Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене
19 Дек 2015, 19:29
Yunona написа:Рибните мезета са чудесни, при мен обикновено са за предястие с бялото вино. Моит три любими:
- Малки хапки, намазани с крем сирене, парченце пушена или маринована риба (добре отцедена), комбинирана с тънко резенче краставица, лимонче, маслинка...
- Мус от сьомга - пушена сьомга, пасирана с крем сирене тип "Филаделфия" и лимонов сок, подправена с копър, смлян черен пипер и фино настъргана лимонова кора. Шприцова се върху препечени брускети или се ползва за пълнеж на солени еклери.
- Воловани (от бутер тесто) или мини пици, аранжирани с доматен сос, риба по желание, зелен лук, маслина. В най-луксозния вариант рибата е аншоа, но е прекрасно и с други видове риба с по-изразителен вкус/аромат. Това се сервира топло.
Първите ти две предложения и аз ги правя като ще имам гсти ценители на вкусната и красива храна, но последният вариант не съм пробвала в домашни условия, ама има една подобна пица, която предлагат на много места, само че не е с бутер тесто. Иначе - отново чудни идеи, поздравления :)
21 Дек 2015, 13:16
maminka написа:В Берьозка продават чудни рибни мезенца от чироз до каквито се сетиш мариновани вкусотии... може само за мезе, може в салата, може и на сандвич...
Аз харесвам много и сельодката, но си я хапвам само със салата. :)
21 Дек 2015, 15:23
Pipilota написа:maminka написа:В Берьозка продават чудни рибни мезенца от чироз до каквито се сетиш мариновани вкусотии... може само за мезе, може в салата, може и на сандвич...
Аз харесвам много и сельодката, но си я хапвам само със салата. :)
Тя не е лоша. :)
Наопследък многоо си хапвам риба тон, е много, много примерно по 1 консерва на седмица. Ям я най-често на сандвич, но ядох подобен на един рожден ден, върху брускета с маслини, риба тон и крема сирене, беше страхотно. :)
23 Дек 2015, 16:42
Звучи много добре това с рибата тон и брускетите. ;) Вкусничко :)
23 Дек 2015, 17:10
Аз още съм резервирана към ползването на разни там млечни и яйца с риба...
26 Дек 2015, 18:19
svetlozara написа:Аз още съм резервирана към ползването на разни там млечни и яйца с риба...
За деца може и да не е най-добрата идея, но когато става въпрос за възрастни, не мисля, че има проблем... толкова пъти сме правили това на партита и досега е нямало пострадали, така че... смело, безотговорно и най-вече вкусно
25 Яну 2016, 16:38
svetlozara написа:Аз още съм резервирана към ползването на разни там млечни и яйца с риба...
Трябва да използваш по малко, а не да прекаляваш :) Все пак може би не е добра идея да ядете млечна салата, руска салата, скумрия и крем карамел за десерт :) Умерено. Но все си мисля, че това е по-скоро за хора предразположени към алергии.
25 Яну 2016, 19:17
Ама така си е, пак се стигна до количеството, а и качеството в случая, ако е малко по-стара рибата, то може доста бели да направи, особено в комбинация с млечни!
15 Мар 2016, 14:38
Определено си крие опасности.
А сега дойдох да ви споделя моето ново откритие, което е свързано с рибните мезета. :) Вчера направих бяла риба на пара, уникална вкусотия, но ми се струваше малко постно, направих я на малки парченца, сложих я върху крекери и залях със сос от авокадо, получи се страхотно :)
Powered by phpBB © phpBB Group.
phpBB Mobile / SEO by Artodia.