Стари, неактуални, заключени теми.
Правила на форума
Заключена

Re: Д-р Гален Шиваров-Ушно-носно-гърлени болести

11 Дек 2011, 14:38

Ariana написа:Здравейте искам да попитам, опасен ли е хронични синуит и с какво мога да направя профилактика?

За хроничните синуити съм писал на втора страница.Ако причината е алергия,трябва да се направи десенсибилизация.Десенсибилизацията може да бъде специфична/тестуване при алерголог и съответно намаляване на реактивността към съответните алергени/и неспецифична,при която използваме кортикостероидна схема с таблетки пер ос ,в съчетание с назален корткостероид.Ако има конкретни анатомични причини-лечението е оперативно.

11 Дек 2011, 16:38

Dr Galen Shivarov написа:
dj_dessy написа:Zdraveite imam golqm problem s maika mi tq polu4i insult mart mesec, ima diabet i e hipertoni4ka,napravo se pobarkvam ve4e, ot izvestno vreme ima bolka nad vejdite pod o4ite i pod uhoto na vratnata jila, gadi i se i povrashta po4ti vseki den po nqkolko pati, vodih q na ushen i kaza 4e niamala sinuzit edin drug kaza 4e imala na snimkata se vijda 4e gornia i frontalen sinuz e po tamen boli q kato preglashta taka mi kazva apak tazi jila na vrata kazva 4E VSE EDNO I TUPTI i nikoi ne i pomaga i izpisvat samo lekarstva i az kupuvam i hvarlqm kupuvam i hvarlqm i ve4e se pobarkvam nz kvo da pravq, Vie kakvo shte mi kajete po vaprosa

За да се постави диагноза синуит,трябва да се се вземат предвид данните от анамнеза,статус/клиничен преглед/ и евентуално рентгенография.От анамнезата ще имаме болки в областта на синуса,които може да са спонтанни,а също и засилващи се при натиск в областта на синуса.При предна риноскопия/оглед на носната кухина/ ,често има слузно-гноен секрет.От рентгенографията ще имаме засенчване на съответните синуси.Рядко може да се постави диагноза само по снимка/може би само в случай,че има "ниво на течност" в синуса/,но няма връзка между болката при преглъщане и синуса.Повръщането ,като симптом има изключително широка диференциална диагноза/като се започне от възпаление на мозъчните обвивки,тумори и се свърши с вирусен гастроентерит.Необходим ви е доста обстоен преглед и най-вероятно допълнителни изследвания.Дано да съм ви бил полезен.

emi az nali ne sam doktor no minalata sedmica i napraviha skener na glavata i kazaha 4e imala dve malki ognishta i mozachnata i kora bila iztanqla neshto takova razbrah moje li da e ot tova ? izpisaha i da pie vicetin ama tq go pie ve4e dosta vreme i az ne vijdam nikakvo podobrenie,znam 4e ne e po vashata specialnost no razberete 4e prosto neznam ve4e koi da pitam tuk v dimitrovgrad nqmame doktori nikakvi kakto kaza edin doktor ot plovdiv kato bqhme pri nego vie imate samo felsheri

11 Дек 2011, 18:39

dj_dessy написа:
dj_dessy написа:Zdraveite imam golqm problem s maika mi tq polu4i insult mart mesec, ima diabet i e hipertoni4ka,napravo se pobarkvam ve4e, ot izvestno vreme ima bolka nad vejdite pod o4ite i pod uhoto na vratnata jila, gadi i se i povrashta po4ti vseki den po nqkolko pati, vodih q na ushen i kaza 4e niamala sinuzit edin drug kaza 4e imala na snimkata se vijda 4e gornia i frontalen sinuz e po tamen boli q kato preglashta taka mi kazva apak tazi jila na vrata kazva 4E VSE EDNO I TUPTI i nikoi ne i pomaga i izpisvat samo lekarstva i az kupuvam i hvarlqm kupuvam i hvarlqm i ve4e se pobarkvam nz kvo da pravq, Vie kakvo shte mi kajete po vaprosa

За да се постави диагноза синуит,трябва да се се вземат предвид данните от анамнеза,статус/клиничен преглед/ и евентуално рентгенография.От анамнезата ще имаме болки в областта на синуса,които може да са спонтанни,а също и засилващи се при натиск в областта на синуса.При предна риноскопия/оглед на носната кухина/ ,често има слузно-гноен секрет.От рентгенографията ще имаме засенчване на съответните синуси.Рядко може да се постави диагноза само по снимка/може би само в случай,че има "ниво на течност" в синуса/,но няма връзка между болката при преглъщане и синуса.Повръщането ,като симптом има изключително широка диференциална диагноза/като се започне от възпаление на мозъчните обвивки,тумори и се свърши с вирусен гастроентерит.Необходим ви е доста обстоен преглед и най-вероятно допълнителни изследвания.Дано да съм ви бил полезен.

emi az nali ne sam doktor no minalata sedmica i napraviha skener na glavata i kazaha 4e imala dve malki ognishta i mozachnata i kora bila iztanqla neshto takova razbrah moje li da e ot tova ? izpisaha i da pie vicetin ama tq go pie ve4e dosta vreme i az ne vijdam nikakvo podobrenie,znam 4e ne e po vashata specialnost no razberete 4e prosto neznam ve4e koi da pitam tuk v dimitrovgrad nqmame doktori nikakvi kakto kaza edin doktor ot plovdiv kato bqhme pri nego vie imate samo felsheri

Щом има находка от скенера ви е необходима консултация с невролог или неврохирург.Съжалявам но това наистина не е в моята сфера и няма как да ви дам пълноценен съвет.

