Какви рибни мезета за приготвяне у дома, какво ще ми предложите?

Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене

Re: Какви рибни мезета за приготвяне у дома, какво ще ми предложите?

Мнениеот Локумът » 12 Ное 2015, 12:10

Сега си правим едни рула от сьомга вътре със салата с майонеза и некво френско сирене става жестока. :mrgreen:
Аватар
Локумът
 
Мнения: 1971
Регистриран на: 20 Яну 2015, 16:48

Re: Какви рибни мезета за приготвяне у дома, какво ще ми предложите?

Мнениеот Kremiliya » 12 Ное 2015, 17:04

Локумът написа:Сега си правим едни рула от сьомга вътре със салата с майонеза и некво френско сирене става жестока. :mrgreen:

не се притесняваш, че комбинираш едноото с другото/ :)
Аватар
Kremiliya
 
Мнения: 1726
Регистриран на: 20 Ное 2014, 11:14

Re: Какви рибни мезета за приготвяне у дома, какво ще ми предложите?

Мнениеот fawla » 24 Ное 2015, 16:24

Ядох един сандвич, който беше с пушене риба, скумрия май някаква и със зеленчуци, беше вкусно, малко странно, но вкусно :)
Аватар
fawla
 
Мнения: 958
Регистриран на: 15 Апр 2015, 10:48

Re: Какви рибни мезета за приготвяне у дома, какво ще ми предложите?

Мнениеот nadqta » 24 Ное 2015, 17:00

fawla написа:Ядох един сандвич, който беше с пушене риба, скумрия май някаква и със зеленчуци, беше вкусно, малко странно, но вкусно :)

Мм звучи доста интересно, домашно приготвен ли беше или...?
nadqta
 
Мнения: 369
Регистриран на: 29 Окт 2014, 11:23

Re: Какви рибни мезета за приготвяне у дома, какво ще ми предложите?

Мнениеот Kremiliya » 18 Дек 2015, 12:20

fawla написа:Ядох един сандвич, който беше с пушене риба, скумрия май някаква и със зеленчуци, беше вкусно, малко странно, но вкусно :)

Звучи ужасно, тази скумрия как я чистихте да я ядете? :lol:
Аватар
Kremiliya
 
Мнения: 1726
Регистриран на: 20 Ное 2014, 11:14

Re: Какви рибни мезета за приготвяне у дома, какво ще ми предложите?

Мнениеот Malina » 18 Дек 2015, 12:54

Рибните салати също са много добра идея, само че рецептите са ми малко кът :) Особено много си падам по маруля с риба тон. :mrgreen:
Не искам просто да живея - искам първо да обичам, а между другото да живея!
Аватар
Malina
 
Мнения: 2130
Регистриран на: 02 Дек 2014, 10:33

Re: Какви рибни мезета за приготвяне у дома, какво ще ми предложите?

Мнениеот Jully » 18 Дек 2015, 14:52

Malina написа:Рибните салати също са много добра идея, само че рецептите са ми малко кът :) Особено много си падам по маруля с риба тон. :mrgreen:

А нещо с по-сериозен рибен вкус не се ли сещате/
Аватар
Jully
 
Мнения: 1363
Регистриран на: 30 Апр 2015, 09:36

Re: Какви рибни мезета за приготвяне у дома, какво ще ми предложите?

Мнениеот fawla » 18 Дек 2015, 16:12

Jully написа:
Malina написа:Рибните салати също са много добра идея, само че рецептите са ми малко кът :) Особено много си падам по маруля с риба тон. :mrgreen:

А нещо с по-сериозен рибен вкус не се ли сещате/

Хахахах само за цаца се сещам аз !:) Иначе тези маринованите риби как могат да се изполват, тип перла? :)
Аватар
fawla
 
Мнения: 958
Регистриран на: 15 Апр 2015, 10:48

Re: Какви рибни мезета за приготвяне у дома, какво ще ми предложите?

Мнениеот maminka » 19 Дек 2015, 14:18

В Берьозка продават чудни рибни мезенца от чироз до каквито се сетиш мариновани вкусотии... може само за мезе, може в салата, може и на сандвич...
maminka
 
Мнения: 363
Регистриран на: 17 Фев 2014, 15:14

Re: Какви рибни мезета за приготвяне у дома, какво ще ми предложите?

Мнениеот Yunona » 19 Дек 2015, 16:14

Рибните мезета са чудесни, при мен обикновено са за предястие с бялото вино. Моит три любими:
- Малки хапки, намазани с крем сирене, парченце пушена или маринована риба (добре отцедена), комбинирана с тънко резенче краставица, лимонче, маслинка...
- Мус от сьомга - пушена сьомга, пасирана с крем сирене тип "Филаделфия" и лимонов сок, подправена с копър, смлян черен пипер и фино настъргана лимонова кора. Шприцова се върху препечени брускети или се ползва за пълнеж на солени еклери.
- Воловани (от бутер тесто) или мини пици, аранжирани с доматен сос, риба по желание, зелен лук, маслина. В най-луксозния вариант рибата е аншоа, но е прекрасно и с други видове риба с по-изразителен вкус/аромат. Това се сервира топло.
Yunona
 
Мнения: 798
Регистриран на: 06 Сеп 2014, 21:19

ПредишнаСледваща

Назад към Рецепти и полезни съвети

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта