Вие коментирате новините и събитията от страната и чужбина!Имате въпроси за това или онова? Светът е по-различен, когато има поне още една гледна точка.
11 Мар 2016, 13:55
Neven498 написа:Мен ме дразни това, че никога не пише изцяло съдържанието на нещата. Айде, на вакумираните сирена и кашкавали пишат повече, но на сиренето или извара от витрини, как да знаеш от какво е направено. Има ли добавени някакви гадни мазнини или суха маса.
В тях не знаеш, но в един магазин голям надали можеш да разбереш преди да си го купиш, също не пише нищо на витрината, чак като купиш на баркода ако има информация излиза, като за Кауфланд много се съмнявам да съм виждала подобно нещо.
11 Мар 2016, 14:05
Аз за големите имах предвид. За това тръгнах да търся по по-малките, уж собствено производство. С идеята, че не биха просъществували, ако правят едно нещо и то не е ок. Ама знае ли човек.
А баркодовете, много от тях дори не са истински. А си ги слагат за някаква вътрешна употреба.
11 Мар 2016, 14:57
Neven498 написа:Аз за големите имах предвид. За това тръгнах да търся по по-малките, уж собствено производство. С идеята, че не биха просъществували, ако правят едно нещо и то не е ок. Ама знае ли човек.
А баркодовете, много от тях дори не са истински. А си ги слагат за някаква вътрешна употреба.
По малките пак има насипни и пак не можеш да разбереш. На мен ми е най-неприятно в месарския магазин, етикети няма на нищо - купуваш си и чао. Никакъв състав, нито на каймата, нито на колбасите, нито на нищо. Има по едно мятащо се листче из витрината, ако можеш прочети, но не получаваш никаква информация.
11 Мар 2016, 15:08
Колбаси вече изобщо не купуваме. Те са само соя и разни овкусители и месонаподобители. Дори на добре етикетосаните си пише, че има соя и незнам си какво. Даже по едно време бях харесала един телешки суджук, който ми се струваше "истински" на вкус. Докато не се случи да опитам домашен телешки суджук и видях разликата между направен от чисто месо и направен от не се знае какво с какво.
11 Мар 2016, 15:53
Neven498 написа:Колбаси вече изобщо не купуваме. Те са само соя и разни овкусители и месонаподобители. Дори на добре етикетосаните си пише, че има соя и незнам си какво. Даже по едно време бях харесала един телешки суджук, който ми се струваше "истински" на вкус. Докато не се случи да опитам домашен телешки суджук и видях разликата между направен от чисто месо и направен от не се знае какво с какво.
Ние също избягваме, но понякога ни се приисква да боднем по нещо и си вземаме, но гледаме да са по-качествени. Такива сякаш открихме в Лидл. Съставът им изглежда много по-приличен с малко съставки.
12 Мар 2016, 12:17
Аз за месо вече избягвам от големите вериги. Нали знаете за котлетите от витрините, ако нямало кръв в тавичката, значи кой знае как са третирани. Както и при нарязаните колбаси. Ако цял ден са си розовички и свежи пак имат разни неща. Луканката примерно, трябвало да се окисли и попотъмнее на вид много малко след нарязване. Сложна работа от къде да се пазаруват такива неща.
12 Мар 2016, 13:37
Neven498 написа:Аз за месо вече избягвам от големите вериги. Нали знаете за котлетите от витрините, ако нямало кръв в тавичката, значи кой знае как са третирани. Както и при нарязаните колбаси. Ако цял ден са си розовички и свежи пак имат разни неща. Луканката примерно, трябвало да се окисли и попотъмнее на вид много малко след нарязване. Сложна работа от къде да се пазаруват такива неща.
То и от месарските магазини не се знае дали ще попаднеш на нещо качествено и свястно.
14 Мар 2016, 13:13
Така е, но имам надежда, че ако са специализирани и това им е целия бизнес, сигурно биха държали повече на качеството, за да могат да са конкурентни...
14 Мар 2016, 13:34
Neven498 написа:Така е, но имам надежда, че ако са специализирани и това им е целия бизнес, сигурно биха държали повече на качеството, за да могат да са конкурентни...
Малка месарница по-ми вдъхва надежда, че месото може да е прясно и качествено. макар че гаранция вече не можеш да имаш изобщо. Но ако са съвестни и наистина държат на клиентите си, би трябвало да са изрядни в това отношение.
15 Мар 2016, 14:15
mamina написа:Neven498 написа:Така е, но имам надежда, че ако са специализирани и това им е целия бизнес, сигурно биха държали повече на качеството, за да могат да са конкурентни...
Малка месарница по-ми вдъхва надежда, че месото може да е прясно и качествено. макар че гаранция вече не можеш да имаш изобщо. Но ако са съвестни и наистина държат на клиентите си, би трябвало да са изрядни в това отношение.
като се замисля, всяка малка месарница си има някое място от което си взема месото, може и да е същия месарски цех, от който взема и големия магазин. :)
Powered by phpBB © phpBB Group.
phpBB Mobile / SEO by Artodia.