Липом на лице - съвет за най-естетично премахване?

Re: Липом на лице - съвет за най-естетично премахване?

Мнениеот Rali_hr » 13 Мар 2016, 10:29

rose_92 написа:Аз имам топченце на левия крак точно до колачето - стои ми като второ кокалче..От 1-2 години ми е, личната лекарката ми беше казала, че ако искам ще ме прати при хирург да ми го махне, но ако не ми пречи, можело да си стои. Засега не виждам да е пораснало..Чудя се дали да ходя да си го махам.

По-скоро щом не ти пречи защо ще ходиш :) Ако е на място, на което много се забелязва ясно, но така не е необходимо да се занимаваш. :) Макар че от естетиеска гледна точка можеш да го махнеш, трае няколко минути махането :)
Аватар
Rali_hr

Мнениеот rose_92 » 13 Мар 2016, 21:32

Rali_hr написа:
rose_92 написа:Аз имам топченце на левия крак точно до колачето - стои ми като второ кокалче..От 1-2 години ми е, личната лекарката ми беше казала, че ако искам ще ме прати при хирург да ми го махне, но ако не ми пречи, можело да си стои. Засега не виждам да е пораснало..Чудя се дали да ходя да си го махам.

По-скоро щом не ти пречи защо ще ходиш :) Ако е на място, на което много се забелязва ясно, но така не е необходимо да се занимаваш. :) Макар че от естетиеска гледна точка можеш да го махнеш, трае няколко минути махането :)

А след това боли ли те и има някакъв период на възстановяване? Трябва ли да си стоя вкъщи известно време? На мен не ми пречи като цяло, но например ако обуя високи обувки и тогава изскача и се вижда..
rose_92

Мнениеот m0n4eto » 14 Мар 2016, 11:08

rose_92 написа:
Rali_hr написа:

А след това боли ли те и има някакъв период на възстановяване? Трябва ли да си стоя вкъщи известно време? На мен не ми пречи като цяло, но например ако обуя високи обувки и тогава изскача и се вижда..

а какво за образувание ти каза личната, че става дума? ако е чак като кокалче, може да не е липом. да не е нещо артрозно?
Аватар
m0n4eto

Мнениеот Kremiliya » 14 Мар 2016, 12:57

Интересно място обаче си е избрал този липом да ти порасте - на кокалчето. Сякаш повече излизат по главата. :roll:
Аватар
Kremiliya

Мнениеот Rali_hr » 14 Мар 2016, 15:08

Липомите поне лесно се различават. :) Но не мисля, че има начин, освен оперативно да бъдат премахнати. :)
Аватар
Rali_hr

Мнениеот rose_92 » 14 Мар 2016, 16:01

Kremiliya написа:Интересно място обаче си е избрал този липом да ти порасте - на кокалчето. Сякаш повече излизат по главата. :roll:

Ми тя каза, че е липом. То не е точно на кокалчето, ами близо до него и когато обуя високи обувки изскача и все едно имам второ кокалче. :lol: Даже по размери е почти същото. Като го пипам е като топче и се движи обаче като че ли с времето е спаднало. Сега ми се вижда по-малко. А добре, че не е на главата...Предпочитам на крака да имам..
rose_92

Мнениеот m0n4eto » 14 Мар 2016, 16:24

то ясно, че с операция се махат. но нали и нефертити разказва, колко се държали да се определи точно какво е, за да се знае какъв хирург точно да го махне. как си спокойна като личната ти го е определила само с поглед?
Аватар
m0n4eto

Мнениеот Pipilota » 14 Мар 2016, 17:03

m0n4eto написа:то ясно, че с операция се махат. но нали и нефертити разказва, колко се държали да се определи точно какво е, за да се знае какъв хирург точно да го махне. как си спокойна като личната ти го е определила само с поглед?

То често така се определя, да не мислиш, че някой прави задълбочени изследвания?
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Мнениеот Lisandra » 14 Мар 2016, 18:33

Snejna написа:
m0n4eto написа:snejna липомът е мастно образование, което се води доброкачествен тумор и не е задължително винаги да се маха. но не е лошо да идеш да ти ги прегледат, щом са повече от едно.

То работата е там, че ходиш на съдов хирург, имаше опасения, че може да е лимфен застой, според ендокриноложката ми, а според личния ми лекар са ставите, което е несериозно и изобщо не го взех под внимание. Съдовия каза, че е по-скоро мазнина, която от гравитацията се струпва там и в течение на работата ми резултата е такъв, че оттичам. Все пак препоръча да си направя изследвания за надбъбречната жлеза, признавам, че още не съм ги направила, но се чудя дали е това и какво е. Защото май ако е ЛИпом трябва да е концентрирано на едфно място, а моето е по-скоро подуване, отколкото определено топче. :roll:

Не губи време, а отивай на лекар, ендокриноложката ти можеше един ехограф да ти направи.
Lisandra

Мнениеот Malina » 15 Мар 2016, 12:27

Какъв лекар трябва да се посети при съмнения дали е липом или друго? Личния ако не даде адекватна оценка, то какъв специалист трябва да се потърси?
Не искам просто да живея - искам първо да обичам, а между другото да живея!
Аватар
Malina

ПредишнаСледваща

Назад към Мнения и въпроси на читатели, свързани с хирургия