Замисляте ли се как съчетавате храните, когато сядате на трапезата?

Хранителни режими за регулиране на тегло, видове диети, хранене при заболявания

Re: Замисляте ли се как съчетавате храните, когато сядате на трапезата?

Мнениеот miron » 27 Юли 2015, 19:37

Локумът написа:
miron написа:Аз винаги мисля какво ям и гледам да го ям внимателно, рядко си позволявам да правя глупости, и аз първо ям плдовоете - 30 минути преди хранене почвам с тях.

така трябва на мен ми е трудно да се науча, но горе долу спазвам някои правила. :)

Не му казвай правила, че няма да ти се получи, това е начин на живот :)
miron

Мнениеот Lisica » 27 Юли 2015, 20:04

Все още не се замислям чак толкова много, ям и хамбургери, но с годините все по-често започвам ад чета хаха (не че годините са ми много, но покрай майка ми), и се интересувам по въпроса с правилните храни
Аватар
Lisica

Мнениеот Jully » 28 Юли 2015, 05:53

От скоро го правя, спазвам малко правила - всичко ядем със салата. Не правя ориз с месо, нито картофи с месо,нито домати с картофи. Само толкова засега смятам, чее достатъчно, защото това са най-основните правила.
Аватар
Jully

Мнениеот Pipilota » 28 Юли 2015, 12:29

jully, много правилно си решила и правиш! Аз също се старая да следвам тези правила, но сме си определили дни в месеца, в които ядем каквото си поискаме - всяка неделя или събота зависи какви са ни плановете ядем каквото си поискаме - пица, мусака, пиле с ориз, все забранени неща! :)
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Мнениеот Mauritius » 28 Юли 2015, 12:43

А какъв е проблемът на доматите и картофите? Малко съм невежа, признавам, въпреки това се надявам да ми дадете някои и друг съвет. Обикновено за обед и вечеря в последния месец менюто ми е едно и също - салата със сирене и филийка пълнозърнест хляб :idea: какво не му е наред според вас? :roll:
Mauritius

Мнениеот Yunona » 28 Юли 2015, 13:45

Ваня Стойчева написа:Защо първо ядете плодовете? У дома ядем салтата с основното, а накрая за десерт хапваме плод и още нещо, ако съм приготвила, като бисквитена торта да речем. :roll:

Виждам, че не са ти отговорили, затова се включвам по темата:
Добре е плодовете да се ядат винаги на гладно, между храненията. Това е така, защото те се преработват изключително бързо (30-60 минути). Когато стомахът е празен, те действат буквално като четка, почистват целия храносмилателен тракт много добре, увличат със себе си токсините и всички вещества, които не би искала да са в тялото ти :)
Когато ядеш плодове за десерт, те не могат да се преработят бързо, защото приетата вече храна им пречи да преминат през тракта. Тя си стои там, защото и трябва много повече време за преработка (месото иска 4 часа!). Затова плодовете остават в стомаха, започват да ферментират. Смесват се с другата храна, която също не може да се преработи правилно, защото ферментиращите плодове превръщат всичко в една трудносмилаема каша. И вместо преработка настъпва... гниене :(
Yunona

Мнениеот rabotnata pchela » 28 Юли 2015, 14:35

Задължително ядем плодовете преди ядене, ако съм купила плодове ги давам на малкия да ги хапва и през това време аз готвя основното. :) Докато ги изяде и мине малко време, яденето е готово, а плодовете са си свършили работата :)
Аватар
rabotnata pchela

Мнениеот Yunona » 28 Юли 2015, 15:00

rabotnata pchela написа:Задължително ядем плодовете преди ядене, ако съм купила плодове ги давам на малкия да ги хапва и през това време аз готвя основното. :) Докато ги изяде и мине малко време, яденето е готово, а плодовете са си свършили работата :)

Специално при дечицата "номерът" с плодовете на гладно има още едно огромно предимство - действа добре при злояди деца, които все не са гладни. Като му "остърже" ябълката стомахчето, да видиш какъв апетит му се отваря :D
Yunona

Мнениеот Ваня Стойчева » 28 Юли 2015, 15:06

Благодаря за отговора, е значи ще се превъзпитаваме у нас, макар че моите вече са доста големи, но съм сигурна, че ще разберат - децата. Проблемът ще е с мъжът ми, който си знае едно и едно си бае! :roll:
Аватар
Ваня Стойчева

Мнениеот viking » 28 Юли 2015, 15:51

И аз следя винаги да ям първо плодове, след това зеленчуци и накрая месо или някакви въглехидрати, но общо взето всичко ми е подредено, дори в стомаха :mrgreen: :mrgreen:
viking

ПредишнаСледваща

Назад към Диети