Стари, неактуални, заключени теми.
10 Май 2012, 13:36
Здравейте,
Жена ми има периодични болки в лявата сливица от около 1г.
Антибиограма с изолиран Стафилокок ауреус без микробно число.
Ходихме при различни лекари..., едни я лекуваха с хомеопатия, други с имуностимулатури, но неуспешно. От Габрово сме. Направих консултация с един специалист ,който идва в Габрово рядко и той единствен се сети да и прегледа и носа. Според него било вероятно сливицата да реагира от някакъв проблем със синусите и препоръча скенер.
Скенера показа полип в десен максиларен синус. Дали той има отношение към проблема със сливицата? Отново различните лекари дават различни мнения...Един предлага операция, друг иска само да пунктира полипа ,а трети предлага спрей за нос Назонекс...Щом предлагат само пункция това означава ли че полипа е пълен с течност,а не е плътна лигавица.Как пък го разбраха???
Моля за Вашето мнение!
Благодаря предварително!
Прикачвам снимки от скенера на срезовете от които се вижда образуванието!
- Прикачени файлове
-

- 10015.jpg (34.31 KiB) Прегледано 2168 пъти
-

- 10014.jpg (35.66 KiB) Прегледано 2168 пъти
-

- 10013.jpg (35.91 KiB) Прегледано 2168 пъти
12 Май 2012, 10:15
liliplam написа:Благодаря ви за отговора доктор Шиваров
имам още един въпрос ако е удобно. интересува ме безопасно ли е използването на спрейове за почистване на уши при деца ,и ако не кой е най добрия начин за почистване на детските уши знам че с клечките за уши се набутва мръсотията на вътре но аз просто мразя мръсни уши и постоянно ровя с клечки
благодаря ви предварително
Здравейте.Използването на специалните спрейове е безопасно.Съвета ми е само подсушавайте ушенцата след къпане внимателно.Ако се запушат с ушна кал добре е да се направи промивка или аспирация от специалист.Поздрави.
12 Май 2012, 10:23
wwwolfish написа:Здравейте,
Жена ми има периодични болки в лявата сливица от около 1г.
Антибиограма с изолиран Стафилокок ауреус без микробно число.
Ходихме при различни лекари..., едни я лекуваха с хомеопатия, други с имуностимулатури, но неуспешно. От Габрово сме. Направих консултация с един специалист ,който идва в Габрово рядко и той единствен се сети да и прегледа и носа. Според него било вероятно сливицата да реагира от някакъв проблем със синусите и препоръча скенер.
Скенера показа полип в десен максиларен синус. Дали той има отношение към проблема със сливицата? Отново различните лекари дават различни мнения...Един предлага операция, друг иска само да пунктира полипа ,а трети предлага спрей за нос Назонекс...Щом предлагат само пункция това означава ли че полипа е пълен с течност,а не е плътна лигавица.Как пък го разбраха???
Моля за Вашето мнение!
Благодаря предварително!
Прикачвам снимки от скенера на срезовете от които се вижда образуванието!
Здравейте.Голяма част от хората са носители на стафилокок.Това не бива да ви тревожи./писал съм по този въпрос в предни коментари/Между сливицата и синуса няма връзка.Много е възможно в сливицата да се събират хранителни остатъци,които да водят до хроничен дискомфорт.Ако това се потвърди-лечението е оперативно.Това ,което виждам на скенера ,наистина има характеристика на полип-плътна формация,с гладки очертания без да деструктира околните тъкани.Ако не пречи на вентилацията на синуса/да причинява рецидивиращи синуити/няма нужда да се прави нищо-в противен случай,лечението е оперативно.Поздрави.
14 Май 2012, 12:57
Здравейте др.Гален Шиваров.
От около месец когато си бях в България имах силни болки в гърлото,с втрисане и температура,не си обърнах внимание и втрисането и температурата отшумяха за 2 дни,но останаха болките в гърлото и за червяването,понеже съм пушачка и когато запалех една цигара,болките ставаха непоносими на другия ден,заради това в момента не пуша.В момента ме притеснява това че няма никаква промяна на гърлото ми повече от месец,и зачервяването съсщо е без промяна.Оставям ви снимки за да ги погледнете и може да се забележи на UVULA има дже малки като мехурчета,а от двете страни зачервяване като тънки червени ивици(като капиляри).Много се притеснявам,защото съм в момента в чужбина,и ако се наложи ще отида на лекар,но няма да мога така добре да обесня какво ми е...Благодаря ви предварително,ето и снимките:
http://heni.snimka.bg/daily/sister.675756# те са 3 снимки,погледнете ги моля ви!
14 Май 2012, 13:35
Също така забравих да добавя че имам и леко покашляне вечер,нещо като дразнене и сърбеж който ме кара да кашлям,но последно време намаля,а всяка сутрин изкашлям по-тъмен секрет,но това зачервяване не намалява,може да се види към небцето също,а на снимките не знам колко добре може да забележи..Мерси за вниманието.Ще очаквам отговора ви.Поздрав!
15 Май 2012, 09:12
Извинявам се за спама Д-р Гален Шиваров,но бих искала да напиша че имам и нови оплаквания,вчера не обърнах внимание,но цяла нощ имах главоболие на задната част на главата,не много силно но дразнещо и не присъщо за мен.Да не би да се касае за синузит,но аз нямам запушен нос,възможно ли тогава да е синузит?Благодаря ви,поздрав
15 Май 2012, 22:20
