21 Яну 2016, 17:23
Yunona написа:rabotnata pchela написа:Yunona от теб човек има да научи много относно храненето! Моля ти се съживи темата със снимките и сме съгласни и на любителски от телефона заедно с някоя вкусна рецепта. Заради теб си купих просо, което още не съм сготвил аи все си викам, че ще ти пиша, за да ми дадеш най-вкусната рецепта! то май половината форум изкупихме просото по магазините.![]()
![]()
Пчеличке, благодаря :) Аз редовно готвя, но много рядко снимам. Ще се постарая повече занапред, обещавам :)
22 Яну 2016, 15:22
rabotnata pchela написа:Надявам се ! Обещавам и аз довечера да направя някоя снимка, далеч от веган и здравословното!
Иначе се чудя за такова пълноценно меню, колко и до каква степен се използват картофи, ние сме им големи почитатели, но пък от друга страна не ме засищат за много дълго :)
22 Яну 2016, 15:32
Yunona написа:rabotnata pchela написа:Надявам се ! Обещавам и аз довечера да направя някоя снимка, далеч от веган и здравословното!
Иначе се чудя за такова пълноценно меню, колко и до каква степен се използват картофи, ние сме им големи почитатели, но пък от друга страна не ме засищат за много дълго :)
Колкото да спазя обещанието си, прилагам снимка на днешния обяд. На вид е нищо особено - пълнени чушки с киноа и зеленчуци (праз, чесън, морков, пащърнак, селъри и магданоз). Но пък е много вкусно. Спокойно вместо киноа можеш да сложиш просо или пък смес от просо и леща.
По въпроса с картофите - според мен те са напълно ок от здравословна гледна точка. Съдържат много калий и други ценни вещества. Не бива да се прекалява с тях, защото са доста калорични, а и за да не става менюто еднообразно. С нищо не бива да се прекалява, впрочем :)
22 Яну 2016, 15:38
22 Яну 2016, 16:44
ManiJani написа:Изглеждат страааашно... а чушките ми приличат на сушени, но май са пресни или...?
22 Яну 2016, 17:05
22 Яну 2016, 17:28
Yunona написа:ManiJani написа:Изглеждат страааашно... а чушките ми приличат на сушени, но май са пресни или...?
Пресни чушки бяха.
Просто първо ги оставих да се запекат самостоятелно във фурната, мацнати с малко олио, после ги напълних и доизпекох. На плънката и трябваха само 10-15 минути, затова не ги напълних сурови.
22 Яну 2016, 19:11
Коцева написа:Много привлекателни изглеждат, а когато се пълнят с леща и просо, отделно ли ги сваряваш преди да ги задушиш със зеленчуците или всичко заедно
24 Яну 2016, 08:26
24 Яну 2016, 11:55