Какво се промени в живота ви, откакто сте родители?

Вие коментирате новините и събитията от страната и чужбина!Имате въпроси за това или онова? Светът е по-различен, когато има поне още една гледна точка.

Re: Какво се промени в живота ви, откакто сте родители?

Мнениеот rabotnata pchela » 21 Юни 2015, 15:17

BeenieGal написа:
Monika_Spasova написа:
Elica написа:Какво се лъжете и вие и лъжите останалите, нали ги виждам моите приятелки, стават майки и спират да излизат, стоят само вкъщи или навсякъде мъкнат детето и нямат миг спокойствие.

Нали! И моите приятелки са такива, вечно заети, то не че и ги търсим де, но с тези бебета не стават вече за излизане, събират се само с майки.

И мен това ме дразни адски много като промяна в отношенията ни, не разбирам какъв им е проблемът и защо да не седнем на по бира като преди, защо затъват емоционално?

Как да не затънеш емоционално, когато чуваш от твоите приятели до вчера "не ти се обадихме, за да не те притесняваме, а ибез друго знаем, че няма да дойдеш" ей това малко уважение липсва, когато си родител. Приятелите минават на заден план, не заради нашето желание, а те решават, че вече не сме в графата достойна за тяхното обкръжение. :x
Аватар
rabotnata pchela

Мнениеот Ваня Стойчева » 12 Ное 2015, 13:19

rabotnata pchela написа:Как да не затънеш емоционално, когато чуваш от твоите приятели до вчера "не ти се обадихме, за да не те притесняваме, а ибез друго знаем, че няма да дойдеш" ей това малко уважение липсва, когато си родител. Приятелите минават на заден план, не заради нашето желание, а те решават, че вече не сме в графата достойна за тяхното обкръжение. :x

Истина е, че когато някой има дете нещата за него се променят, а приятелите не искат да са съпричастни и хвърлят вината върху този, който е развалил реда. Просто такива хора не заслужават да са в графа приятели.
Аватар
Ваня Стойчева

Мнениеот Lilly_milly » 12 Ное 2015, 16:42

Ваня Стойчева написа:
rabotnata pchela написа:Как да не затънеш емоционално, когато чуваш от твоите приятели до вчера "не ти се обадихме, за да не те притесняваме, а ибез друго знаем, че няма да дойдеш" ей това малко уважение липсва, когато си родител. Приятелите минават на заден план, не заради нашето желание, а те решават, че вече не сме в графата достойна за тяхното обкръжение. :x

Истина е, че когато някой има дете нещата за него се променят, а приятелите не искат да са съпричастни и хвърлят вината върху този, който е развалил реда. Просто такива хора не заслужават да са в графа приятели.

Съгласна съм, то тези не се броят вече за приятели, а на една такава по-зряла възраст не зная дали е възможно въобще да се завързват такива дълбоки приятелства, все пак всеки си е поел в негова си посока, с неговото си семейство и задължения...
Lilly_milly

Мнениеот Jully » 12 Ное 2015, 17:55

Lilly_milly написа:
Ваня Стойчева написа:

Съгласна съм, то тези не се броят вече за приятели, а на една такава по-зряла възраст не зная дали е възможно въобще да се завързват такива дълбоки приятелства, все пак всеки си е поел в негова си посока, с неговото си семейство и задължения...

Искаш да кажеш, че хора със семейство не могат да имат истински приятели?
Аватар
Jully

Мнениеот Monika_Spasova » 12 Ное 2015, 20:33

Ми аз не мисля, че има значение дали има деца или не едно семейство за това дали ще има приятели. Ако някой не е готов и не иска да има приятелства с такива хора, то проблемът си е негов. Защото и тях това ги чака, а нали знаете, каквото почукало, такова се обадило.
Аватар
Monika_Spasova

Мнениеот Kaya » 12 Ное 2015, 21:22

Lilly_milly написа:Съгласна съм, то тези не се броят вече за приятели, а на една такава по-зряла възраст не зная дали е възможно въобще да се завързват такива дълбоки приятелства, все пак всеки си е поел в негова си посока, с неговото си семейство и задължения...

Наистина ли казваш, че според теб хората, които имат семейства не могат да връзват приятелства -дълбоки?!? Не ти ли се вижда много тъжно и абсурдно! :shocked:
Ако си знаете цената, значи се е налагало да я казвате на някого.
Аватар
Kaya

Мнениеот silver933 » 13 Ное 2015, 12:08

Че е по-трудно да се създават приятелства така е, само че с тази разлика, че сега хората знаят какво значи приятелството и не го търсят от хора, които не са им по "мярка". А и не е необходимо.
Аватар
silver933

Мнениеот Rali_hr » 13 Ное 2015, 14:15

Силвъре прав си. На вермето всеки ни беше приятел и с всеки се виждахме с радост. Сега съм отсяла хората, които могат да ми станат приятели. Предпочитам да си намеря малко такива, отколкото да гоня бройка. А и малко приятели остават при нужда, повечето все намират начин да те разочароват.
Аватар
Rali_hr

Мнениеот magda » 13 Ное 2015, 14:26

Kaya написа:
Lilly_milly написа:Съгласна съм, то тези не се броят вече за приятели, а на една такава по-зряла възраст не зная дали е възможно въобще да се завързват такива дълбоки приятелства, все пак всеки си е поел в негова си посока, с неговото си семейство и задължения...

Наистина ли казваш, че според теб хората, които имат семейства не могат да връзват приятелства -дълбоки?!? Не ти ли се вижда много тъжно и абсурдно! :shocked:

Ама то не е нещо кой знае какво това... а и при положение, че семейството са най-добрите ти приятели, то без да искаш се затваряш и няма как да ти станат "чужди" хора такива приятели...
magda

Мнениеот silver933 » 16 Ное 2015, 11:51

Rali_hr написа:Силвъре прав си. На вермето всеки ни беше приятел и с всеки се виждахме с радост. Сега съм отсяла хората, които могат да ми станат приятели. Предпочитам да си намеря малко такива, отколкото да гоня бройка. А и малко приятели остават при нужда, повечето все намират начин да те разочароват.

Така и трябва и аз избирам с кой и какво рядко си губя времето с много смотани хора.
Аватар
silver933

ПредишнаСледваща

Назад към Актуални теми, новини, идеи и въпроси