Как да бъда отново жена в очите на съпруга ми?

Re: Как да бъда отново жена в очите на съпруга ми?

Мнениеот tinkerbell » 18 Окт 2016, 12:03

Не става дума да си като за изложение, а да изглеждаш по начина по-който искаш се чувстваш.
Ако си качил нежелани килограми, или почваш да се възприемеш така и да не ти пречи на щастието или почваш битка да ги сваляш. Идеята е да си доволен. Ако ти изкочи бръчка, варианта е или да и се радваш или да вземеш мерки да я позаличиш. Важното е да не те подтиска. За много хора самочувствието и самооценката вървят ръка за ръка с приемливата външност. А от там и отношенията им.
Аватар
tinkerbell

Мнениеот Rali_hr » 18 Окт 2016, 12:43

Истина е, че си личи, когато се харесваме и това веднага дава отражение и на връзката. Самочувствието е много важна част от една връзка! Когато си доволен от себе си излъчваш нещо по-различно, а ако ще в очите на някой друг да си възможно най-грозния човек. :) Важното е да покажеш на мъжа до себе си, че въпреки някои несъвършенства все още си онова готино момиче, в което се е влюбил.
Аватар
Rali_hr

Мнениеот Lyomi » 18 Окт 2016, 14:04

tinkerbell написа:
PasDeDeux написа:Аз съм се натъквала и на такъв парадокс - жена, когато излиза навън или за работа, се гласи, тъкми, прави така, че да изглежда перфектно и да се представя за кой знае какво, а вкъщи не можеш да познаеш, че е същата жена. Явно за някои е по-важно как ги възприемат навън и как изглеждат само навън, а пред стария добре познат мъж е все едно :mrgreen: .

Има и друго в дългогодишните връзки. Онова изречение "стари сме вече за еди-какво си", което дава извинение на куп хора, за да карат на самотек и без усилия. Как така стари сме? т.е. вече сме на определена възраст и не можем да искаме да ни е хубаво, да сме хубави, да се грижим за себе си и отношенията ни да са вълнуващи?

И мен страшно много ме дразни като чуя да го казва някой! Все едно като минеш 40-те и трябва да забравиш за много неща. И на 60 да съм, каквото ми харесва с удоволствие ще го върша. Защо и тогава да не искам например да съм хубава и поддържана.
Lyomi

Мнениеот Snejna » 01 Ное 2016, 17:29

В един момент хубавото и поддържаното става смешно, нека да не се залъгваме, на 70 години с грим си е страшно. :mrgreen:
Но сте прави, че въпреки годините трябва да бъдем все още палави, саможиви, интересни и забавни иначе връзката се къса и вече няма добри и щастливи отношения.
Аватар
Snejna

Мнениеот Lisica » 02 Ное 2016, 10:08

Според мен най-големият проблем не е анцуга вкъщи или рошавата коса, а това, че жените и мъжете си стават скучни. Вече няма страст и емоции между тях, има ежедневна рутина - чистене, грижа за децата, пазаруване. Нищо друго.
Аватар
Lisica

Мнениеот Neven498 » 02 Ное 2016, 12:35

За да има страст,трябва да има флирт. За да има флирт, трябва да има провокация. За да има провокация между двама души, които добре се познават, трябва да съумяват да се изненадват и в интимен план, да си провокират фантазиите.
Аватар
Neven498

Мнениеот Jully » 02 Ное 2016, 14:49

Ежедневието е много голям бич за една дългогодишна двойка, не ви знам повечето тук от кога сте с половинките си, но аз имам зад гърба си вече 15 години с този човек и мога да кажа, че има я и рутината, но успяваме да си отделим време да бъдем само двамата и да се грижим един за друг.
Аватар
Jully

Мнениеот svetlozara » 02 Ное 2016, 16:35

Ако има голяма и истинска любов, дори и битовизмите не могат да я унищожат,а може би хората не се обичат чак толкова, колкото им се иска, за да задържат любовта си, тя не е само в това да живееш с някой, трябва да има силни чувства и да са много по-ангажирани един с друг и с трепет и желание към другия.
svetlozara

Мнениеот mangusta » 02 Ное 2016, 17:34

Neven498 написа:За да има страст,трябва да има флирт. За да има флирт, трябва да има провокация. За да има провокация между двама души, които добре се познават, трябва да съумяват да се изненадват и в интимен план, да си провокират фантазиите.

:+1: Напълно съгласна! Има ли застой във всяко едно отношение, се кара по една инерция, която ти пречи да почувстваш вкуса на общуването, живота и хубавите моменти.
mangusta

Мнениеот Monika_Spasova » 30 Ное 2016, 10:00

Във всяко отношение трябва да се поддържа любовта, дори и да е далеч от интимното. Грижата, вниманието, шегите, приятното прекарване заедно, всичко това помага на връзката, дори и да не са преки намеци за секс, да няма изненади и еротично бельо. Просто връзката ако се прекрати, то няма как да се мисли и за секс. Сещате се, че в началото на връзките си сме искали да бъдем с този човек постоянно, да говорите с него, да го прегръщате, да се смеете, не е било нужно дори да мислите за секс, той се подразбирал, като желание. Това трябва да се запази във връзката, за да може да има и от другото.
Аватар
Monika_Spasova

ПредишнаСледваща

Назад към Приказки по женски