Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене
12 Ное 2015, 12:10
Сега си правим едни рула от сьомга вътре със салата с майонеза и некво френско сирене става жестока.
12 Ное 2015, 17:04
Локумът написа:Сега си правим едни рула от сьомга вътре със салата с майонеза и некво френско сирене става жестока.

не се притесняваш, че комбинираш едноото с другото/ :)
24 Ное 2015, 16:24
Ядох един сандвич, който беше с пушене риба, скумрия май някаква и със зеленчуци, беше вкусно, малко странно, но вкусно :)
24 Ное 2015, 17:00
fawla написа:Ядох един сандвич, който беше с пушене риба, скумрия май някаква и със зеленчуци, беше вкусно, малко странно, но вкусно :)
Мм звучи доста интересно, домашно приготвен ли беше или...?
18 Дек 2015, 12:20
fawla написа:Ядох един сандвич, който беше с пушене риба, скумрия май някаква и със зеленчуци, беше вкусно, малко странно, но вкусно :)
Звучи ужасно, тази скумрия как я чистихте да я ядете?
18 Дек 2015, 12:54
Рибните салати също са много добра идея, само че рецептите са ми малко кът :) Особено много си падам по маруля с риба тон.
18 Дек 2015, 14:52
Malina написа:Рибните салати също са много добра идея, само че рецептите са ми малко кът :) Особено много си падам по маруля с риба тон.

А нещо с по-сериозен рибен вкус не се ли сещате/
18 Дек 2015, 16:12
Jully написа:Malina написа:Рибните салати също са много добра идея, само че рецептите са ми малко кът :) Особено много си падам по маруля с риба тон.

А нещо с по-сериозен рибен вкус не се ли сещате/
Хахахах само за цаца се сещам аз !:) Иначе тези маринованите риби как могат да се изполват, тип перла? :)
19 Дек 2015, 14:18
В Берьозка продават чудни рибни мезенца от чироз до каквито се сетиш мариновани вкусотии... може само за мезе, може в салата, може и на сандвич...
19 Дек 2015, 16:14
Рибните мезета са чудесни, при мен обикновено са за предястие с бялото вино. Моит три любими:
- Малки хапки, намазани с крем сирене, парченце пушена или маринована риба (добре отцедена), комбинирана с тънко резенче краставица, лимонче, маслинка...
- Мус от сьомга - пушена сьомга, пасирана с крем сирене тип "Филаделфия" и лимонов сок, подправена с копър, смлян черен пипер и фино настъргана лимонова кора. Шприцова се върху препечени брускети или се ползва за пълнеж на солени еклери.
- Воловани (от бутер тесто) или мини пици, аранжирани с доматен сос, риба по желание, зелен лук, маслина. В най-луксозния вариант рибата е аншоа, но е прекрасно и с други видове риба с по-изразителен вкус/аромат. Това се сервира топло.