Как разнообразно готвите с бутер тесто?

Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене

Re: Как разнообразно готвите с бутер тесто?

Мнениеот Snejna » 02 Сеп 2015, 12:37

Какво може да е заместител на бутер тестото, за не се сещам за такова нещо? :roll: То е толкова специфично, че няма как да бъде заменено.
Аватар
Snejna
 
Мнения: 2362
Регистриран на: 19 Ное 2014, 16:41

Re: Как разнообразно готвите с бутер тесто?

Мнениеот Pipilota » 02 Сеп 2015, 13:47

Не вярвам да може да се замени бутер тестото, може би да се направят банички обикновени да, но няма да има ефекта и вкуса на бутера.
kukuvicac
Аватар
Pipilota
 
Мнения: 3904
Регистриран на: 14 Ное 2014, 12:41

Re: Как разнообразно готвите с бутер тесто?

Мнениеот Rali_hr » 03 Сеп 2015, 11:42

Заместител на бутера няма. Но да ви споделя какво направих скоро, жалко, че не го снимах, обаче ще го повторя.
направих си нещо като гратен с тиквички и домати. Взех един лист бутер тесто, разточих леко, сложих зехтин и започнах да редя - резен домат, резен тиквичка и така докато го покрия плътно цялото, като ги застъпвах. Запекох за 20 минути и поръсих с босилек и отгоре настъргах кашкавал. Върнах във фурната за минути, стана страхотно!
Аватар
Rali_hr
 
Мнения: 3054
Регистриран на: 18 Ное 2014, 14:54

Re: Как разнообразно готвите с бутер тесто?

Мнениеот Lisica » 03 Сеп 2015, 12:09

Rali_hr написа:Заместител на бутера няма. Но да ви споделя какво направих скоро, жалко, че не го снимах, обаче ще го повторя.
направих си нещо като гратен с тиквички и домати. Взех един лист бутер тесто, разточих леко, сложих зехтин и започнах да редя - резен домат, резен тиквичка и така докато го покрия плътно цялото, като ги застъпвах. Запекох за 20 минути и поръсих с босилек и отгоре настъргах кашкавал. Върнах във фурната за минути, стана страхотно!

Това звучи УЖАСНО ВКУСНО! :shock: Направо ме зариби да го пробвам, още уикенда ще си го направя ;)
Аватар
Lisica
 
Мнения: 958
Регистриран на: 25 Мар 2015, 09:55

Re: Как разнообразно готвите с бутер тесто?

Мнениеот Rali_hr » 23 Сеп 2015, 15:15

Lisica написа:
Rali_hr написа:Заместител на бутера няма. Но да ви споделя какво направих скоро, жалко, че не го снимах, обаче ще го повторя.
направих си нещо като гратен с тиквички и домати. Взех един лист бутер тесто, разточих леко, сложих зехтин и започнах да редя - резен домат, резен тиквичка и така докато го покрия плътно цялото, като ги застъпвах. Запекох за 20 минути и поръсих с босилек и отгоре настъргах кашкавал. Върнах във фурната за минути, стана страхотно!

Това звучи УЖАСНО ВКУСНО! :shock: Направо ме зариби да го пробвам, още уикенда ще си го направя ;)

Даа, стана невероятно, даже мисля скоро да повторя, докато още има зеленчуци :)
Аватар
Rali_hr
 
Мнения: 3054
Регистриран на: 18 Ное 2014, 14:54

Re: Как разнообразно готвите с бутер тесто?

Мнениеот kauda » 23 Сеп 2015, 17:06

И на мен ми звучи много добре, признавам си!:) Само се чудя не се ли овлажнява много тестото от тези продукти отгоре?
Аватар
kauda
 
Мнения: 1536
Регистриран на: 23 Мар 2015, 10:45

Re: Как разнообразно готвите с бутер тесто?

Мнениеот Lisica » 27 Окт 2015, 17:14

Мисля, че всякаква пица може да стане върху такова тесто и ще е страхотно! :)
Аватар
Lisica
 
Мнения: 958
Регистриран на: 25 Мар 2015, 09:55

Re: Как разнообразно готвите с бутер тесто?

Мнениеот MerryPop » 28 Окт 2015, 10:59

Lisica написа:Мисля, че всякаква пица може да стане върху такова тесто и ще е страхотно! :)

Няма ли като се раздуе тестото да изпадат на пицата чаркалъците :roll: или имаше предвид от тези тип Калцоне, които са затворени? :roll:
MerryPop
 
Мнения: 252
Регистриран на: 04 Юни 2014, 12:20

Re: Как разнообразно готвите с бутер тесто?

Мнениеот Mon_ton » 06 Ное 2015, 14:29

Ако тестото е колкото тавичката, мисля, че ще стане. особено ако се надупчи преди това. :)
Аватар
Mon_ton
 
Мнения: 2549
Регистриран на: 24 Ное 2014, 15:54

Re: Как разнообразно готвите с бутер тесто?

Мнениеот Локумът » 06 Ное 2015, 17:51

Бутерки пълнени с маслини, много добре се получават и са наистина неочаквани :)
Аватар
Локумът
 
Мнения: 1971
Регистриран на: 20 Яну 2015, 16:48

ПредишнаСледваща

Назад към Рецепти и полезни съвети

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта