Пълноценните домашни веган манджи

Подходящи рецепти, споделен опит и съвети, начин на живот

Re: Пълноценните домашни веган манджи

Мнениеот Yunona » 27 Яну 2016, 14:50

Хайде още една снимка от мен - днешния ми обяд в офиса, докато разглеждах новия брой на Good Food :)
Ароматна яхния от нахут, малко просо, праз, селъри, моркови, печени чушки, домати. Подправена с джинджифил, кимион, кориандър, черен пипер и магданоз.
Азиатските инспирации са очевидни, а резултатът - много вкусен :)
Прикачени файлове
IMG_6949-1.JPG
IMG_6949-1.JPG (39.93 KiB) Прегледано 689 пъти
Yunona

Мнениеот fawla » 27 Яну 2016, 15:44

Ауу страхотно :) Вчера си купих фенел идеи какво да го правя, никога не съм виждала, обаче не се сдържах да си взема. :mrgreen:
Аватар
fawla

Мнениеот donni » 27 Яну 2016, 15:45

Аууу страашно вкусно изглежда... мисля да направя и аз такова утре вечер, ама май малко тежко ще ми дойде, по-добре да го оставя за обяд, въпреки че няма да успея да се стърпя да не хапна :grin:
donni

Мнениеот Yunona » 27 Яну 2016, 15:52

fawla написа:Ауу страхотно :) Вчера си купих фенел идеи какво да го правя, никога не съм виждала, обаче не се сдържах да си взема. :mrgreen:

Фенел (или резене) е зеленчук, който много обичам и го ползвам по два начина - суров в салати или печен.
Когато е в салати, го режа на тъничко, за да попие добре дресинга. Става много вкусен, хрупкав и придава лек анасонов нюанс на салатата.

В топлия вариант го режа първо на половинки, а после на филийки. Приготвям и други зеленчуци (например картофи на тънички филийки, моркови на пръчки, чушки на по-големи ивици). Слагам ги в тава, постлана с хартия за печене, пръскам с олио/зехтин, черен пипер, сол (може и лимонова кора и малко пресован чесън). Пекат се на 180 градуса. Това е. Тази зеленчукова палитра можеш да си я хапнеш така, може да я поръсиш с някакво твърдо жълто сирене или кашкавал, може да я смесиш с варена киноа, просо или ориз. Подходяща е и за гарнитура/канапе на печено пиле или риба (това е извън веганската тема, но аз да си кажа :) )

Сетих се, че и аз имам един в хладилника, май му дойде редът.
Последна промяна Yunona на 27 Яну 2016, 15:58, променена общо 1 път
Yunona

Мнениеот fawla » 27 Яну 2016, 15:54

Изплаших се да ти призная! Има анасонов вкус ли? Ужас, така да го мразя, надявам се да не е гадно :front: Ще си отрежа довечера да опитам и ще го направя печено със зеленчуци, ако се примиря с ароматите му, мерси! :)
Аватар
fawla

Мнениеот Yunona » 27 Яну 2016, 15:59

fawla написа:Изплаших се да ти призная! Има анасонов вкус ли? Ужас, така да го мразя, надявам се да не е гадно :front: Ще си отрежа довечера да опитам и ще го направя печено със зеленчуци, ако се примиря с ароматите му, мерси! :)

Няма страшно!! Много е вкусен фенелът. Става дума за много лек привкус, все пак е първи братовчед на копъра :)
Yunona

Мнениеот fawla » 27 Яну 2016, 16:04

Аз си мислих, че е коренът на копъра, а не че му е братовчед, ама кой да ти знае. Дано да е поносим. :) ПОследно една луканка опитах беше с вкус на мастика, цялата се хвърррли в коша.
Аватар
fawla

Мнениеот Alex_mor » 27 Яну 2016, 17:15

Бреее, Юнонче, как хубаво си си сервирала. Ние в офиса ядем от пластмасови кутии направо на компютъра и нищим поредния проблем на хората :mrgreen:
Alex_mor

Мнениеот Yunona » 27 Яну 2016, 22:06

Alex_mor написа:Бреее, Юнонче, как хубаво си си сервирала. Ние в офиса ядем от пластмасови кутии направо на компютъра и нищим поредния проблем на хората :mrgreen:

О, и ние си носим в кутии, а и хорските проблеми разнищваме до дъно - служебни, лични, всякакви :)
Просто си оборудвахме чудесна кухня и имаме удоволствието да се храним в нормални съдове. Може за 15 минути да е, но ми е много приятно така. Виждам, че на колегите също :)
Yunona

Мнениеот Kaya » 28 Яну 2016, 10:49

Вкусно е не се притеснявай, аз го слагам на лентички запичам на сух тиган и със соев сос в спагети и други зеленчуци разбира се ;)
Ако си знаете цената, значи се е налагало да я казвате на някого.
Аватар
Kaya

ПредишнаСледваща

Назад към Вегетарианци и вегани