Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене
Правила на форума
Добави отговор

Re: Кулинарни изкушения, да се поглезим

30 Юли 2015, 16:55

Gorica23 написа:
Локумът написа:Бе мъжете си падаме по луканки, после си търсим жените и там разните им ала-бала броколи и аспержита, ама за любовта и удовлетворението на жените и това ядем!

Виж какво пише в Уикипедия за аспержите:
"Много сериозен източник на триптофан, един от малкото в растителното многообразие, който е основа за производство на серотонин. Серотонинът е един от основните мозъчни невротрансмитери, който влияе на настроението. Високите нива на фолиева киселина в аспержата подсилват ефекта, тъй като се оказва, че половината от хората, които страдат от лошо настроение, имат понижени нива на съставката."
Неслучайно ги харесваме, може да оправят киселото ви настроение... :)

Именно, то рядко се случва да се излъжат да ядат, но пък поне аз съм горда със себе си :mrgreen:

03 Авг 2015, 15:54

хехех, никога не съм опитвала аспержи, затова ли съм толкова кисела, но си хапвам лимони! :lol:

03 Авг 2015, 16:26

Lisica написа:хехех, никога не съм опитвала аспержи, затова ли съм толкова кисела, но си хапвам лимони! :lol:

Май сама успя да си отговориш, лимонено момиче :) въпреки че и на мен ми действат обратно лимоните :D

03 Авг 2015, 16:34

И аз не съм яла аспержи, е скъпо ми идва и съм виждала само веднъж в някакъв голям магазин, реших, че не е моята храна. :)

04 Авг 2015, 11:46

S_Milenska написа:И аз не съм яла аспержи, е скъпо ми идва и съм виждала само веднъж в някакъв голям магазин, реших, че не е моята храна. :)

Затова са за глезене... Между другото 30г. на миналият век България е била едина от големите производители и износители на аспержи. :)

04 Авг 2015, 12:01

Хм, интересно, а сега май не се отглежда в България аспержи! :roll:

04 Авг 2015, 15:12

rabotnata pchela написа:Хм, интересно, а сега май не се отглежда в България аспержи! :roll:

Доколкото разбирам са между 12-15 лева, но не зная за какъв грамаж, вие откъде ги купувате? :roll:

04 Авг 2015, 15:44

Коцева написа:
rabotnata pchela написа:Хм, интересно, а сега май не се отглежда в България аспержи! :roll:

Доколкото разбирам са между 12-15 лева, но не зная за какъв грамаж, вие откъде ги купувате? :roll:

Има консервирани и пресни в Метро.

04 Авг 2015, 15:59

100% има и в Кауфланд мисля че там съм виждала. :) Но в метро е най-сигурно, всякакви екзотични неща може д атърсите там :)

04 Авг 2015, 16:11

Да ви кажа ям кво да правя, след като жена ми си мисли, че тва е супер и романтично, кво да правя - ям и броколи и синьо сирене и я уговарям утре да ям пържоли та да се наям кат' хората ! :mrgreen:
Добави отговор
Отиди на страница: 1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 24