12 Дек 2011, 02:55

zdraveite.moiat problem e za moeto dete.rodih ia normolno i na 8 meseca si zagubi sluha.godini nared hodehme po lekari no uvi nisto.predi 4godini kogato iaskah da sloza na deteto mi aparat v glavatai mi otkazaha i togava razbrahme ce na neia ne i e razvito vatresnoto uho.ta vaprasa mi e kam vas.imali vazmoznost da i se opravi vatresnoto uho s lekarstva ili operacia no da znam ce pone s ednoto ste procue.i drugiat mi vapros mozeli operacia da se izvadi moeto vatresno uko i da se slozi na deteto mi da moze da cuva
.ste cakam otgovor ot vas . s uvazenie gz.stoilova

12 Дек 2011, 07:48

kobuba написа:zdraveite.moiat problem e za moeto dete.rodih ia normolno i na 8 meseca si zagubi sluha.godini nared hodehme po lekari no uvi nisto.predi 4godini kogato iaskah da sloza na deteto mi aparat v glavatai mi otkazaha i togava razbrahme ce na neia ne i e razvito vatresnoto uho.ta vaprasa mi e kam vas.imali vazmoznost da i se opravi vatresnoto uho s lekarstva ili operacia no da znam ce pone s ednoto ste procue.i drugiat mi vapros mozeli operacia da se izvadi moeto vatresno uko i da se slozi na deteto mi da moze da cuva
.ste cakam otgovor ot vas . s uvazenie gz.stoilova

Имам няколко уточняващи въпроса:
1.Доколкото разбрах загубата на слуха не е вродена,а се е получила впоследствие-към 8 месец?
2.Къде я диагностицираха и с какво изследване?Има ли доказана конкретна причина за загубата на слуха?
3.С кого разговаряхте за ендокохлеарна имплантация?
Поздрави.

13 Дек 2011, 00:38

Здравейте д-р Шиваров, имам бебе на 2,5 месеца и ни поставиха диагноза заден ринит. Какви капки мога да му капя, освен тези с физиологичен разтвор?

13 Дек 2011, 09:35

sara написа:Здравейте д-р Шиваров, имам бебе на 2,5 месеца и ни поставиха диагноза заден ринит. Какви капки мога да му капя, освен тези с физиологичен разтвор?

Може да използвате Тобрадекс-3пъти по 3-4 капки до една седмица.

13 Дек 2011, 17:00

Мерси все пак, а сега да ви питам и за мен защото покрай майка не мога и на мен да си обърна внимание: ( имам рани в носа, секретите са ми направо като срупове, много ме боли над веждите и очите почват да ме болят и под очите също, слагам вече не знам колко седмици Виброцил и гел и капки и Дурацеф ли беше май да не ми помага а тези рани направо не мога да си барна носа, да ги мажа ли с нещо какво да правя и щом с Виброцила не ми се отпушва носа какво да правя?

14 Дек 2011, 10:51

dj_dessy написа:Мерси все пак, а сега да ви питам и за мен защото покрай майка не мога и на мен да си обърна внимание: ( имам рани в носа, секретите са ми направо като срупове, много ме боли над веждите и очите почват да ме болят и под очите също, слагам вече не знам колко седмици Виброцил и гел и капки и Дурацеф ли беше май да не ми помага а тези рани направо не мога да си барна носа, да ги мажа ли с нещо какво да правя и щом с Виброцила не ми се отпушва носа какво да правя?

Ако имате болки в областта на фронталния /челния/синус и секрети е вероятно да правите един фронтален синуит.Ако е така бих препоръчал лечение с антибиотик Цефзил и спрей -Назодрен.Разбира се трябва специалист да ви уточни диагнозата.За раничките в носа бих препоръчал Бактробан назал гел.

14 Дек 2011, 18:23

dj_dessy написа:Мерси все пак, а сега да ви питам и за мен защото покрай майка не мога и на мен да си обърна внимание: ( имам рани в носа, секретите са ми направо като срупове, много ме боли над веждите и очите почват да ме болят и под очите също, слагам вече не знам колко седмици Виброцил и гел и капки и Дурацеф ли беше май да не ми помага а тези рани направо не мога да си барна носа, да ги мажа ли с нещо какво да правя и щом с Виброцила не ми се отпушва носа какво да правя?

Ако имате болки в областта на фронталния /челния/синус и секрети е вероятно да правите един фронтален синуит.Ако е така бих препоръчал лечение с антибиотик Цефзил и спрей -Назодрен.Разбира се трябва специалист да ви уточни диагнозата.За раничките в носа бих препоръчал Бактробан назал гел.

Благодаря ви много! Ще си направя снимка и ще видим какво ще покаже ама имам главоболие даже понякога и ми причернява като ме заболи повече и сигурно е това.
Заключена
Отиди на страница: 1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 47