Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене
02 Сеп 2015, 12:37
Какво може да е заместител на бутер тестото, за не се сещам за такова нещо?

То е толкова специфично, че няма как да бъде заменено.
02 Сеп 2015, 13:47
Не вярвам да може да се замени бутер тестото, може би да се направят банички обикновени да, но няма да има ефекта и вкуса на бутера.
03 Сеп 2015, 11:42
Заместител на бутера няма. Но да ви споделя какво направих скоро, жалко, че не го снимах, обаче ще го повторя.
направих си нещо като гратен с тиквички и домати. Взех един лист бутер тесто, разточих леко, сложих зехтин и започнах да редя - резен домат, резен тиквичка и така докато го покрия плътно цялото, като ги застъпвах. Запекох за 20 минути и поръсих с босилек и отгоре настъргах кашкавал. Върнах във фурната за минути, стана страхотно!
03 Сеп 2015, 12:09
Rali_hr написа:Заместител на бутера няма. Но да ви споделя какво направих скоро, жалко, че не го снимах, обаче ще го повторя.
направих си нещо като гратен с тиквички и домати. Взех един лист бутер тесто, разточих леко, сложих зехтин и започнах да редя - резен домат, резен тиквичка и така докато го покрия плътно цялото, като ги застъпвах. Запекох за 20 минути и поръсих с босилек и отгоре настъргах кашкавал. Върнах във фурната за минути, стана страхотно!
Това звучи УЖАСНО ВКУСНО!

Направо ме зариби да го пробвам, още уикенда ще си го направя
23 Сеп 2015, 15:15
Lisica написа:Rali_hr написа:Заместител на бутера няма. Но да ви споделя какво направих скоро, жалко, че не го снимах, обаче ще го повторя.
Това звучи УЖАСНО ВКУСНО!

Направо ме зариби да го пробвам, още уикенда ще си го направя

Даа, стана невероятно, даже мисля скоро да повторя, докато още има зеленчуци
23 Сеп 2015, 17:06
И на мен ми звучи много добре, признавам си!:) Само се чудя не се ли овлажнява много тестото от тези продукти отгоре?
27 Окт 2015, 17:14
Мисля, че всякаква пица може да стане върху такова тесто и ще е страхотно!
28 Окт 2015, 10:59
Lisica написа:Мисля, че всякаква пица може да стане върху такова тесто и ще е страхотно!

Няма ли като се раздуе тестото да изпадат на пицата чаркалъците

или имаше предвид от тези тип Калцоне, които са затворени?
06 Ное 2015, 14:29
Ако тестото е колкото тавичката, мисля, че ще стане. особено ако се надупчи преди това.
06 Ное 2015, 17:51
Бутерки пълнени с маслини, много добре се получават и са наистина неочаквани