По принцип всичко пълнозърнесто и кафяво се води по-здравословно, визирам кафявата захар, ориз, пълнозърнестото брашно и подобни, но не зная с какво точно може да бъде по-полезен кафявия ориз от всички останали видове, т.е. за какво би ни помогнал?!
До колкото съм чувала в кафявия ориз се задържат от въздуха по-големи количество олово и нечистотии, не мога да кажа до колко е вярно, зная го като факт Какво е вашето мнение за кафявия ориз, с какви качества превъзхожда белия и всъщност всички други сортове, какви са ползите за здравето ни от него?
Разбира се, че другото много важно нещо е и начинът на приготвяне на кафявия ориз! Имам спомен, че някой ми е казвал, че се вари доста повече време от останалите видове, но дали е само това?
Вие често ли приготвяте кафяв ориз, а в какви комбинации, изцяло ли може да замести обикновения и има ли разлика във вкуса?