Тук е мястото за въпроси, касаещи медицински и здравни теми, които споделяме помежду си.
15 Юни 2016, 14:00
pravilno написа:Аз ползвах години наред една марка спирала и очна линия и нямах проблеми. Но в един момент реших да я сменя и тогава започнаха неразположенията. Явно има нещо в новата марка, което дразни очите ми. А възможно ли е като си ползвал дълги години дадена марка, тялото ти така да свиква с нея, че нова да предизвика вид алергична реакция?
По-скоро ако си минала на по-некачествена, или просто в другата има нещо, което не ти понася. Аз стигнах до извода, че именно определен вид спирали и техните четки ми докарват ечемици. Затова използвам само силиконови, обикновените четки ми заплитат сякаш миглите и опъването до вечерта съм с ечемик, но и самата спирала като качество има значение.
15 Юни 2016, 14:58
Всичко е възможно, но според мен най-толяма вероятност има да си лепнеш нещо, ако услужиш на приятелка със спиралата и от нея се прехвърли нещо.
17 Юни 2016, 15:21
M.Tasheva написа:Всичко е възможно, но според мен най-толяма вероятност има да си лепнеш нещо, ако услужиш на приятелка със спиралата и от нея се прехвърли нещо.
Дори и на нея да ѝ няма нищо, то пак може да си докараш някой проблем, и аз не споделям козметиката си.
20 Юни 2016, 12:28
Такива неща не е хубаво да се споделят - нито червила, нито гримове. Те много пъти влизат в контакт с лигавиците и от там се стига и до проблеми.
20 Юни 2016, 13:00
Neven498 написа:Такива неща не е хубаво да се споделят - нито червила, нито гримове. Те много пъти влизат в контакт с лигавиците и от там се стига и до проблеми.
Обаче уж това се знае, а малко го спазват. Ей такива като нас "маниачки" на темата здраве и опазването му. Като гледам повечето малко през пръсти гледат на тези неща.
20 Юни 2016, 13:20
Някой ако страда от ечемик, със сигурност ще си прехвърлиш вируса или бактерията, не знам кое точно, дори и в момента да няма. И може и на теб да започне да ти се появява.
23 Юни 2016, 10:49
Всеки е разменял някой път с приятелка грим, ама никой не разменя четка за зъби
Май и тук проблема е в липсата на информация, че и за гримовете важат правилата за запазване на хигиената.
24 Юни 2016, 10:37
Neven498 написа:Всеки е разменял някой път с приятелка грим, ама никой не разменя четка за зъби
Май и тук проблема е в липсата на информация, че и за гримовете важат правилата за запазване на хигиената.
Не мисля, че е от липсата на информация. По-скоро от недоверието, че чрез червило или друг козметичен продукт можеш да се заразиш с нещо. Рядко се случва и затова.
24 Юни 2016, 11:33
До скоро не съм се замисляла, дали може да има проблем, ако ползваме едно червило, обща спирала, или молив за очи. Точно, чер не съм смятала, че може ад има проблем. ;)
20 Юли 2016, 12:53
Snejna написа:До скоро не съм се замисляла, дали може да има проблем, ако ползваме едно червило, обща спирала, или молив за очи. Точно, чер не съм смятала, че може ад има проблем. ;)
За съжаление може, особено в наши дни като знаеш какви неща използват и колко изкуствени и вредни и алергени слагат из козметиката. Затова е най-добре да се доверяваме на изпитани марки, които доказват своето качество.