Д-р Гален Шиваров-Ушно-носно-гърлени болести

Стари, неактуални, заключени теми.

Re: Д-р Гален Шиваров-Ушно-носно-гърлени болести

Мнениеот Силвия Бояджиева » 20 Яну 2012, 11:47

Здравеите,
аз всяка сутрин когато стана съм с хрема и кихане няколко пъти после изчезва , това някаква алергия ли ще е или нещо друго и трябва ли да приемам нещо ?
Жената с характер ,плаши слабите мъже, но подлудява силните !
Аватар
Силвия Бояджиева

Мнениеот Dr Galen Shivarov » 20 Яну 2012, 13:26

Силвия Бояджиева написа:Здравеите,
аз всяка сутрин когато стана съм с хрема и кихане няколко пъти после изчезва , това някаква алергия ли ще е или нещо друго и трябва ли да приемам нещо ?

Много е възможно да е
неврорефлекторен ринит.Симптомите са както при алергичния ринит-оток и повищена секреция от носа.Разликата е в начина на опосредстване -при алергичния ринит чрез биохимичен медиатор-хистамин,а при вазомоторния по неврорефлекторен път под действие на различни влияния-промяна на температурата,влажност,светлина,алкохол,прах,пушек,механични дразнители,медикаменти и др.Имал съм пациенти ,които като стъпят на студен под или от студената вода имат подобни симптоми.Лечението е както при алергичния ринит -Назален кортикостероид в съчетание с перорален кортикостероид по схема .Разбира се прегледа и изследванията биха доказали това.Поздрави.
Аватар
Dr Galen Shivarov

Мнениеот ирина » 20 Яну 2012, 18:07

Здравейте др Шиваров
Преди 10 години имах травма на лявото ухо убождане с игла от дете заглъхна малко кръв и това.Веднага отидох лекар каза че няма спукване на тъпанчето само някаква точица ,но от тогава аз чувам много слабо с него. Може ли този проблем да се оправи или така остава завинаги
И понякога чувам шум все едно имам оса в ухото
Какви са вашите препоръки и съвет
Благодаря ви предварително
Поздрави
ирина

Мнениеот Dr Galen Shivarov » 21 Яну 2012, 17:35

ирина написа:Здравейте др Шиваров
Преди 10 години имах травма на лявото ухо убождане с игла от дете заглъхна малко кръв и това.Веднага отидох лекар каза че няма спукване на тъпанчето само някаква точица ,но от тогава аз чувам много слабо с него. Може ли този проблем да се оправи или така остава завинаги
И понякога чувам шум все едно имам оса в ухото
Какви са вашите препоръки и съвет
Благодаря ви предварително
Поздрави

Задължително трябва да се направи изследване на слуха-аудиограма,което ще ни насочи за диагнозата.
Аватар
Dr Galen Shivarov

Мнениеот ирина » 21 Яну 2012, 20:12

Благодаря за одговора
Можете ли да ми препоръчате ваш колега за София който да я направи,и какъв е този шум който чувам
Поздрви
ирина

Мнениеот александър панайотов » 22 Яну 2012, 10:20

Здравейте Д-р Шиваров, имам следния проблем- от три години и половина ползвам капки за нос, в началото бяха Олинт в момента ползвам Назик, ако не си сложа от тях не мога да дишам през носа. Чувал съм, че проблема се отстранява оперативно, но не съм запознат. Иска ми се да спра да ползвам капките, но без тях не мога. Бихте ли ми разяснили точно за каква интервенция става дума и след нея имали някакви странични ефекти, преустановява ли се зависимостта напълно, минава ли лечението по здравна каса и ако не някаква ориентировъчна цена. Благодаря Ви предварително.
александър панайотов

Мнениеот Dr Galen Shivarov » 22 Яну 2012, 14:13

ирина написа:Благодаря за одговора
Можете ли да ми препоръчате ваш колега за София който да я направи,и какъв е този шум който чувам
Поздрви

Най-добре да я направите в ИСУЛ.Там има такава катедра-аудиология.
Аватар
Dr Galen Shivarov

Мнениеот Dr Galen Shivarov » 22 Яну 2012, 14:23

александър панайотов написа:Здравейте Д-р Шиваров, имам следния проблем- от три години и половина ползвам капки за нос, в началото бяха Олинт в момента ползвам Назик, ако не си сложа от тях не мога да дишам през носа. Чувал съм, че проблема се отстранява оперативно, но не съм запознат. Иска ми се да спра да ползвам капките, но без тях не мога. Бихте ли ми разяснили точно за каква интервенция става дума и след нея имали някакви странични ефекти, преустановява ли се зависимостта напълно, минава ли лечението по здравна каса и ако не някаква ориентировъчна цена. Благодаря Ви предварително.

Преди да се пристъпи към оперативно лечение бих препоръчал да се пробва с медикаментозно лечение -да се направи т.нар.-неспецифична десенсибилизация:да се комбинира назален кортикостероид с перорален кортикостероид по схема/разбира се и да се спрат капките съдържащи имидазолинови производни/.И чак след това ,ако липсва ефект или е недостатъчен
да се пристъпи към радиохирургия на конхите/ако причината е само в тях/.Но разбира се е добре да ви прегледа специалист за да уточни всички причини.Поздрави.
Аватар
Dr Galen Shivarov

Мнениеот neli_kaimakanova » 06 Фев 2012, 00:33

Здравейте Д-р Шиваров! Имам син на 5 г. и 6 мес. Преди 2 седм. вдигна температура 38.5 и тъй като не се повлия от Нурофен и Изопринозин 3 дни, му изписаха Зинат (въпреки че кръвната му картина беше перфектна). Преди 2 дни се събуди през ноща с много силни болки в ухото и на следващият ден изтече някаква прозрачна течност от него. Имам ли повод за притеснение или може да изчакаме до вторник?
neli_kaimakanova

Мнениеот neli_kaimakanova » 06 Фев 2012, 00:38

А къде може да Ви посетим понеделниците? Благодаря Ви!
neli_kaimakanova

ПредишнаСледваща

Назад към Архив