Ще ми дадете ли идеи за яйчени салати?

Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене

Ще ми дадете ли идеи за яйчени салати?

Мнениеот M.Tasheva » 09 Апр 2015, 15:44

Последните няколко години, когато варя яйца за Великден, слагам точно толкова, колкото ще раздам плюс 2 или 3 (евентуални жертви), така че да не се окаже накрая, че сме заринати с яйца.
За съжаление, винаги става така, тъкмо си раздадем нашите яйца и съответно започват да ни се пращат, я от моята майка, я от тази на мъжа ми, децата и не знам си какво :evil: :evil:

Пак се оказва, че ги ядем по 2 седмици, :evil: а никой от нас не обича да яде само яйца, затова наех начин да ги правя на яйчена салата. Обаче нещо и тя започна да втръсва, затова търся нови идеи за яйчени салата :idea:
egg-salad-sandwich.jpg
egg-salad-sandwich.jpg (55.81 KiB) Прегледано 2185 пъти
Не мога да се сетя с какво друго могат да се комбинират яйцата, за да се получат различни и вкусни яйчени салати :roll: миналата година често правих със заквасена сметана и настъргани яйца, като дресинг към зелената салата :idea:
Чакам с голямо нетърпение предложения и идеи за яйчени салата :idea: :idea: :)
M.Tasheva

Re: Ще ми дадете ли идеи за яйчени салати?

Мнениеот zheleva212 » 09 Апр 2015, 15:53

На мен ми харесва идеята за яйчена салата с майонеза, царевичка и пилешко :roll: Какво ще кажете, не съм го правила никога, просто сега ми хрумна, а може и къри да се добави... мммм :oops:
zheleva212

Мнениеот Локумът » 09 Апр 2015, 15:53

Точно така на филийка, както е показано на снимката правим у нас - настъргани яйца, катък, малко майонеза, настърган кашкавал и става много много вкусно :mrgreen:
А отделно аз много обичам да си хапвам само яйца и майонеза - пасирани. Като цяло съм голям фен на варените яйца, могат да се ползват и в спагети и пици. :mrgreen:
Аватар
Локумът

Мнениеот Nightmare » 09 Апр 2015, 15:56

Локумът написа:Точно така на филийка, както е показано на снимката правим у нас - настъргани яйца, катък, малко майонеза, настърган кашкавал и става много много вкусно :mrgreen:
А отделно аз много обичам да си хапвам само яйца и майонеза - пасирани. Като цяло съм голям фен на варените яйца, могат да се ползват и в спагети и пици. :mrgreen:

Ммммм това е страашно пасирани яйца с майонеза и кисели краставички, а също и като картофена с добавени яйца, т.е. картофи, лук, кис. краставички, майонеза и настъргани яйца! :)
Nightmare

Мнениеот dinkog » 09 Апр 2015, 16:00

Може и на руска салата с яйца, по някои краища така я правели. ;))
Аватар
dinkog

Мнениеот Lisica » 09 Апр 2015, 16:14

Мама реже яйцето, вади жълтъка и го омесва с горчица и подправки и го връща в белтъка и така го хапваме, става много вкусно :)
Аватар
Lisica

Мнениеот Ваня Стойчева » 09 Апр 2015, 21:07

Lisica написа:Мама реже яйцето, вади жълтъка и го омесва с горчица и подправки и го връща в белтъка и така го хапваме, става много вкусно :)

Много вкусно звучи! Бих пробвала, много харесвам такива простички идеи.
А аз лично много харесвам да ям козунак със сварени яйца, най-любимото ми :))
Аватар
Ваня Стойчева

Мнениеот веселказасмяна » 14 Апр 2015, 10:26

Аз си намачквам яйцата и ги меша с много къри и кисело мляко с пресен чесън, много готино! :)
веселказасмяна

Мнениеот Lollipop » 14 Апр 2015, 10:31

веселказасмяна написа:Аз си намачквам яйцата и ги меша с много къри и кисело мляко с пресен чесън, много готино! :)

Много добре звучи, на мен ми останаха още 6-7 яйца и май така ще ги направя, че да свършват вече ;)
Аватар
Lollipop

Мнениеот Kaya » 14 Апр 2015, 11:32

Яйцата с чесън е достатъчно вкусно :)
Ако си знаете цената, значи се е налагало да я казвате на някого.
Аватар
Kaya

Следваща

Назад към Рецепти и полезни съвети