Как да бъда отново жена в очите на съпруга ми?

Re: Как да бъда отново жена в очите на съпруга ми?

Мнениеот annamaria » 14 Сеп 2016, 10:46

битовизмите наистина в един момент заробват и отклоняват вниманието от важните неща. а именно - твоето лично щастие, споделено с хората около теб.
annamaria

Мнениеот Yarost » 16 Сеп 2016, 10:47

Хубаво е хората да съумяват да са си интересни един на друг, да държат да се впечатляват един друг и постоянно да са си цел един на друг. Така не биха изпадали в ритуна и усещане за даденост.
Yarost

Мнениеот Andrey » 16 Сеп 2016, 13:19

забелязвам, че все по-рядко имам какво да си кажа с моята жена, освен разговорите за бебето... :roll: и за някой роднина, ако ще идва. Мислите ли, че вечно може да се храни една връзка така, че да има за какво да си говорите, извън ежедневието? Не че ми липсват разговори, но не си приказваме за някакви световни теми, нито си говорим, за да се опознаваме... дали се отчуждаваме?
Аватар
Andrey

Мнениеот Pacienti » 16 Сеп 2016, 17:24

Andrey написа:забелязвам, че все по-рядко имам какво да си кажа с моята жена, освен разговорите за бебето... :roll: и за някой роднина, ако ще идва. Мислите ли, че вечно може да се храни една връзка така, че да има за какво да си говорите, извън ежедневието? Не че ми липсват разговори, но не си приказваме за някакви световни теми, нито си говорим, за да се опознаваме... дали се отчуждаваме?

Изчакай малко, колко е голямо бебето и първо ли ви е? Подходи с разбиране, на нея не и остава време за друго, сигурно си мечтае как да се наспи. :)
Pacienti

Мнениеот julianne » 17 Сеп 2016, 08:32

Детето винаги е тема номер едно за родителите, особено още докато е бебе или по-малко. И ние бяхме така. Важното е след време това да не е единствената ви тема. Моят мъж например напоследък започна да ми разказва вицове и двамата много се смеем на тях. Ако помнех вицовете, които чета, и аз щях да му кажа някой :lol: . Иначе често си говорим за най-различни неща - кой какво е чул, прочел, даже и върху някои новини умуваме.
julianne

Мнениеот renetka » 03 Окт 2016, 11:05

Тя връзката е и партньорство, партньортство на всеки етап. Не е само да гледате един към друг, но и това двамата да гледате в една посока, да имате еднакви вълнения, защото така вървите заедно напред. Сега посоката е бебето, но това не означава, че не гледате и един друг. Отчуждаването е когато двамата започвате да гледате в различни посоки и с това да си пречите на личните емоционални нужди.
renetka

Мнениеот pitanka » 03 Окт 2016, 13:27

Гледането в различни посоки идва от неудовлетворените нужди, най-често емоционални. Тогава имаш чувството, че този човек не ти дава каквото ти е нужно, измъчваш се и се гневиш едновременно. Почваш да го смяташ за враг едва ли не. А често и не зваем как да си поискаме и да говорим за собствените си нужди. А другият да се чуди какво става.
pitanka

Мнениеот nefertiti » 04 Окт 2016, 10:16

Е то точно за тези работи е нужно хората да се опознаят добре, преди да създават семейства. Тези проблеми са далече от по-различно естество, не са за "как да бъда отново".
nefertiti

Мнениеот pravilno » 06 Окт 2016, 12:31

Напротив, точно за подобна ситуация са. Това, че познаваш един човек и дълго време си с него не изключва възможността да настъпи промяна и изведнъж да се окаже, че той вече не ти дава нужното от прекалена заетост или от позволяване битието и ежедневието да вземат връх. В едно семейство се минава през различни периоди и всеки път двамата трябва да намират начин как да се върнат отново един към друг.
pravilno

Мнениеот annamaria » 07 Окт 2016, 12:56

ще се върнат един към друг, ако имат добра основа на взаимоотношенията и отдалечаването е просто от житейски обстоятелства.
annamaria

ПредишнаСледваща

Назад към Приказки по женски