Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене
Правила на форума
Добави отговор

Re: Риба, мляко и яйца – спазвате ли забранената комбинация от миналото? :)

17 Апр 2015, 12:32

dinkog написа:Ми как си правите рибени сандвичи, спазвате ли някакви неща? А Дори по снимки съм виждал примерно сандвич с риба тон и отгоре с варени яйца.. :?: :!:

А в колко много салати има риба и сирена, риба и яйца, риба и млечни сосове...замислете се :)

17 Апр 2015, 12:55

renetka написа:
dinkog написа:Ми как си правите рибени сандвичи, спазвате ли някакви неща? А Дори по снимки съм виждал примерно сандвич с риба тон и отгоре с варени яйца.. :?: :!:

А в колко много салати има риба и сирена, риба и яйца, риба и млечни сосове...замислете се :)

На мен това ми е странно, при положение, че се казва, че точно осоляването, мариноването и обработването на рибата е това, което пречи на комбинацията.

17 Апр 2015, 12:57

Lisica написа:
renetka написа:

На мен това ми е странно, при положение, че се казва, че точно осоляването, мариноването и обработването на рибата е това, което пречи на комбинацията.

Това съм го пропуснала :roll:

17 Апр 2015, 13:31

viking написа:И на замразената нищо й няма, важно е да не е консервирана по никакъв начин, нямам предвид само консервите, включително и осоляването е вид консервиране, та няма от какво да се тревожите, но по-добре е да не е пържена, така няма да ти трябва и панировка! :D

ренетка, ето, от тук разбрах ;)

20 Апр 2015, 14:31

Аз съм като бабите - спазвам си забраната и толкова, без да се притеснявам и съм спокойна. Не бих искала да рискувам и да се отровя за едното нищо.

20 Апр 2015, 16:07

marsu написа:Аз съм като бабите - спазвам си забраната и толкова, без да се притеснявам и съм спокойна. Не бих искала да рискувам и да се отровя за едното нищо.
Аз съм същата, но се старая да стана малко по-модерна и да вкарам някоя и друга новост :)

21 Апр 2015, 10:39

Lisica написа:
viking написа:И на замразената нищо й няма, важно е да не е консервирана по никакъв начин, нямам предвид само консервите, включително и осоляването е вид консервиране, та няма от какво да се тревожите, но по-добре е да не е пържена, така няма да ти трябва и панировка! :D

Т.е. ти казваш, че няма лошо в комбинацията, а проблемите идват ако е маринована и се комбинира със сирене/яйца/мляко?

21 Апр 2015, 10:57

renetka написа:
Lisica написа:

Т.е. ти казваш, че няма лошо в комбинацията, а проблемите идват ако е маринована и се комбинира със сирене/яйца/мляко?

И аз съм на същото мнение, но е добре да се внимава, ако деца приемат подобни комбинации :idea:

21 Апр 2015, 11:00

За най-сигурно да не се комбинират, нищо няма да стане, така или иначе рибата си е достатъчно полезна и хранителна сама по себе си, че да има нужда от яйца и майонеза и кисело мляко, че и прясно. :)

21 Апр 2015, 11:16

Kremiliya написа:За най-сигурно да не се комбинират, нищо няма да стане, така или иначе рибата си е достатъчно полезна и хранителна сама по себе си, че да има нужда от яйца и майонеза и кисело мляко, че и прясно. :)

Не казвам, че е задължително да се смесват, но има невероятни рецепти, в които се съчетават и след това чак съм обръщал внимание, но така или иначе никога нищо не ми е ставало :idea:
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9