Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене
Правила на форума
Добави отговор

Re: Как да приготвя вкусен свински джолан?

24 Ное 2015, 17:02

fawla написа:
Локумът написа:За някои неща няма сезон, какво м уе на джолана месо като месо, винаги може да се приготви и по-щадящо.

Но най-вкусно си остава да бъде приготвено в гювеч с много зеленчуци, нали? А и такива ястия в гювеч са по-скоро за зимата!:)

Оо каквото и да сложиш в гювеч има особен вкус и аромат, става в пъти по-вкусно!

Re: Как да приготвя вкусен свински джолан?

18 Дек 2015, 12:19

Точно джолан в гювеч мисля да направя за Коледа, наистина невероятно вкусно, въпреки че няма ммного месо в самия джолан, като цяло е много богато на вкусове парче месо. :) А с хубава марината от червен пипер, олио и горчица няма как да не се получи много добре. Разбира се и с чубрица ;)

Re: Как да приготвя вкусен свински джолан?

18 Дек 2015, 12:51

Kremiliya написа:Точно джолан в гювеч мисля да направя за Коледа, наистина невероятно вкусно, въпреки че няма ммного месо в самия джолан, като цяло е много богато на вкусове парче месо. :) А с хубава марината от червен пипер, олио и горчица няма как да не се получи много добре. Разбира се и с чубрица ;)

А какво слагаш в гювеча, освен месото разбира се? :) Звучи ми много вкусно за празниците, с радост бих си хапнала... :D

Re: Как да приготвя вкусен свински джолан?

14 Мар 2017, 11:46

А има ли нужда предварително да се пече,а ко се пече да речем с картофки? :)

Re: Как да приготвя вкусен свински джолан?

14 Мар 2017, 13:22

Ако е в гювеч няма нужда, слагаш всичко - 2 джолана 1 килограм картофи 3-4 моркова, толкова лук, няколко скилитки чесън, половин чаша вино, 1 чаша вода, червен пипер, няколко зърна бахар, малко черен пипер пак на зърна и дафинов лист :D Печеш и като е готово отваряш капака да се запече до приятна коричка. Айде, сготви и ме извикай да ти покажа после как се яде. :mrgreen:

Re: Как да приготвя вкусен свински джолан?

21 Мар 2017, 12:52

Видяло се е, днес ще го правя, мерси Локуме, дано да стане вкусен, че ще имам цял гювеч джолан сама да си го ям. :) Дафинов лист ще подхожда ли>
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2, 3