Кой се грижи за децата ви - вие или роднините ви?

Как възпитаваме детето си, грижи за физическото и душевното му развитие, съвети

Re: Кой се грижи за децата ви - вие или роднините ви?

Мнениеот rabotnata pchela » 28 Юли 2015, 14:33

Има една малка разлика, че на децата ни бабите в момента не са онези жени, които гледаха нас. Става въпрос за нашите майки, които са на по 50-тина години, това е различно от твоята баба.
Аватар
rabotnata pchela

Мнениеот Ваня Стойчева » 28 Юли 2015, 15:12

така е, аз не обичам децата ми да ядат вредна храна, майка ми е на 74 години, как да й обясня. Но когато аз стана баба ще се вслушвам в думите на майка им, дори и да са ми внуци, те са "чужди" деца! Майка им има право да решава как да бъдат гледани. С радост ще се занимавам с внуците си колкото пожелаят родителите им! :)
Аватар
Ваня Стойчева

Мнениеот viking » 28 Юли 2015, 15:53

rabotnata pchela написа:Има една малка разлика, че на децата ни бабите в момента не са онези жени, които гледаха нас. Става въпрос за нашите майки, които са на по 50-тина години, това е различно от твоята баба.

Да, те са точно това поколение хибридът между стария и новия свят и начин на мислене :idea:
viking

Мнениеот qwerryyy » 28 Юли 2015, 16:08

Ванче, ти ще си супер баба! Надявам се един ден и моята майка да бъде толкова разбрана и да мисли като теб, но сякаш не ми се вярва, че може да се промени!
Аватар
qwerryyy

Мнениеот Snejna » 28 Юли 2015, 16:43

Ми в наши дни е много различно, сега всички баби работят.
Аватар
Snejna

Мнениеот MollyDolly » 29 Юли 2015, 12:15

Snejna написа:Ми в наши дни е много различно, сега всички баби работят.

Да, но и сякаш не им се занимава, малката я вземат бабите, но за 2 часа и вече започват да ни търсят дали няма да се прибираме. От друга страна ги разбирам, ама като се сетя ние как сме прекарвали по цели лета при бабите и дядовците ни, чак ми е странно :roll:
MollyDolly

Мнениеот Lisica » 14 Сеп 2015, 16:07

MollyDolly написа:

Да, но и сякаш не им се занимава, малката я вземат бабите, но за 2 часа и вече започват да ни търсят дали няма да се прибираме. От друга страна ги разбирам, ама като се сетя ние как сме прекарвали по цели лета при бабите и дядовците ни, чак ми е странно :roll:

О, да, сега никой не гледа чуждото дете! А същите тези, които сега са баби и дядовци не искат да си гелдат внуците, а самите те са били тогледани от бабите си и нас като деца са пращали! Двоен стандарт. :lol:
Аватар
Lisica

Мнениеот donni » 14 Сеп 2015, 16:59

Lisica написа:
MollyDolly написа:

О, да, сега никой не гледа чуждото дете! А същите тези, които сега са баби и дядовци не искат да си гелдат внуците, а самите те са били тогледани от бабите си и нас като деца са пращали! Двоен стандарт. :lol:

Сама си гледам детето, бабите от време на време го искат, но сякаш е по задължение, а само като си спомня с какво желание моите баби искаха да оставам при тях, дали това не е от някакъв вид притеснение, че няма да се справят според очакванията на младите? :roll:
donni

Мнениеот Monika_Spasova » 14 Сеп 2015, 21:12

И аз мисля, че е заради очакванията на родителите, а и заради тяхната ангажираност. Много често се случва бабите и дядовците да не искат внуците си, защото има риск родителите им да не одобрят гледането им.
Аватар
Monika_Spasova

Мнениеот Rali_hr » 15 Сеп 2015, 09:18

Сега изискваме толкова много от децата си и толкова много ги пазим, никоя баба не може и не иска да понася отговорността да гледа малко дете, особено с опасностите, които ги има около нас :roll:
Но все пак се намират доста родители, които разчитат на бабите и често оставят децата си при тях, искат не искат.
Аватар
Rali_hr

ПредишнаСледваща

Назад към Възпитание, грижа и съвети