04 Ное 2015, 16:37
Аз ги обичам много направени на скарата и със сос разира се. Сосовете са голямо удоволствие за всички нас.
04 Ное 2015, 16:52
Lisica написа:Аз ги обичам много направени на скарата и със сос разира се. Сосовете са голямо удоволствие за всички нас.

И аз ги обичам много тези броколи на скарата, стават невероятни вкусни и за ми любими. Правя си сос от горчица и кисело мляко.
04 Ное 2015, 19:01
Преди години харесвах броколите първо бланширани и после запечени със сирена.
Като намалих консумацията на млечни продукти, започнах да правя броколите предимно на салати (които могат да бъдат и гарнитура към бяло месо или риба).
Съвсем леко ги попарвам или пък запичам на силна фурна за кратко време.
Когато са в сезон, често си нося салата с тях на работа. Импровизирам със съчетанията, долу-горе изглеждат така:
- Съчетани с леко карамелизиран лук, едро настърган морков, червена чушка на тънки ивички, дресинг от лимон, зехтин и мед и поръска от запечен сусам или филирани бадеми.
- В състава на салата с киноа и други добавки по фантазия
- В състава на салата от пълнозърнеста паста, парченца белен домат (без семенната част), подправки и варено яйце (или парче пилешко/пуешко филе на грил).
- Топла салата от броколи, леко задушен морков, царевица, червена чушка. Поръсено с пармиджано или грана падано.
При всички случаи броколите трябва да останат хрупкави. Не харесвам аромата и текстурата на сготвените броколи, затова и не правя супи с тях.
05 Ное 2015, 11:44
да и аз ги харесвам хруплави, много ги обичам на пара, любими са ми. МОга да ги ям само така на пара с лимон и зехтин и малко ядки
05 Ное 2015, 13:44
От както видях Джейми Оливър да ги прави на грил тигана и аз след него започнах така и съм мноого доволна от резултата
05 Ное 2015, 15:30
Kaya написа:От както видях Джейми Оливър да ги прави на грил тигана и аз след него започнах така и съм мноого доволна от резултата

Днес ще си направя, ама се чудя какъв сос да измисля да е нещо по-различно
05 Ное 2015, 16:51
След като става паниран карфиол, някой пробвал ли е панирани броколи, дали ще се получи?
06 Ное 2015, 07:29
Andrey написа:След като става паниран карфиол, някой пробвал ли е панирани броколи, дали ще се получи?

Не съм пробвала, но не мисля, че ще му се получи.

На супа обаче също става готино в комбинация с малко картоф, броколи и карфиол и после пасирана.
11 Ное 2015, 10:13
Видяхте ли тази рецепта от сайта:
http://hranene.framar.bg/%D1%80%D0%B5%D ... 0%B0%D0%BB Дали ще се получи вкусно според вас? Мисля да ги пробвам тези дни.
23 Ное 2015, 10:33
Ооо, много добре изглеждат, със сигурност ще се получат, що да не се получат!