Тук е мястото за въпроси, касаещи медицински и здравни теми, които споделяме помежду си.
Правила на форума
Добави отговор

Възможно ли е очната линия да ни докара възпаление?

06 Апр 2015, 15:58

Преди два дни сестра ми беше на гости и понеже не знаеше за какво да се приготви, а ние решихме да направим вечерта малко по-специална, й дадох моите гримове, за да се наконти.

Така де и аз направих същото след нея, но на следващия ден и двете се оказахме с възпалени очи и се наложи да отидем на кабинет, тъй като имахме чувството, че ще ни изтекат очите :|
S1.jpg
S1.jpg (19.23 KiB) Прегледано 1745 пъти
До сега никога не ми се беше случвало да ми се възпалят очите, нито съм имала някога ечемик, а редовно използвам тази очна линия, от която си сложихме и двете, съответно не е от нея, :idea: а възможно ли е сестра ми да ни е докарала възпалението, а очната линия успешно да го е разнесло? :shock: :?

Според вас как е възможно да се окажем и двете със сестра ми с възпаление на очите, само след една очна линия, като цяло грима може ли да направи това? :?:

Re: Възможно ли е очната линия да ни докара възпаление?

06 Апр 2015, 16:12

Ако сте си слагали очна линия нейде из окото нормално, аз ползвам само отгоре, внимавам и със спирала, защото след това ми се възпаляват очите. А и ако е ползвал някой друг твоята очна линия може да сте си "лепнали" нещо, затова гримовете трябва да се ползват само от един човек :)

06 Апр 2015, 16:13

Оо напълно възможно е да е от очната линия, особено ако си я ползвала дълго време, те там си се развъждат разни бацилчета, затова е добре и да се подменят на 3 месеца, поне така съм чувала за спиралата, явно важи и за очната линия!

06 Апр 2015, 16:17

На мен често ми се случва като си слагам очна линия в началото на окото и да се събира в самото кладенче, но не ми се е възпалявало, но ако си я ползвала дълго, не е изключено!

06 Апр 2015, 16:32

exotic написа:Оо напълно възможно е да е от очната линия, особено ако си я ползвала дълго време, те там си се развъждат разни бацилчета, затова е добре и да се подменят на 3 месеца, поне така съм чувала за спиралата, явно важи и за очната линия!

Така ли?! Не знаех! А ако ползвам спирала и очна линия веднъж на месеца трябва ли на 3-тия месец да я подменя? :)

06 Апр 2015, 16:48

Случайно се е случило, аз ползвам всеки ден очна линия, дори си слагам във водната линия и нямам проблеми.

06 Апр 2015, 17:11

Всичко е възможно.. :) Но побързай да хвърлиш очната линия ;)

07 Апр 2015, 10:29

Ако си слагате очна линия вътре в окото хаха ;)) Иначе според мен за да има проблем би следвало да е имало преди това възпаление, което ви е заразило. :)

07 Апр 2015, 14:58

Ginger написа:Според вас как е възможно да се окажем и двете със сестра ми с възпаление на очите, само след една очна линия, като цяло грима може ли да направи това? :?:

Здравейте, Ginger!

Напълно възможно е развитието на реакция на възпаление или свръхчувствителност при употреба на козметични средства. Повече информация може да прочетете тук: Контактен дерматит от козметични средства, неуточнен мкб L25.0.

С уважение,
Фрамар

07 Апр 2015, 15:33

На мен пък ми се случва обикновено да имам възпаление, като ползвам спирала, затова не си слагам ;))
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2, 3, 4, 5