Ваня Стойчева написа:Защо първо ядете плодовете? У дома ядем салтата с основното, а накрая за десерт хапваме плод и още нещо, ако съм приготвила, като бисквитена торта да речем.

Виждам, че не са ти отговорили, затова се включвам по темата:
Добре е плодовете да се ядат винаги на гладно, между храненията. Това е така, защото те се преработват изключително бързо (30-60 минути). Когато стомахът е празен, те действат буквално като четка, почистват целия храносмилателен тракт много добре, увличат със себе си токсините и всички вещества, които не би искала да са в тялото ти

Когато ядеш плодове за десерт, те не могат да се преработят бързо, защото приетата вече храна им пречи да преминат през тракта. Тя си стои там, защото и трябва много повече време за преработка (месото иска 4 часа!). Затова плодовете остават в стомаха, започват да ферментират. Смесват се с другата храна, която също не може да се преработи правилно, защото ферментиращите плодове превръщат всичко в една трудносмилаема каша. И вместо преработка настъпва... гниене
