Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене
Правила на форума
Добави отговор

Re: Как разнообразно готвите с бутер тесто?

02 Сеп 2015, 12:37

Какво може да е заместител на бутер тестото, за не се сещам за такова нещо? :roll: То е толкова специфично, че няма как да бъде заменено.

02 Сеп 2015, 13:47

Не вярвам да може да се замени бутер тестото, може би да се направят банички обикновени да, но няма да има ефекта и вкуса на бутера.

03 Сеп 2015, 11:42

Заместител на бутера няма. Но да ви споделя какво направих скоро, жалко, че не го снимах, обаче ще го повторя.
направих си нещо като гратен с тиквички и домати. Взех един лист бутер тесто, разточих леко, сложих зехтин и започнах да редя - резен домат, резен тиквичка и така докато го покрия плътно цялото, като ги застъпвах. Запекох за 20 минути и поръсих с босилек и отгоре настъргах кашкавал. Върнах във фурната за минути, стана страхотно!

03 Сеп 2015, 12:09

Rali_hr написа:Заместител на бутера няма. Но да ви споделя какво направих скоро, жалко, че не го снимах, обаче ще го повторя.
направих си нещо като гратен с тиквички и домати. Взех един лист бутер тесто, разточих леко, сложих зехтин и започнах да редя - резен домат, резен тиквичка и така докато го покрия плътно цялото, като ги застъпвах. Запекох за 20 минути и поръсих с босилек и отгоре настъргах кашкавал. Върнах във фурната за минути, стана страхотно!

Това звучи УЖАСНО ВКУСНО! :shock: Направо ме зариби да го пробвам, още уикенда ще си го направя ;)

23 Сеп 2015, 15:15

Lisica написа:
Rali_hr написа:Заместител на бутера няма. Но да ви споделя какво направих скоро, жалко, че не го снимах, обаче ще го повторя.

Това звучи УЖАСНО ВКУСНО! :shock: Направо ме зариби да го пробвам, още уикенда ще си го направя ;)

Даа, стана невероятно, даже мисля скоро да повторя, докато още има зеленчуци :)

23 Сеп 2015, 17:06

И на мен ми звучи много добре, признавам си!:) Само се чудя не се ли овлажнява много тестото от тези продукти отгоре?

27 Окт 2015, 17:14

Мисля, че всякаква пица може да стане върху такова тесто и ще е страхотно! :)

28 Окт 2015, 10:59

Lisica написа:Мисля, че всякаква пица може да стане върху такова тесто и ще е страхотно! :)

Няма ли като се раздуе тестото да изпадат на пицата чаркалъците :roll: или имаше предвид от тези тип Калцоне, които са затворени? :roll:

06 Ное 2015, 14:29

Ако тестото е колкото тавичката, мисля, че ще стане. особено ако се надупчи преди това. :)

06 Ное 2015, 17:51

Бутерки пълнени с маслини, много добре се получават и са наистина неочаквани :)
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8