно.

Колкото до това може би си е и до организъм или и аз не знам. Имам приятелки, които свалиха много килограми с тази диета и досега не са си ги върнали, а е минало много време. Може би зависи и от това СЛЕД диетата как продължаваш да се храниш. Защото е хубаво след нея да продължиш да спазваш правилата на разделното хранене. Иначе няма смисъл. Имам и познат който не е доволен от нея. Каза, че е свалил 20, но си е върнал повече. Но според мен причината се крие именно там защото след това той си се е хранил както преди да я започне.

Като цяло няма значение кой каква диета/ какъв режим на хранене ще си избере стига да му действа добре на организма и най-важното да се чувства и психически добре. Да не се натоварва от това.
И е много хубаво и когато получава подкрепа от близките си, та дори и такава форума подкрепа. Някак ти върви по-леко като знаеш, че не си сам.

Дано всички след време и преди времето за поразголване по горещините постигнат желания резултат. Аз съм сигурна, че има ли желание и постоянство, естествено и упорита работа всичко ще се случи. :) Така, че наслука на всички ни.

Аз лично реших да се меря известно време всеки ден освен всичко. Днес трябва да ми пристигне новият кантар. За да видя кои групи храни ми се отразяват на талията :) И на кои храни мога да наблягам.
What's it got in its nasty little pocketses, eh, my precious?
Аватар
Burborino

Мнениеот Malina » 10 Яну 2015, 10:12

Бърборино, как точно действате на принципа с тегленето всеки ден и решаването на това кое ви действа и кое не? Аз сега се сетих, ще напишеш ли примерно меню, поне с по 3 вида хранене за всеки ден от твоята диета? На мен това винаги ми е било най-трудното, вечно спагети от пакетче или макарони, картофи варени и яйца, много ограничаващо, но аз нямам голямо въображение в храненето. :oops:
А аз днес като имам повече време ще разкажа по-подробно на какъв лесен принцип се храня, за да не се чувствам като отритната от семейството. :mrgreen:
Не искам просто да живея - искам първо да обичам, а между другото да живея!
Аватар
Malina

Мнениеот Burborino » 10 Яну 2015, 11:28

Малина, още нямам идея как точно да действам. Имам приятелки с които караме заедно режима и те се мерят всеки ден. Аз досега нямах нормален кантар и го правех веднъж в седмицата, сутрин, без дрехи, на гладно и след ходене до тоалетна по голяма нужда. Та една от приятелките ми каза, че мерейки се всеки ден разбира къде има плюс и къде минус. Примерно разбра, че след ориз има плюс, а след леща примерно минус. Просто ще се меря така известно време за да видя дали ще мога да засека нещо. После си продължавам с веднъж в седмицата защото така ми е най-удобно.

Колкото до храненията - могат да са наистина много разнообразни макар сега при мен да е точно обратното защото съм болна и не ми се занимава да готвя. Но ще напиша примерни неща, които хапвам. По принцип според правилата в белтъчен ден примерно не е хубаво да се смесват в групата, но аз това не го спазвам особено.

Белтъчен ден: обикновено в зависимост от това с какво съм ангажирана и дали имам време изяждам на закуска 1 или 2 плода. Еднакви трябва да са. Ако са два ги ям през час. в 12-13 часа риба/друго месо със зеленчуци/бъркани яйца/омлет с гъби/карфиол със сос от сирене и кашкавал/и т.н. В белтъчен ден на обяд изпивам един айрян и една филийка пълнозърнест хляб и голяма салата. Понякога като не съм гладна изяждам просто една голяма салата и си слагам вътре моцарела или някакво друго сирене.
Вечерята би трябвало да е същата като обяда, но наполовина и без филията хляб. Аз обаче невинаги го спазвам. и понякога яденето ми е различно.

Ден варива: сутрин закуската е пак с 1-2 плода от един вид.
обяд: постни сармички с гъби/ крем супа/ яхния от леща/ боб по различни начини приготвен/ хумус и зеленчуци/ бакла с тахан, картофена яхния/ печени картофи/ задушени/ варени/ грах/ ориз със зеленчуци, спанак, домати/ булгур с домати и още куп неща + голяма салата и 1 филия пълнозърнест хляб.
вечерята е същата но наполовина

ден въглехидрати: плодове до обяд,
салата от някакви макарони (аз вчера бях на въглехидрати и ядох салата от доматени и спаначени панделки с намачкано авокадо, сушен лук и нарязани на дребно домати, правила съм си и с други зеленчуци), макарони с гъби, постен доматен сос/ пица само със зеленчуци/ доматена, гъбена, зеленчукова супа с фиде/ домашни брускети/ сандвичи от пълнозърнест хляб със зеленчуци, масло/ баничка с пълнеж от гъби, маслини, зеленчуци или бутерки с подобен пълнеж/ голяма салата с 1-2 филии пълнозърнест хляб. Честно казано ми е най-трудно да измисля по-голямо разнообразие във въглехидратен ден.
За вечеря в този ден е позволен сладкиш. Може да се хапне парче торта, редче черен шоколад, филийки с мармалад или с мед или нещо друго сладко.

Плодов ден: ядат се по принцип само плодове + шепа ядки, които се приемат за едно хранене. Но аз лично заменям хранене със салата или задушени зеленчуци.

И това е. Има много варианти за приготвянето на всичко.
Много вода, много движение по възможност.
What's it got in its nasty little pocketses, eh, my precious?
Аватар
Burborino

Мнениеот Kaya » 10 Яну 2015, 11:38

Kато слушам другите ми звучи лесно, но като опре ножа до моя кокал нещата започват да ми се виждат все по-трудни... :mrgreen:
Ако си знаете цената, значи се е налагало да я казвате на някого.
Аватар
Kaya

Мнениеот silver933 » 12 Яну 2015, 11:45

Всички сте на диета, а някой включва ли спорт? :mrgreen:
Аватар
silver933

Мнениеот Malina » 13 Яну 2015, 11:42

Аз ще ви разкажа сега и за моя режим. Спазвах така да се каже лунната диета - покрай пълнолуние 3 дена само на плодове и зеленчуци. А веднъж седмично си правих такъв разтоварващ ден - пак само на плодове. И едниственото беше, че вечер хапвах главно салата, а не нещо друго :))
Не искам просто да живея - искам първо да обичам, а между другото да живея!
Аватар
Malina

ПредишнаСледваща

Назад към Диети