heni написа:Здравейте др.Гален Шиваров.
От около месец когато си бях в България имах силни болки в гърлото,с втрисане и температура,не си обърнах внимание и втрисането и температурата отшумяха за 2 дни,но останаха болките в гърлото и за червяването,понеже съм пушачка и когато запалех една цигара,болките ставаха непоносими на другия ден,заради това в момента не пуша.В момента ме притеснява това че няма никаква промяна на гърлото ми повече от месец,и зачервяването съсщо е без промяна.Оставям ви снимки за да ги погледнете и може да се забележи на UVULA има дже малки като мехурчета,а от двете страни зачервяване като тънки червени ивици(като капиляри).Много се притеснявам,защото съм в момента в чужбина,и ако се наложи ще отида на лекар,но няма да мога така добре да обесня какво ми е...Благодаря ви предварително,ето и снимките:
http://heni.snimka.bg/daily/sister.675756# те са 3 снимки,погледнете ги моля ви!
Здравейте,доколкото се вижда от снимките това прилича на малки везикули.Най-вероятно е да сте изкарали вирусна инфекция,и все още да не сте напълно възстановена /на мястото на везикулите могат да останат малки афти ,които за да заздравеят е нужно време/.Добре е да използвате локални антисептици.Хексорал,Тантум Верде и т.н.,както и имуностимулатори и витамини А и Е/геритамин,геритабс,които подпомагат възстановяването на лигавиците/Поздрави.
26 Юни 2012, 09:14
Здравейте, д-р Шиваров!
От септември миналата година (2011), лекувам външен отит при микози.
Получи се след запушване на ушите с морска вода. След като се отпушиха по-късно същия ден се започнаха и проблемите.
Посетих УНГ специалист и започна лечение за 20 дена с Тридерм - мазане сутрин и вечер. Ушите не трябваше да ги мокря, само първите два-три дена при започване на лечението трябваше да ги почиствам с фитилче памук, напоено и отцедено от риванол.
След приключване на лечението, месец и половина след това след намокряне на ушите отново се повтори всичко, но този път още в самото начало посетих веднага УНГ и този път каза отново да ги мажа с Тридерм, този път за месец и да не ги мокря 3 месеца. Повторих лечението, всичко спазих, но отново след определените месеци всичко се повтори.
На третия преглед, докторката реши, че няма да ми сменя мазилото, защото явно има ефект от него, но ми изписа и Кандизол 3 таблетки по 1 на седмица и мазане с Тридерм веднъж вечер.
Всичко спазих, но... подобрение няма. Отново ушите ми са възпалени, не както в началото, но пак явно микозата си я има. Сърбят ме, не както в началото на лечението, но не са излекувани.
Знам че е много упорито, но и аз съм упорита и ако трябва ще отида на няколко специалиста, докато ги излекувам.
Кръвната ми захар е в норми, кръвните показатели също. Чернодробни също - ако има значение.
Мисля, че проблем е това, че имам Базедова болест, и си мисля, че от приема на лекарства се потиска имунитета и следователно е проблем за оздравяването ми.
Докторката не ми е взимала ушен секрет за изследване. В лабораториите се изследва само секрет от доктор, та няма как да ми вземат там. Ако това е грешка, то ще трябва да потърся друг специалист, макар тази докторка да е предпочитана в нашия град.
Искам да излекувам ушите си. Ако реша да си оперирам жлезата, мисля това е важно и няма как , ако след време искам да се подложа на операция, то ушите да са с микоза. Знам че е задължителен преди операция консулт с УНГ.
Моля за съвет, как да подходя, да потърся друг специалист, да ми вземат секрет, или пак да посетя специалиста, който досега ме лекува? Знам че са упорити микозите и изисква време, постоянство и правилно лечение.
26 Юни 2012, 09:20
Забравих да допълня:
На последния амбулаторен лист пише:
Основна диагноза - Външен отит при микози
Анамненза - Оплаквания от болки в ушите, продължителен сърбеж, недобро общо състояние
Обективно състояние - Отоскопия - мемб.тимп.билл. - липсва светлив рефлекс. Оглежда се хиперемия на външен слухов канал. Риноскопия - б.о. Фарингоскопия - б.о.
Терапия - Тридерм - доза за мазане в ушите - кол. 1 фл ; Кандизол /3т/ - х 1 седмично
26 Юни 2012, 16:45
Iva76 написа:Забравих да допълня:
На последния амбулаторен лист пише:
Основна диагноза - Външен отит при микози
Анамненза - Оплаквания от болки в ушите, продължителен сърбеж, недобро общо състояние
Обективно състояние - Отоскопия - мемб.тимп.билл. - липсва светлив рефлекс. Оглежда се хиперемия на външен слухов канал. Риноскопия - б.о. Фарингоскопия - б.о.
Терапия - Тридерм - доза за мазане в ушите - кол. 1 фл ; Кандизол /3т/ - х 1 седмично
Здравейте.Първо трябва да се уточни да ли става въпрос за вторично инфектирана екзема или микоза!И при двете може да има сърбеж.Ако е микоза ,бих препоръчал локално лечение:един път дневно да се обтрива ушния канал със салицилов спирт 1 процент и след това да се намазва с Ламизил или Канестен и да се пази ,да не се мокри.Лечението може да продължи с месеци.Ако все още има възпаление ,нека и един път на ден да се намазва с Бактробан.Разбира се добре е да се види ухото за да се уточни точно за какво става въпрос. Поздрави.