Планинско колоездене, рафтинг, каньонинг, конен преход, лов и риболов
Правила на форума
Добави отговор

Re: Това, че се занимаваме с йога, означава ли, че трябва да си променим коренно навиците?

23 Юли 2015, 16:36

Monika_Spasova написа:Мисля, че излишно напрежение си вкарваш, отдай се на вътрешния си глас, действай без да мислиш за това, какво е правилно и какво не, ще намериш своя ритъм и своята йога ;)

Моника, ти си моя йога гуру :) :)

Re: Възможно ли е да се прави йога без контузии?

03 Авг 2015, 13:00

Loreyn написа:И да искаш няма от първия ден да си стоиш на главата, никой не изисква от теб нищо, нито упражненията, нито менторът, така че ако се окажеш при някой насилник, то първо му се скарай, после дим да те няма :idea:

Хаха :) Даже може и да не му се кара ами направо да бяга! Има доста хора, които толкова силно вярват в йогата, че си правят рейки срещу коремни болни.

03 Авг 2015, 13:14

Мисля, че ако правиш йога и се контузваш то със сигурност не правиш нещата правилно. Това не е силова тренировка, за да изпитваш болка, все пак всичко трябва да правиш до толкова, колкото се чувстваш добре!

03 Авг 2015, 14:06

Мисля, че философията на йогфа е да си намериш вътрешния мир и хармонията с тялото и с душата си, надали това е свързано с болка, усуквания и гипс. :)

03 Авг 2015, 14:26

Като всяко друго нещо и в йогата трябва да имаш подход, независимо от това колко е сложно едно упражнение то става възможно единствено с времето!

03 Авг 2015, 14:39

nadqta написа:Като всяко друго нещо и в йогата трябва да имаш подход, независимо от това колко е сложно едно упражнение то става възможно единствено с времето!

Точно. Йогата не е бягане с препряствия :)

21 Авг 2015, 14:26

silver933 написа:
nadqta написа:Като всяко друго нещо и в йогата трябва да имаш подход, независимо от това колко е сложно едно упражнение то става възможно единствено с времето!

Точно. Йогата не е бягане с препряствия :)

Въпреки че и там без подход единствено може да се пребиеш, просто трябва да влагаш мисъл, позитивна при това, във всяко нещо, с което започнеш да се занимаваш!

02 Сеп 2015, 10:08

Както с всяко нещо и йогата може би крие някакви рискове, най-вече от разтягане, затова не трябва да се прави по-силно или повече от зоната, в която се чувстваме комфортно. Йогата се различава много от спортовете.

Re: Това, че се занимаваме с йога, означава ли, че трябва да си променим коренно навиците?

05 Яну 2016, 15:50

qwerryyy написа:Все пак можеш да се придържаш към някои йога правила, които смяташ, че могат да ти бъдат от полза !

Йогата май повече е чувство. Имам позната, която ходи на рейки, грейки и подобни за мен лично глупости, но тя си мисли, че адски много ѝ помагат. Последнос и заключваше чакрите за ядене, за да отслабва. Още не сме видели резултат от тея чакри де. :mrgreen:

13 Яну 2016, 12:23

Зависи защо се занимаваш с йога :)
Ако я приемаш само откъм физическата страна, тогава не е необходимо да навлизаш дълбоко в духовната.
Аз практикувам йога от 4-5 години, за мен тя е приятен начин да разтегна добре тялото си, да преодолея дискомфорта от работата на бюро, да освободя схващанията и напрежението. Релаксирам физически и психически. И толкова.
В началото ходех в зала, но инструкторката беше твърде съсредоточена върху това да ни разказва за учението йога, за СЕБЕ си, за това как ТЯ е тръгнала по пътя... повече ни "просветляваше", отколкото да обръща внимание дали правилно изпълняваме асаните. За някого може да е ОК това, но аз бях там да се раздвижа, да се отпусна, а не да си търся гуру. Затова прекратих посещенията. В момента практикувам вкъщи, абонирана съм в един сайт и избирам тренировка според конкретните си нужди и времето, с което разполагам. За мен това е идеалният вариант :)
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2, 3, 4, 5