Yunona написа:Рибните мезета са чудесни, при мен обикновено са за предястие с бялото вино. Моит три любими:
- Малки хапки, намазани с крем сирене, парченце пушена или маринована риба (добре отцедена), комбинирана с тънко резенче краставица, лимонче, маслинка...
- Мус от сьомга - пушена сьомга, пасирана с крем сирене тип "Филаделфия" и лимонов сок, подправена с копър, смлян черен пипер и фино настъргана лимонова кора. Шприцова се върху препечени брускети или се ползва за пълнеж на солени еклери.
- Воловани (от бутер тесто) или мини пици, аранжирани с доматен сос, риба по желание, зелен лук, маслина. В най-луксозния вариант рибата е аншоа, но е прекрасно и с други видове риба с по-изразителен вкус/аромат. Това се сервира топло.
Първите ти две предложения и аз ги правя като ще имам гсти ценители на вкусната и красива храна, но последният вариант не съм пробвала в домашни условия, ама има една подобна пица, която предлагат на много места, само че не е с бутер тесто. Иначе - отново чудни идеи, поздравления :)