Как реагирате, когато присъствате на семейни скандали?

Вие коментирате новините и събитията от страната и чужбина!Имате въпроси за това или онова? Светът е по-различен, когато има поне още една гледна точка.

Re: Как реагирате, когато присъствате на семейни скандали?

Мнениеот mimeto90 » 13 Окт 2015, 10:01

rabotnata pchela написа:Нищо не правя, после ги обсъждам с общите ни приятели и се възмущавам, пред тях не казвам нищо. :lol: :lol: :lol: Шегувам се, обикновено обсъждам с мъжа ми, защото съм твърдо против подобни случки да стават обществено достояние, а така тактично му намеквам, че още не съм си променила мнението.
А сега за нещото, за което се сещам това е, че може би има нещо положително в такива скандали, особено като са невъздържани, по този начин може и околните да разберат, ако има проблем в семейството свързан с домашно насилие и могат да помогнат да се измъкне жертвата от ситуацията. :roll:

Да, точно така, тези тип мъже - насилниците, обикновено изливат агресия в пристъпи на яд, така че лесно ще могат да се разобличат и сами :idea:
mimeto90

Мнениеот Anka » 13 Окт 2015, 12:35

Не знам дали би било станало възможно, реално, след като жертвата не еказала нищо дали така ще си проличи?
Аватар
Anka

Мнениеот Локумът » 13 Окт 2015, 14:09

Ставам и си тръгвам :mrgreen: Научил съм ги всички да не се занимават със скандали пред мен щото не ги търпя изобщо. :!: Да знаете тази тактика действа безотказно.
Аватар
Локумът

Мнениеот BeenieGal » 13 Окт 2015, 16:05

Anka написа:Не знам дали би било станало възможно, реално, след като жертвата не е казала нищо дали така ще си проличи?

Абе вие луди ли сте, ако имате такива приятели дето се млатят вкъщи щяхте да сте ги надушили отдавна, нямаше да е нещо ново това за вас!
Аватар
BeenieGal

Мнениеот Lili_pili » 13 Окт 2015, 21:17

BeenieGal написа:
Anka написа:Не знам дали би било станало възможно, реално, след като жертвата не е казала нищо дали така ще си проличи?

Абе вие луди ли сте, ако имате такива приятели дето се млатят вкъщи щяхте да сте ги надушили отдавна, нямаше да е нещо ново това за вас!

Дали наистина щеше да си разбрала? ПО какъв начин, особено, ако тормозът е по-скоро психически може да стане ясно, или ако жената успешно прикрива синините си?
Когато едно нещо се случи един път, не е задължително да се повтори, но случи ли се два пъти, то със сигурност ще има и трети път.
Аватар
Lili_pili

Мнениеот Rali_hr » 14 Окт 2015, 09:16

Не ми е приятно, става ми много неудобно и обикновено отивам я до тоалетната, я някъде другаде. Ако спорът много се разгорещи тактично се сещам, че трябва да свърша нещо и си тръгвам. Не ми е приятно на никакви подмятания и дори малки спорове.
Аватар
Rali_hr

Мнениеот Грохот » 14 Окт 2015, 10:33

Rali_hr написа:Не ми е приятно, става ми много неудобно и обикновено отивам я до тоалетната, я някъде другаде. Ако спорът много се разгорещи тактично се сещам, че трябва да свърша нещо и си тръгвам. Не ми е приятно на никакви подмятания и дори малки спорове.

Е, ако сте семейни приятели, то това е неизбежно, всеки път ли си тръгваш при подмятания, имам приятелска двойка, при които това е ежедневие, но всичко приключва със смях, тъй като ми е наистина приятна компанията им и се опитвам да обърна от тази страна палачинката!
Грохот

Мнениеот Pacienti » 14 Окт 2015, 14:59

mimeto90 написа:
rabotnata pchela написа:Нищо не правя, после ги обсъждам с общите ни приятели и се възмущавам, пред тях не казвам нищо. :lol: :lol: :lol: Шегувам се, обикновено обсъждам с мъжа ми, защото съм твърдо против подобни случки да стават обществено достояние, а така тактично му намеквам, че още не съм си променила мнението.
А сега за нещото, за което се сещам това е, че може би има нещо положително в такива скандали, особено като са невъздържани, по този начин може и околните да разберат, ако има проблем в семейството свързан с домашно насилие и могат да помогнат да се измъкне жертвата от ситуацията. :roll:

Да, точно така, тези тип мъже - насилниците, обикновено изливат агресия в пристъпи на яд, така че лесно ще могат да се разобличат и сами :idea:

Като го разобличите, какво ще направите, ще му се скарате или ще го набиете... В такива случаи, жертвата трябва да поиска помощ, честосрещано е те да се сдобрят, а другиъе да са виновни.
Pacienti

Мнениеот Lisica » 14 Окт 2015, 15:10

По-добре хич да не се занимавате, каквото правят си е тяхна работа, и да се бият и да се трепят вас не ви интересува.
Аватар
Lisica

Мнениеот fawla » 14 Окт 2015, 15:51

Може би и аз трябва да започна да се меся, след като нямат никакви проблеми да обсъждат проблемите си пред чужди хора :)
Аватар
fawla

ПредишнаСледваща

Назад към Актуални теми, новини, идеи и въпроси